Funcții Facebook Messenger despre care s-ar putea să nu știți

Funcții Facebook Messenger despre care s-ar putea să nu știți
⏱️ 5 min read

Dacă tot ce ai făcut cu Facebook Messenger este să trimiți mesaje prietenilor tăi de pe Facebook, pierzi ceva de revoluție. De când a devenit propria aplicație în 2015, Facebook Messenger a adăugat funcții atât de repede încât este greu să ții pasul.

De-a lungul a doi-trei ani, am obținut totul, de la criptare de la capăt la cap până la chatbots AI și realitate augmentată. Deși nu vine fără probleme de confidențialitate și unele ocazii de căutare a resurselor, suita de funcții din ce în ce mai mare a Facebook Messenger este greu de ignorat.

Vă puteți înscrie fără un cont Facebook

Pentru mulți oameni, partea de social media a Facebook este mai puțin importantă decât capacitatea sa de a-i ajuta să mențină conexiunile. Dacă doriți o modalitate ușoară de a rămâne la curent cu oamenii, dar nu doriți toate bagajele suplimentare, puteți deschideți un cont de Messenger mobil doar cu numărul dvs. de telefon, apoi creați o parolă pentru a vă accesa interfața web. Alternativ, dacă aveți un cont Facebook șters, acele acreditări de conectare ar trebui să funcționeze în continuare pentru Messenger.

Conversații secrete (criptate) și povești Messenger care dispar

fb-messenger-secret

A fi puțin suspect de protecția confidențialității Facebook nu este deloc nerezonabil, dar funcția Conversații secrete a aplicației mobile (lansat în 2016) utilizează Protocolul de semnal pentru criptarea end-to-end. Acest lucru asigură că nimeni din mijloc, nici măcar Facebook, nu poate vedea ce spuneți dvs. și partenerul dvs. de conversație (doar unul – fără chat de grup). Pentru ao porni, începeți o conversație cu cineva, atingeți butonul „i” din partea de sus a ecranului și selectați opțiunea.

Într-un mod similar, Messenger Stories (lansat ca „Ziua Messenger” în 2017) oferă o caracteristică asemănătoare Instagram / Snapchat în care actualizările pe care le postezi vor dispărea după douăzeci și patru de ore. De asemenea, puteți modifica setările de confidențialitate pentru a decide dacă povestea dvs. va fi publică sau privată.

Partajare live a locației

fb-messenger-loc

Dacă, pe de altă parte, preferați ca fiecare mișcare să fie urmărită și vizibilă pentru prietenii dvs., vă va plăcea partajarea live a locației. Această funcție, care a devenit disponibilă în martie 2017, vă permite să partajați o hartă actualizată în timp real a locației dvs. cu prietenii într-un chat Messenger. Dacă sunteți genul de persoană care vă maximizează setările de confidențialitate, probabil că doriți să evitați ca locația dvs. să fie urmărită în direct, dar altfel, este de fapt un mare ajutor dacă căutați prieteni într-o mulțime sau urmăriți ETA-ul cuiva.

Unde sunt banii mei?

fb-messenger-pay

Trimiterea de bani prietenilor dvs. prin Messenger a fost o opțiune din 2015, dar nu a văzut adoptarea pe scară largă. Cu toate acestea, dacă grupul dvs. de prieteni nu are un alt mod convenabil de a împărți cecurile (Venmo, criptomonedă, cămile etc.), este o opțiune solidă și destul de ușor de configurat. Tot ce aveți nevoie este câteva minute și un card de debit de la banca dvs. (atâta timp cât vă aflați în SUA, Marea Britanie sau Franța).

Stăpânii noștri de chat-bot

fb-messenger-bots

Facebook a vărsat o grămadă de bani în AI, așa că s-ar putea să nu fie o surpriză faptul că Messenger găzduiește acum mii de roboți vorbitori (deși majoritatea nu sunt de fapt AI). Le puteți găsi în fila „Descoperire” din colțul din dreapta jos al ecranului de pornire Messenger și dacă doriți să vă îmbunătățiți vocabularul, să vă abonați la actualizări de știri, să contactați o companie sau să comandați o pizza, există un bot acolo pentru a vă ajuta cu ce. Puteți chiar să-i invitați la conversațiile dvs. de grup Messenger, unde vor intercepta ori de câte ori cred că pot ajuta cu ceva, cum ar fi rezervarea unei camere de hotel sau rezervarea unui restaurant.

fb-messenger-qz-bot

Extensii de chat care vă conectează la servicii

extensii fb-messenger

De ce ai două petreceri când poți avea trei? Cu toate acestea, istoria Facebook cu dezvoltatorii terți, ideea de a construi extensii de chat care se integrează cu servicii externe este destul de inteligentă. Sunt disponibile pe mobil și, printre altele, puteți:

  • Comandă o plimbare cu Uber sau Lyft
  • Distribuiți melodii Spotify
  • Faceți rezervări la restaurant cu OpenTable
  • Obțineți mai multe elemente grafice cu lucruri precum Bitmoji și Giphy

Realitate augmentată

fb-messenger-ar

În 2016, Messenger a lansat abilitatea de a juca câteva jocuri HTML5 simple (Jocuri Instantanee) în Messenger, cu clasici precum Pac-Man, Space Invaders și Words With Friends care conduc pachetul. În 2018, jocurile de realitate augmentată au ajuns la chatul video, deși s-au simțit puțin mai puțin impresionante decât un filtru de urechi de iepuraș.

Totuși, dacă sunteți lipsit de câteva minute de distracție discretă, puteți încerca RA începând un chat video cu un prieten și făcând clic pe steaua din partea de jos a ecranului, pentru a vă pune o navă spațială pe nas și evita asteroizii sau sări o minge de plajă. AR mai strălucitor este mai mult pentru publicitate – puteți verifica o mașină sau puteți încerca să vă machiați, de exemplu.

Unde se îndreaptă Messenger?

Messenger a devenit o aplicație separată doar în 2015, dar de atunci a trecut de la 600 de milioane de utilizatori la aproximativ 1,3 miliarde – aproximativ 17% din populația lumii. Ceea ce înseamnă parțial acest lucru este că Messenger concurează acum, în special în Asia, cu o mulțime de alte aplicații de mesagerie care au devenit industrii de servicii și giganți ai comerțului electronic.

Pentru a vedea cum ar putea ieși Messenger, cel mai bine ar putea fi să aruncăm o privire la companii precum WeChat, Line, Viber, Kakao și celelalte „Super aplicații” asiatice.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x