Funcția Găsește-mi iPhone găsește computerul după ce a fost șters și vândut

Funcția Găsește-mi iPhone găsește computerul după ce a fost șters și vândut
⏱️ 4 min read

Calculatoarele pot fi foarte scumpe, în special computerele Apple. Așadar, atunci când faceți upgrade și cumpărați un model mai nou, vă recomandăm să-l vindeți pe cel vechi pentru a ajuta la plata noului model. Crezi că ai făcut destul ștergându-l pe cel vechi? Surprinzător, nu.

Un angajat al Google și-a vândut vechiul iMac pe Craigslist doar pentru a descoperi că funcția Găsește-mi iPhone-ul o urmărea încă trei ani mai târziu, în ciuda faptului că a fost ștearsă și a avut o instalare curată. Angajat Google, Brendon Mulligan își cunoaște drumul, dar totuși i s-a întâmplat acest lucru.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Experiența unui singur om

Când se uită la lista de dispozitive „Find My iPhone”, la trei ani după ce a vândut iMac, Mulligan a observat o intrare numită „Michael’s iMac”. Problema este că nu știa cine este Michael și de ce apare pe lista sa. Locația pe care o arăta era la aproximativ 100 de mile nord de casa lui.

„Din orice motiv”, explică Mulligan, „această persoană nu a trebuit să se conecteze la iCloud. Deci, acest lucru a însemnat că Apple a asociat încă hardware-ul computerului cu contul meu iCloud. Computerul nu a fost conectat la contul meu iCloud, dar a fost în continuare asociat cu contul meu, așa că am putut urmări locația computerului în timp real. ”

Mulligan era încă în siguranță. Nimic din el nu era împărtășit. Dar persoana care a cumpărat computerul de la el cu siguranță nu a fost. Avea capacitatea de a ține un ochi pe Michael urmărindu-l. Era un computer desktop, deci nu mergea în multe locuri, dar dacă ar fi fost un laptop, Mulligan ar putea urmări utilizatorul.

Și asta nu este tot. Mulligan a folosit încă caracteristicile de siguranță prin „Find My iPhone” pentru acel computer. Ar putea face „Play Sound”, „Lock” sau „Erase Mac”. În primul rând, ar fi înfricoșător dacă iMac ar începe să redea un sunet fără a face acest lucru, dar ar fi foarte frustrant dacă altcineva ar putea fie să îl blocheze, fie să îl șteargă mai rău.

S-a rezolvat faptul că Michael s-a conectat în cele din urmă la propriul său cont iCloud și a activat „Find My Mac”. Computerul i-a spus atunci numele lui Mulligan.

Cum să rezolvați această problemă

Mulligan a recunoscut că nu știe dacă Apple a remediat acest defect de confidențialitate / securitate într-o actualizare mai recentă a MacOS, deoarece era un computer pe care l-a vândut acum trei ani. În plus, este posibil să nu fie nici măcar un defect. Poate că ceva nu a mers bine cu procesul său de ștergere și de aceea acest lucru era încă disponibil.

Și ar trebui, de asemenea, aplicat faptul că Michael s-ar fi conectat inițial la propriul său cont iCloud, ar fi ucis șansele lui Mulligan de a putea urmări sau perturba computerul mai târziu pe linie.

știri-găsește-desktop-iphone-ul meu

Puteți face două lucruri, unul ca cumpărător și unul ca vânzător. Desigur, în calitate de cumpărător, dacă nu doriți să fiți urmăriți, pe computerul dvs. de la proprietarul anterior, asigurați-vă că vă conectați la propriul cont „Găsește-mi” cu propriul cont iCloud.

Dar există și ceva ce poți face ca vânzător. Pentru a dezasocia complet computerul de contul dvs. iCloud, trebuie să dezactivați „Find My Mac” înainte de a-l șterge. Din nou, acest lucru presupune că acest defect de securitate nu a fost deja remediat și că este un defect care poate fi reprodus, dar totuși, mai bine sigur decât rău.

În încheiere

Indiferent dacă aveți sau nu un Mac, cu siguranță ridică problema ce se întâmplă cu dispozitivele second-hand. Înseamnă că lucrurile nu sunt niciodată la fel de tăiate și uscate ca ștergerea.

V-ați vândut vreodată computerul sau dispozitivul sau ați cumpărat unul la mâna a doua? Se întâmpla acest tip de lucruri o preocupare a ta? Adăugați gândurile la comentariile de mai jos și anunțați-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x