Găsiți un cuvânt pe o pagină în Safari pentru iOS

Găsiți un cuvânt pe o pagină în Safari pentru iOS

Ați căutat vreodată ceva pe o pagină web, un cuvânt specific, de exemplu, dar v-ați întrebat dacă cuvântul este chiar pe pagină? Să presupunem că nu ați avut timp să scanați / citiți întreaga pagină pentru a găsi exact ceea ce căutați. Safari / Chrome pe Mac oferă o soluție simplă apăsând pe „Comandă + F” și căutând cuvântul pe care îl căutați. Totuși, este puțin diferit pe iPhone sau iPad.

Dacă utilizați o tastatură externă cu dispozitivul dvs. iOS, puteți căuta cu ușurință un anumit cuvânt folosind „Command + F”, dar dacă utilizați iPhone-ul / iPad-ul cu degetul (așa cum fac de obicei majoritatea dintre noi), puteți utiliza următoarea metodă pentru a accesa opțiunile de căutare în Safari utilizând iOS 9:

1. Deschideți Safari pe dispozitivul dvs. iOS.

2. Navigați la un site web pe care doriți să efectuați o căutare.

3. Atingeți butonul Partajare, care este prezent în centrul părții de jos a ecranului (un dreptunghi cu o săgeată).

ad-banner

4. În rândul de jos al butoanelor (lista Acțiuni), glisați spre stânga și selectați „Găsiți pe pagină”.

Căutare-Cuvânt-Căutare

5. Veți vedea că deasupra tastaturii dispozitivului dvs. a apărut o casetă de text. Introduceți cuvântul sau expresia pe care o căutați și apăsați pe „Căutare”.

Căutare-Cuvânt-Introducere-Termen

O altă metodă de căutare a cuvintelor pe dispozitivul dvs. iOS este utilizarea barei de navigare, care era o caracteristică inclusă în versiunile anterioare de iOS.

1. Pur și simplu faceți clic pe bara de navigare din partea de sus a ecranului din Safari.

2. Tastați ceea ce căutați în câmpul URL al barei de navigare, apoi derulați pagina în jos. Veți vedea un titlu „Pe această pagină”.

Căutare-Cuvânt-Introducere-Căutare-Bară

3. Atingeți cuvântul și veți sări înapoi la pagina web pe care tocmai ați fost.

Căutare-Cuvânt-Căutare-Cuvânt

Indiferent de metoda pe care ați folosit-o, dacă cuvântul sau expresia este prezentă pe pagină, acesta va fi evidențiat. Dacă nu este acolo, veți vedea un mesaj „fără potriviri”. Dacă cuvântul apare de mai multe ori, atingeți săgețile sus sau jos din bara de căutare pentru a sări între potrivirile de pe pagina web.

Spuneți-ne despre întrebări sau sugestii în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top