Fruho: un instrument VPN ușor de utilizat pentru Linux

Fruho: un instrument VPN ușor de utilizat pentru Linux
⏱️ 5 min read

Doriți să configurați o conexiune VPN pe mașina dvs. Linux? Frustrat și confuz cu privire la cum să o faci? Acest program poate fi o opțiune pentru dvs. Se numeste Fruho.

Fruho este un manager VPN ușor pentru Linux. Dezvoltatorii se laudă că nu necesită nicio configurație pentru a începe. Scopul acestui program este de a facilita conectarea la diferiți furnizori VPN. Este construit cu OpenVPN și folosește implicit diferite standarde de criptare (AES pe 256 de biți și respectiv RSA pe 2048 de biți).

Unul dintre punctele de vânzare este că, atunci când vă conectați, cheile de acces sunt generate local, fără nicio comunicare cu servere la distanță. Un alt punct de vânzare este o interfață GUI puternică. (Și are și un client CLI decent.)

Deci, cum îl instalați pe Linux și este chiar bun? Să aflăm!

Comment créer votre premier MMORPG...
Comment créer votre premier MMORPG ? Les bases.

Instalare

Dezvoltatorul a pus la dispoziție pachete pentru distribuții bazate pe Debian / Ubuntu și RPM. Nu există niciun depozit despre care să vorbiți, deci dacă fișierul pachetului în sine nu include unul, vă recomandăm să vizitați această pagină din când în când și să re-descărcați pentru a actualiza.

Instalați pe distribuțiile Debian / Ubuntu:

Pentru a instala pe distribuțiile bazate pe Debian / Ubuntu, descărcați mai întâi fișierul deb.

sau

După ce fișierul pachet a fost preluat de pe server și salvat ca „fruho.deb”, este timpul să îl instalați în sistem.

fruho-install-deb

Odată instalat, este posibil să întâmpinați unele probleme de dependență. Este posibil ca acest lucru să nu se întâmple și este posibil să continuați să utilizați programul. Cu toate acestea, dacă pachetul se instalează din greșeală, pur și simplu executați această comandă și totul ar trebui să fie remediat.

Instalați pe Fedora și alte distribuții Redhat:

Descărcați fișierul rpm:

sau

A instala:

Notă: dacă rulați Open SUSE sau orice altă distribuție bazată pe Redhat, este posibil ca aceste fișiere de pachete să funcționeze. Doar urmați wget instrucțiunile de mai sus și apoi instalați fișierul pachetului împreună cu managerul de pachete.

fruho-github-page

Fișierele de pachete Debian și Redhat sunt toate distribuite în prezent pentru această aplicație – menționarea codului sursă sau a unui fișier .tar.gz legat în pagină este cu celelalte fișiere de pachet. După câteva săpături, s-a găsit pagina github a proiectului, deși, după o oarecare ameliorare, sa dovedit a fi foarte obositor să lucreze. Dacă doriți cu adevărat să rulați Fruho, iar distribuția dvs. Linux nu vine cu fișierele de pachete acceptate, mergeți aici și încearcă-ți mâna.

De ce ar trebui să-l folosesc?

Configurarea VPN-urilor pe computere (indiferent de sistemul de operare) este plictisitoare și complexă. Aceasta este ceea ce încearcă să rezolve Fruho – lipsa de ușurință în utilizare atunci când configurați un VPN pe Linux.

Când lansați această aplicație, vi se oferă multe opțiuni de la furnizorii VPN comerciali. Acești furnizori includ SecurityKISS, VpnBook, Mullvad, HideIpVPN, CactusVPN, VyprVPN, ibVPN, AirVPN și CyberGhost VPN.

fruho-list-of-vpn-furnizori

Interfața grafică este foarte simplă în acest sens. Când doriți să vă conectați la oricare dintre aceste servicii, tot ce este necesar este să introduceți numele de utilizator și parola pe care le-ați primit atunci când ați achiziționat serviciul.

fruho-connect-custom-vpn

În plus, Fruho este foarte simplu atunci când este conectat la VPN-uri găzduite de sine (cum ar fi OpenVPN și etc). Nu există nimic complicat. Tot ce trebuie să faceți este să copiați fișierul client „.ovpn”, faceți clic pe „Din fișier”, găsiți fișierul și apoi faceți clic pe „Importați configurația”. După aceea, Fruho se va conecta automat și se va termina cu el.

Concluzie

În general, Fruho este o simplă abordare a conectării la furnizorii VPN. Chiar și pe Linux, bariera de intrare pentru aceste servicii îi poate pune pe oameni deoparte, așa că este cu adevărat răcoritor să vezi un program fără prea multe fiorosii – ceva care face un lucru și îl face bine.

Nu veți găsi o mulțime de funcții suplimentare ambalate în Fruho și aceasta este cea mai bună parte. Utilizatorii Linux preocupați de confidențialitatea lor și care doresc să sară pe trenul VPN nu vor fi blocați în paginile wiki ore în șir. În schimb, descărcați, instalați și conectați-vă.

Nu este un program perfect, departe de el. Interfața cu utilizatorul este datată și, uneori, nepotrivită, iar dezvoltatorii nu au arătat prea multă dragoste nimănui în afara taberelor DEB sau RPM. Acestea fiind spuse, vă provoc să găsiți un program mai ușor de utilizat pentru a interacționa cu VPN-uri decât Fruho.

Ești utilizator VPN? Ce serviciu folosești? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: Andrew Hart

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x