Gama Python () Explicată: Ce este și cum să o utilizați

Gama Python () Explicată: Ce este și cum să o utilizați

Un aspect al programării pe care multe tutoriale nu ți-l spun în avans este cantitatea de buclă și numărare pe care trebuie să le faci. Ca atare, orice limbaj de programare care își merită sarea va oferi modalități de a enumera numerele în mod repetat. Python gamă tipul de secvență este una dintre aceste metode.

În acest post, ne uităm la Python range() și vă arată cum este folosit în programele dvs.

Vă prezentăm gama Python () Tip de secvență

În ciuda aspectului unei funcții, range() este de fapt un Python 3 încorporat tip de secvență imuabil. Ca atare, este grupat cu liste și tupluri ca o modalitate de culegere a datelor pentru a se bucura ulterior.

Pe scurt, este o modalitate de a repeta acțiuni de un anumit număr de ori. În Python 2, a fost numit xrange() și a oferit aproape aceeași funcționalitate. De fapt, range() este mai puternic decât xrange() și are câteva diferențe. Discutăm detaliile mai jos.

După cum vă așteptați, Python 3s range() este excelent pentru sarcini de buclare și iterare prin liste și dicționare. Să vedem cum funcționează funcția.

Cum se utilizează gama Python () Tip de secvență

În primul rând, să vă arătăm structura de bază a lui Python range():

Acest lucru este la fel de simplu ca o funcție Python. Aici, y poate fi orice număr întreg (numerele cu virgulă mobilă nu sunt acceptate în mod implicit). Având în vedere aplicația, veți atribui de obicei range() la o variabilă. Odată ce range () este rulat, acesta returnează un tuplu. Dacă tipăriți variabila atribuită, veți vedea acest tuplu returnat în ieșire.

În aplicațiile din lumea reală, veți folosi de obicei o formă de buclare, cum ar fi în acest exemplu folosind for.

Gama Python pentru buclă

Veți observa că intervalul () folosește zero ca punct de plecare. Cu toate acestea, acest lucru este doar în mod implicit. De fapt, range () are o serie de alte argumente pe care le puteți seta. Iată structura:

Pentru a explica: sunt definite trei numere întregi: un punct de plecare, un punct de oprire și dacă gama omite numerele. Doar stop argumentul este necesar – celelalte sunt opționale.

Acest lucru vă oferă multă flexibilitate și putere pentru a construi atât bucle complexe, cât și tupluri. De exemplu, puteți specifica intervale exacte de numere întregi.

Gama Python Numere pare

Mai mult, puteți combina și funcții pentru a transforma tuplul generat într-o listă standard.

Python Range List

Intervalul Python () nu este bun numai pentru iterația ascendentă – poate fi folosit și pentru numerele descendente.

Gama Python Descrescătoare

În opinia noastră, range () este un adevărat cal de lucru și, fără îndoială, va găsi mult folos în programele dvs.

În concluzie

Python este excelent la multe aplicații de putere, dar generarea de liste, dicționare și tupluri este un punct forte. Utilizând tipul de secvență Python range (), puteți construi rapid un tuplu care conține doar numerele de care aveți nevoie. Mai mult, Python vă permite să combinați range () cu alte funcții, cum ar fi list(), pentru a vă oferi flexibilitate în modul de stocare a acestor numere generate.

Dacă nu ați făcut încă saltul la Python 3 și utilizați macOS, am publicat anterior un articol care vă arată cum să faceți acest lucru.

Legate de:

  • Transferul fișierelor utilizând serverul HTTP încorporat al Python
  • Cele mai bune 5 IDE Python pe care le puteți obține în 2019
  • Top 5 site-uri web pentru a învăța Python online GRATUIT