Funcții noi ale Exploratorului de fișiere pentru Windows 11 22H2 (până acum)

Windows 11 22H2 icin Dosya Gezgini yeni ozellikleri simdiye kadar.webp
⏱️ 7 min read

  • Lista completă a noilor funcții care vin în File Explorer.
  • File Explorer a confirmat pentru a primi file și sugestii contextuale.
  • Managerul de fișiere implicit va primi, de asemenea, modificări precum previzualizarea folderului, noi comenzi rapide și modificări în meniul contextual.

Windows 11 22H2 este de așteptat să sosească în a doua jumătate a anului 2022, iar printre toate caracteristicile și îmbunătățirile, lansarea va aduce și o versiune actualizată a File Explorer, cu o mulțime de modificări vizuale.

Microsoft a lansat multe previzualizări în canalele Dev și Beta ale programului Windows Insider. Cu toate acestea, abia după evenimentul de lucru hibrid, compania a dezvăluit cele mai mari funcții care vin în File Explorer, inclusiv „filele” foarte solicitate, o nouă pagină „Acasă” cu „Favorite”, sugestii contextuale și multe altele.

Deși multe funcții noi vor veni odată cu lansarea versiunii 22H2, alte îmbunătățiri (cum ar fi file din File Explorer și sugestii contextuale) nu sunt așteptate în acest an.

Funcții de top ale File Explorer

Iată o rezumat a celor mai bune funcții și modificări care vin la versiunea 22H2:

1. Nou File Explorer nou Home

Începând cu Windows 11 22H2, File Explorer introduce o nouă pagină implicită „Acasă”. Cu toate acestea, acesta nu este ceva cu totul nou. Microsoft a redenumit pagina „Acces rapid” doar în „Acasă” și a adăugat o nouă pictogramă. De asemenea, numele „Acces rapid” va fi acum numele primei secțiuni din „Acasă”, iar secțiunea „Fișiere fixate” se numește acum „Preferate”.

Acasă în File Explorer

În plus, secțiunile de fișiere recente și preferate pot fi căutate acum folosind caseta de căutare din File Explorer, chiar dacă nu sunt fișiere locale.

Suportul „Adăugați la Favorite” prin meniul contextual va fi acum disponibil pentru fișiere și foldere, iar acest conținut va apărea în noua secțiune „Preferate” de deasupra „Recente” în Acasă.

Când utilizați un cont Microsoft, de serviciu sau de educație, fișierele „Preferate” și „Recente” din Office.com vor apărea și pe pagina „Acasă”.

În cele din urmă, pagina „Acasă” va putea afișa conținut din OneDrive, Descărcări și, practic, din toate locațiile de index. Dacă fișierele nu sunt disponibile local pe computer, acestea vor afișa miniaturi și le puteți partaja prin partajarea OneDrive.

Modificările care fixează sau anulează fixarea fișierelor găzduite în OneDrive, SharePoint și Teams se vor sincroniza și se vor reflecta în aplicațiile Office.com și Office. De asemenea, actualizările activității fișierelor de la colaboratori, cum ar fi editările și comentariile, sunt afișate în vizualizarea „Dalle” și pot fi afișate și în vizualizarea „Detalii”.

2. File File Explorer noi

Microsoft a confirmat oficial că filele pentru File Explorer vor veni pe Windows 11, dar nu s-a angajat la o dată de lansare.

Noul suport nu a fost un secret. A fost deja observat ca o caracteristică ascunsă în cele mai recente versiuni de previzualizare ale Windows 11, dar acum este oficial.

Se așteaptă ca filele pentru File Explorer să funcționeze în mod similar cu filele din browserul web. În loc să aveți mai multe instanțe ale aplicației, veți putea acum să utilizați o singură instanță pentru a naviga în mai multe foldere și a conduce locații. De asemenea, veți putea rearanja și crea file noi după cum este necesar.

File Explorer rearanjează
File Explorer rearanjează

Nici Microsoft nu încearcă să facă acest lucru pentru prima dată. În trecut, compania a început să testeze o funcție numită „Seturi” care trebuia să aducă file pentru toate aplicațiile, dar proiectul a fost apoi anulat pe Windows 10.

3. Rafinamentele meniului contextual

În meniul contextual vechi (Afișați mai multe opțiuni), elementele includ acum mai multă umplutură, iar evidențierea este deschisă sau întunecată, în funcție de culoarea sistemului în loc de albastru. Veți vedea acest lucru și în meniul Fișier al experienței Manager de activități.

Meniu contextual clasic nou evidențiere
Evidențierea elementului din meniul contextual clasic

În plus, meniul contextual va adăuga câteva noi opțiuni de nivel superior, inclusiv „Instalare” atunci când faceți clic dreapta pe fișierele font și fișierele .inf. „Instalați certificatul” când faceți clic dreapta pe fișierele .cer. „Hartați unitatea de rețea” și „Deconectați unitatea de rețea” când faceți clic dreapta pe „Acest PC”. Și „Deconectați” când faceți clic dreapta pe unitățile de rețea.

Din pagina „Acest PC”, când faceți clic pe Vezi mai mult (cu trei puncte), veți găsi opțiunea de a adăuga o conexiune la server media.

Conectați-vă la o opțiune de server media
Conectați-vă la o opțiune de server media

Microsoft actualizează, de asemenea, designul de dialog „Deschide cu” pentru a se alinia cu designul Windows 11 și facilitează setarea unei aplicații implicite pentru a deschide o aplicație. (Compania a dezactivat această funcție, dar este de așteptat să apară în actualizările viitoare.)

Deschideți cu o nouă interfață de utilizare
Deschideți cu o nouă interfață de utilizare

4. Integrarea OneDrive

File Explorer vine, de asemenea, cu o nouă integrare OneDrive pentru a vă ajuta să aveți control asupra consumului de stocare și să vă asigurați că fișierele sunt sincronizate. Când răsfoiți folderele OneDrive, acum puteți vedea starea de sincronizare și utilizarea cotei fără a fi nevoie să părăsiți File Explorer.

Integrarea OneDrive File Explorer
Integrarea OneDrive File Explorer

5. Previzualizări ale folderelor

În plus, aplicația poate afișa acum previzualizări ale elementelor din foldere.

Previzualizarea folderului File Explorer
Previzualizarea folderului File Explorer

6. Îmbunătățiri pentru partajarea File Explorer

Microsoft lucrează la îmbunătățirea experienței de partajare a fișierelor. De exemplu, când faceți clic pe Acțiune butonul pentru un fișier, File Explorer va sugera acum persoane de contact pentru a partaja conținutul, persoane din apropiere sau aplicații.

Sugestii contextuale
Sugestii contextuale (Sursa: Microsoft)

De asemenea, atunci când partajați un fișier local în File Explorer la Outlook, acum va fi posibil să compuneți un mesaj de e-mail direct în fereastra de partajare fără a intra direct în Outlook.

Partajați Outlook inline în Explorer
Partajați Outlook inline în Explorer (Sursa: Microsoft)

7. Noi comenzi rapide de la tastatură pentru File Explorer

De asemenea, puteți utiliza „Shift + clic dreapta” scurtătură pentru a deschide meniul contextual clasic în loc de alternativa modernă care oferă mai puține opțiuni.

Când selectați un fișier sau un folder, este, de asemenea, posibil să utilizați „Ctrl + Shift + C” comandă rapidă de la tastatură pentru a copia calea articolului în clipboard.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x