Fujifilm X-A3 Mirrorless Digital Camera Review

Fujifilm X-A3 Mirrorless Digital Camera Review
⏱️ 5 min read

Camerele fără oglindă ocupă o nișă undeva între camerele compacte și DSLR-urile, adică camerele mici care au senzori de dimensiuni decente și lentile interschimbabile. În acest articol vom trece în revistă cel mai nou membru al seriei de camere fără oglindă Fujifilm X, Fujifilm X-A3.

Top 5 destinații din Asia pentru n...
Top 5 destinații din Asia pentru nomazi digitali

Vă prezentăm Fujifilm X-A3

Fujifilm X-A3 este o cameră de zi cu zi versatilă, cu un obiectiv de bună calitate și un senzor mare de 24 de megapixeli. Este ușor de utilizat chiar din cutie, dar are adâncimi ascunse și are un stil rece, retro și un corp și o lentilă din aluminiu neted, cu piele neagră, maro sau roz.

Dacă sunteți obișnuit cu manipularea DSLR-urilor, se simte destul de mic în mâini. Totuși, nu se simte niciodată mic din cauza mânerelor foarte bine plasate pe corp care se potrivesc degetelor și degetului mare al mâinii drepte. Comenzile sunt așezate perfect și cad exact sub degete chiar și atunci când nu te uiți la cameră și nu durează mult până când le poți găsi fără să te uiți.

x-a3-top-controls

Folosind aceste comenzi puteți regla expunerea puțin sub sau peste folosind roata mare argintie din partea superioară a camerei, permițându-vă să selectați câteva opriri în orice sens, atunci când fotografiați în sau departe de lumină. Acest lucru înseamnă că puteți regla fin fiecare lovitură din mers pentru a scoate cu adevărat lumina scenei pe care o vedeți cu ochiul liber.

Sticla

Obiectivul kitului furnizat împreună cu camera este un obiectiv X-mount de 16-50 mm, cu un finisaj retro neted și matasos argintiu. Este un obiectiv bun pentru toate tipurile și se descurcă bine cu peisajele și portretele. De asemenea, are o focalizare macro foarte frumoasă de aproape 7 cm în modul unghi larg, ceea ce face câteva fotografii foarte apropiate și personale.

x-a3-macro

Dacă trebuie să vă apropiați sau să vă lăsați, este posibil să aveți nevoie de lentile suplimentare, dar pentru majoritatea fotografiilor de ansamblu, obiectivul kitului este perfect pentru majoritatea nevoilor dumneavoastră. Este un obiectiv mic, ascuțit, și focalizarea automată funcționează foarte frumos și rapid.

x-a3-sky-striped

Gama de obiective X-mount este frumoasă (bineînțeles), dar, ca un pro-tip, dacă doriți să extindeți eficient obiectivele pe care le utilizați, puteți cumpăra adaptoare X-mount de pe eBay care vă permit să montați lentile de la alte producători (chiar și obiective clasice vintage) pe cameră.

Caracteristici avansate

Una dintre cele mai bune caracteristici ale camerei este temporizatorul încorporat. Ceea ce înseamnă acest lucru este că puteți configura camera pe un trepied și îi puteți spune să facă o fotografie, cum ar fi la fiecare 4 secunde pentru un total de 250 de cadre.

x-a3-timelapse

Combinați aceste cadre într-un videoclip la 25 de cadre pe secundă. și veți avea 10 secunde de superbe videoclipuri cu timelapse de 24 de megapixeli.

Ecranul LCD se înclină atât în ​​sus, cât și în jos pentru o vizualizare ușoară în unghiuri ciudate. De fapt, poate chiar să se ridice cu 180 de grade pentru a face față, astfel încât să puteți face selfie-uri în timp ce verificați vizorul. Camera are, de asemenea, o față modernă și o tehnologie de urmărire a ochilor pentru a vă menține fața focalizată în timp ce filmați.

x-a3-camera-selfie

O altă caracteristică complet modernă este că LCD-ul este de fapt și un ecran tactil, ceea ce înseamnă că puteți atinge pentru focalizare și chiar atingeți pentru a face fotografia, așa cum ați face pe telefon. WiFi-ul este încorporat, astfel încât să puteți trimite imagini pe telefon sau tabletă fără fir și puteți, de asemenea, să imprimați fotografii fără fir la imprimanta Fujifilm Instax.

În modul de simulare a filmului aveți niște look-uri Fujifilm superbe care imită filmul real. Puteți obține un aspect clasic de film, cum ar fi filmul tipărit, filmul invers și monocrom, dar și monocrom cu filtre colorate (o tehnică clasică a filmului real pentru ajustarea contrastului). Toate aspectele de mai sus se întâmplă în timp real pe ecran, așa că pe măsură ce fotografiați, veți vedea chiar acolo în vizor.

x-a3-bw

Există, de asemenea, niște filtre cu efecte speciale cu adevărat grozave, pentru camera de jucărie, tonuri miniaturale, dinamice și un efect simulat al obiectivului pește-ochi (care este doar un filtru de distorsiune, dar oricum distractiv). Există, de asemenea, un filtru de focalizare ușoară și un filtru simulat de starburst. Preferatele noastre au fost filtrele parțiale de culoare care aleg o singură culoare, lăsând restul imaginii ca monocrom.

x-a3-spot-blue

x-a3-roșu-spot

EVALUARE: 9/10

PROS

Cameră compactă, versatilă de 24MP, cu obiective detașabile. Time-lapse încorporat, efecte speciale, simulare de film, vizor la 180 de grade pentru selfie-uri statice și video și urmărirea feței / ochilor. Pantof fierbinte pentru bliț extern și comenzi bine plasate pentru expunere, prinderi bune pe corp.

CONTRA

Probleme mici, ciudate. Modul film începe instantaneu de la stativ și începe înregistrarea, modificând raportul de aspect al cadrului fără nicio pauză pentru reîncadrare. (Este posibil să remediați acest lucru setând raportul de aspect pentru fotografii la 16: 9, dar este enervant.) Niciun port microfon extern. Struturile care acceptă blițul pop-up sunt destul de subțiri.

rezumat

Fujifilm X-A3 este o completare fabuloasă a seriei X, o cameră superbă cu aspect retro, dar cu funcții inteligente din secolul XXI. Redarea culorilor este minunată și există o mulțime de opțiuni pentru a regla cantitatea și culoarea imaginii după dorința ta.

În plus, aceasta nu este menită să fie o cameră de filmare profesională sau o cameră foto statică profesională. Este o cameră cu adevărat excelentă pentru uz general, cu multe funcții moderne. Fotografiile statice sunt mari, strălucitoare și detaliate, videoclipurile constante și clare.

Și să recunoaștem, este o cameră foarte frumoasă. Este un plus elegant pentru geanta camerei foto și, dacă ești fotograf, acesta ar fi cel pe care l-ai lua în vacanță cu tine atunci când toate echipamentele mai grele ale camerei rămân acasă.

Dacă aveți întrebări sau gânduri despre cameră, vă rugăm să le lăsați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x