Funcția de completare automată a managerului de parole vă dăunează

Funcția de completare automată a managerului de parole vă dăunează

⌛ Reading Time: 3 minutes

Știm cu toții ce spun ei despre parole și securitate. Pentru a vă păstra datele și informațiile în siguranță, trebuie să aveți o parolă implicată de mult timp și trebuie să fie unică pentru acel site web. Dacă utilizați un manager de parole bazat pe browser, cu o funcție de completare automată, pentru a vă ajuta cu această sarcină, este posibil să doriți să vă reconsiderați, deoarece agenții de publicitate sunt capabili să adune date de la acei manageri utili.

Situatia

Adesea, parolele trebuie să aibă cel puțin o literă mare, o literă mică și un număr și, de multe ori, un simbol. Dar cu cât mai multe site-uri web și aplicații vă conectați, cu atât mai multe parole trebuie să vă amintiți. Dacă nu aveți o memorie foarte bună, devine prea greu să vă amintiți toate acele autentificări cu parole unice.

Acesta este momentul în care începem să ne bazăm pe un manager de parole bazat pe browser. Este mult mai ușor să vă amintiți toate acele parole greu de reținut în acel manager de parole. Acesta va completa complet informațiile dvs. de conectare, având grijă de toate lucrările pentru dvs. Și uneori vă va sugera chiar parole unice, pentru a vă ocupa de acea sarcină de parolă.

Dar cercetare de la Centrul Princeton pentru Politica Tehnologiei Informației susține că, deși acei manageri de parole par extrem de utile, sunt și ei extrem de dăunători. De asemenea, le permite agenților de publicitate să extragă date și informații din programele de completare ale browserului managerului de parole care pot accesa funcția de completare automată.

Furtul informațiilor dvs.

știri-parolă-manager-agenți de publicitate-furt

Aceste programe de completare folosesc de fapt un sistem destul de simplu pentru a vă fura informațiile și a le trimite agenților de publicitate. După ce solicitați programului de completare să vă salveze informațiile, un script de urmărire este în loc, dar nu vă este vizibil.

După ce v-ați conectat cu funcția de completare automată și ați vizitat o altă pagină de pe același site, acesta include un script de urmărire care creează un formular invizibil de completare automată care este completat din nou automat de managerul de parole, dar de data aceasta nu Nu-l văd.

Scriptul terță parte preia adresa dvs. de e-mail din acel formular de completare automată și o trimite la servere terțe, iar aceștia folosesc aceste informații pentru a vă urmări.

Aceste scripturi de urmărire au fost găsite pe 1110 dintre cele mai importante site-uri Alexa de un milion. În timp ce aceste scripturi colectează adresa dvs. de e-mail numai din funcția de completare automată în acest moment, colectarea parolei dvs. poate apărea în scripturile viitoare.

Păstrarea informațiilor dvs. în siguranță

Pentru a vă asigura că nu sunteți victima acestui truc, trebuie să vă asigurați că managerul de parole bazat pe browser nu completează automat acele informații pentru dvs. fără nicio intrare de la dvs.

Un exemplu de manager de parole care nu vă exploatează cu scripturi este 1Password. Este conceput într-un mod pentru a evita toate acestea. Un utilizator trebuie să întreprindă o acțiune specifică pentru a obține parola care trebuie completată prin caracteristica de completare automată.

Deși există mai multe moduri diferite de a obține informațiile de conectare care trebuie completate, în fiecare dintre aceste moduri, utilizatorul trebuie să acorde browserului aprobarea pentru a face acest lucru. 1Password nu o va face automat pentru dvs., ceea ce înseamnă că un script terță parte nu are capacitatea de a se strecura acolo și de a fura aceste informații din funcția de completare automată.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că e-mailul dvs. a fost difuzat către agenții de publicitate și poate parolele dvs. la o dată ulterioară, veți dori să vă asigurați că, dacă utilizați un manager de parole bazat pe browser, utilizați unul precum 1Password care nu se completează informațiile dvs. de conectare în mod automat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.