Găsiți cu ușurință imagini similare cu aceste motoare de căutare minunate

Găsiți cu ușurință imagini similare cu aceste motoare de căutare minunate
⏱️ 6 min read

Sunt atât de multe imagini online! Cu toate acestea, găsirea unei imagini similare cu cea pe care o doriți este dificilă, deoarece trebuie să răsfoiți sute, mii sau chiar milioane dintre ele. Una dintre modalitățile de a ușura sarcina este utilizarea unui motor de căutare a imaginilor inversate.

Ce este un motor de căutare a imaginilor invers?

Un motor de căutare a imaginilor invers este diferit de un motor de căutare normal. În loc să introduceți un șir de căutare, încărcați o imagine, iar motorul de căutare găsește aceeași imagine sau una similară.

Poate vă gândiți că toate acestea sunt grozave, dar are vreun folos practic? Da, da, așa cum veți vedea.

De ce să folosiți un motor de căutare a imaginilor invers?

Există multe motive pentru a utiliza un motor de căutare a imaginilor inversate, dar să le restrângem la următoarele trei.

1. Pentru a găsi o versiune de calitate superioară a unei imagini

Foarte des când navigați online, găsiți o imagine care vă place, dar calitatea acesteia nu este bună. Vă strângeți ochii pentru a vedea ce are în el fără rezultat. Nu ar fi frumos dacă ați putea găsi o versiune a imaginii de calitate superioară (adică una mai mare / mai clară) sau cel puțin o imagine similară care vă place mai mult? Acesta este locul în care motoarele de căutare a imaginilor inversate vin în ajutor.

2. Pentru a verifica cine mai folosește o imagine

Dacă intenționați să obțineți câteva imagini (gratuite sau nu) pentru site-ul dvs., mai bine verificați mai întâi cine mai folosește aceeași imagine. Când imaginile nu au fost realizate de dvs. personal, este posibil ca altcineva să le fi folosit.

Chiar dacă cumpărați o imagine, cu excepția cazului în care plătiți pentru drepturile de utilizare exclusive, care sunt scumpe și totuși nu reprezintă o garanție că nimeni altcineva nu o va folosi, este un lucru sigur că aceeași imagine va fi folosită și pe alte site-uri. Nu vrei să fii al 100-lea site care folosește aceeași imagine, nu? Efectuați doar o căutare inversă a imaginii pentru a vedea dacă imaginea pe care intenționați să o utilizați nu este cu adevărat populară.

Un alt caz în care ați putea dori să verificați dacă o anumită imagine este utilizată online este cu propriile fotografii. Dacă încărcați fotografii online, nu va strica să verificați unde ajung și să luați măsuri, dacă este necesar. De exemplu, dacă încărcați fotografiile de vacanță și acestea ajung pe un site de călătorie fără permisiunea dvs., puteți lua măsuri pentru a le elimina.

3. Pentru a găsi imagini similare

O altă utilizare bună a unui motor de căutare a imaginii inversă este pentru a găsi imagini similare. Îți place o imagine, dar nu este exact ceea ce îți dorești. Apăsați un motor de căutare a imaginilor inversate și vedeți ce sugerează acestea ca imagini similare. Nu găsiți întotdeauna imagini similare (din punct de vedere uman), dar foarte des aceste motoare ajută, mai ales în nișele de imagine mai populare.

Câteva motoare de căutare cu imagine inversă bune de încercat

Acum, că știți cât de benefic poate fi un motor de căutare inversă a imaginilor, să vedem câteva exemple ale acestora. Nu există zeci de motoare de căutare inversă a imaginilor, dar puținele care există nu sunt rele. Iată cele mai bune trei motoare de căutare a imaginilor inversate.

1. Google

După cum vă puteți aștepta, principalul motor de căutare în căutarea textului este și liderul în căutarea inversă a imaginilor. Mergi la imagini Google și faceți clic pe pictograma „Căutare după imagine” (chiar înaintea pictogramei de lupă cunoscute). Apoi, lipiți o adresă URL a imaginii sau încărcați-o și faceți clic pe butonul Căutare după imagine. Cu Google Chrome este și mai ușor – faceți clic dreapta pe o imagine și alegeți „Căutați această imagine pe Google”.

Reverse_Image_Search_Engines - 01 - Google Images

2. TinEye

Dacă Google Images are un concurent real, trebuie să fie TinEye. Această companie este pionierul căutării inversate a imaginilor și are un indice imens de imagini (iar indexul este diferit de cel al Google Images). În caz contrar, utilizarea sa este similară – încărcați o imagine (sau introduceți adresa URL) și faceți clic pe Căutare. TinEye are pluginuri de browser pentru Firefox, Chrome, Safari și IE. De asemenea, puteți căuta imagini după culoare.

Reverse_Image_Search_Engines - 02 - TinEye

3. Image Raider

Spre deosebire de Google și TinEye, Image Raider nu este gratuit, dar este foarte accesibil – 300 de credite pentru 1 GBP la un abonament sau 200 de credite pentru 1 GBP la comenzile ad-hoc (fără abonament). Fiecare verificare a unei imagini costă un credit. Dacă trimiteți un tweet despre serviciu, primiți cincizeci de credite gratuite.

Image Raider folosește rezultatele căutării Google, Bing și Yandex și le agregă. Bing și Yandex au, de asemenea, căutare inversă a imaginilor, dar nu le-am examinat separat, deoarece nu sunt la fel de bune ca Google Images sau TinEye.

Unul dintre avantajele Image Raider ca motor de căutare plătit este că puteți căuta până la douăzeci de imagini odată. Acest lucru economisește timp și este bun pentru utilizarea pe scară largă / profesională. De asemenea, acestea vă oferă să încărcați imaginea dvs. o singură dată și să o verificați pentru utilizare neautorizată în viitor.

Reverse_Image_Search_Engines - 03 - Image Raider

Motoarele de căutare a imaginilor inversate fac o treabă excelentă, totuși nu sunt foarte populare pur și simplu pentru că nu prea mulți oameni le cunosc. Nici aceste motoare de căutare nu sunt perfecte – au limitările lor și, pentru a fi corecte, calitatea rezultatelor returnate nu este la fel de bună ca și calitatea căutărilor de text.

Acest lucru se datorează faptului că indexarea imaginilor este mai dificilă decât indexarea textului și necesită alți algoritmi care nu generează rezultate la fel de bune ca algoritmii de căutare a textului. Totuși, motoarele de căutare inversă a imaginilor sunt un instrument foarte util și, dacă nu le-ați folosit până acum, deoarece nu știați despre ele, acum puteți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x