Gboard vs. Samsung Keyboard vs. SwiftKey: care este cel mai bun?

Gboard vs. Samsung Keyboard vs. SwiftKey: care este cel mai bun?

⌛ Reading Time: 9 minutes

Deși există multe tastaturi disponibile pentru telefoanele Android, cele mai populare sunt Gboard, SwiftKey și Samsung Keyboard. Care sunt diferențele? Citiți această comparație pentru a decide care este cel mai bun pentru dvs.

Notă: în următoarele capturi de ecran, tastatura cu tema gradient este Gboard, lumina este SwiftKey, iar tema întunecată este Samsung Keyboard. De asemenea, este posibil ca unele dintre funcțiile menționate să nu fie activate implicit. Vă rugăm să verificați setările tastaturii pentru a le activa.

Disponibilitate

Ambii Gboard și SwiftKey poate fi folosit pe orice telefon Android. Funcționează și pe iOS.

Cu toate acestea, tastatura Samsung este disponibilă numai pentru dispozitivele Samsung Galaxy. Nu este compatibil cu alte telefoane Android.

Disponibilitatea tastaturii Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung

Interfața cu utilizatorul

Gboard și Samsung Keyboard au ambele un rând suplimentar în partea de sus a tastaturii. Acest rând afișează o varietate de pictograme, cum ar fi autocolante, GIF-uri, teme, pictograme și multe altele. Când începeți să tastați, veți vedea cuvintele sugerate în același rând.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Top Row

SwiftKey, pe de altă parte, are două rânduri suplimentare. Unul este pentru icoane, iar celălalt este pentru predicții. Poate fi minimizat făcând clic pe pictograma din partea stângă a celui de-al doilea rând.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Top Row Interfață

Moduri și dimensiune

Gboard are trei moduri de tastatură: tastatură completă, tastatură cu o singură mână, și tastatură plutitoare. Aceleași trei opțiuni sunt disponibile pe tastatura Samsung. Cu toate acestea, dacă dispozitivul dvs. acceptă S-Pen, acesta afișează și modul de scriere, care se activează automat atunci când scoateți S-Pen-ul telefonului. SwiftKey face un pas mai departe prin includerea unui Modul degetul mare care împarte tastatura în două jumătăți.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Thumb

Când vine vorba de dimensiune, toate cele trei tastaturi pot fi redimensionate după bunul plac. În timp ce cea mai mare dimensiune este aceeași pentru toate, SwiftKey are potențialul de a fi cea mai mică.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Dimensiunea tastaturii

Teme

Gboard și SwiftKey au ambele o selecție mare de teme. Este foarte probabil să găsiți o temă care să vă atragă. Dacă nu, puteți crea o temă cu o imagine de fundal la alegere, cum ar fi propria imagine.

Stiluri de teme de tastatură Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung

Tastatura Samsung oferă doar patru teme în setările tastaturii. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu puteți schimba aspectul tastaturii – trebuie doar să schimbați tema telefonului folosind aplicația Galaxy Themes. Aceeași temă se va aplica pentru tastatură. Consultați și alte modalități de a schimba culoarea tastaturii Samsung. Puteți chiar să utilizați Keys Café de la Goodlock pentru a modifica tastatura Samsung.

Aplicația pentru tastatură Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung

Funcționalitatea Clipboard

Toate cele trei tastaturi acceptă funcționalitatea clipboard-ului, precum și capacitatea de a fixa sau de a bloca elemente din clipboard. În timp ce Gboard și Samsung Keyboard au o funcție de clipboard care vă permite să lipiți imagini direct din clipboard, SwiftKey nu are. Cu toate acestea, puteți folosi funcția Autocolant SwiftKey pentru a accesa fotografiile recente și a le lipi în aplicații.

În plus, toate trei afișează elementele copiate pe bara de predicții pentru un acces mai ușor. Cu toate acestea, funcționalitatea lor variază. SwiftKey, de exemplu, vă permite să creați o sarcină în Microsoft To-Do direct din clipboard pentru textul copiat.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Clipboard

În mod similar, Gboard împarte informațiile importante în elemente distincte. De exemplu, dacă copiați un text care conține un număr de telefon, bara de predicții va afișa atât textul complet, cât și doar numărul. Acest lucru economisește timp, deoarece nu trebuie să copiați și să lipiți întregul text, apoi să eliminați informațiile inutile. Aflați cum să partajați capturi de ecran folosind Gboard.

În plus, SwiftKey are o funcție interesantă pentru a sincroniza clipboard-ul cu un computer Windows.

Tastarea cu glisare și editarea textului

Dacă sunteți un fan al tastării cu glisare sau glisare, suntem bucuroși să spunem că toate trei vă permit să scrieți așa. În plus, toate trei oferă chiar și funcția de control al cursorului care vă permite să mutați cursorul printre text, glisând pe bara de spațiu.

În ceea ce privește editarea textului, Gboard și tastatura Samsung oferă ecrane dedicate de editare a textului cu săgeți și opțiuni de selectare, în timp ce SwiftKey are o opțiune pentru a activa tastele săgeți în partea de jos a tastaturii. Aceste taste săgeată au o funcționalitate de selectare încorporată. Pe măsură ce vă deplasați prin text, acesta îl va selecta automat. De asemenea, puteți activa rândul de numere pe toate cele trei tastaturi.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Editare text de la tastatură

Emoji, GIF și autocolante

Deși toate trei vă permit să adăugați emoji-uri, GIF-uri și autocolante, ele diferă în funcție de caracteristicile pe care le oferă. Gboard și SwiftKey, de exemplu, au un buton emoji dedicat în partea de jos. Pe tastatura Samsung, o veți găsi în rândul de sus. Nu este mare lucru, dar păstrarea separată are două beneficii: deoarece nu este la pachet cu alte pictograme, este ușor de identificat și este mai ușor de accesat în timp ce tastezi.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Emojis Button

Gboard are o colecție imensă de autocolante. Acceptă chiar și Bitmoji și propria bucătărie Emoji, unde vă puteți crea propriile autocolante emoji personalizate. Gboard oferă, de asemenea, o căutare unificată, afișând articole din toate cele trei categorii, iar fiecare articol primește propria căutare individuală.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Search

Trecând la SwiftKey, oferă o funcție de căutare individuală pentru emoji-uri și GIF-uri. Ceea ce o separă este că oferă un editor de autocolante, permițându-vă să creați autocolante din imaginile din Galerie și să adăugați text la acestea. Îl veți găsi sub pictograma Steaua din secțiunea Sticker.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Creați autocolant

Tastatura Samsung, ca și Gboard, are o căutare unificată, precum și o căutare individuală. În mod surprinzător, rezultatele căutării vor include și contacte, videoclipuri YouTube și imagini din Galerie. Alături de Bitmojis, tastatura Samsung acceptă o gamă largă de pachete de stickere. Dacă telefonul dvs. acceptă emoji AR, acestea vor apărea și sub Autocolante.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Emojis

În plus, toți trei sunt buni la prezicerea emoji-urilor. Tastatura Samsung prezice chiar și autocolante și le arată într-o fereastră mică pop-up lângă zona de tastare.

Predicția cuvântului

În timp ce toate trei oferă predicții de cuvinte, simt că SwiftKey le depășește pe celelalte două. Motivul pentru aceasta este că nu numai că își amintește cuvintele, ci și prezice propoziții și chiar hashtag-uri pe care le-ați tastat anterior. De exemplu, puteți vedea numărul introdus anterior pentru același text în captura de ecran de mai jos.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Text Predictions

Personaje speciale

Gboard nu afișează simboluri speciale pe tastatura principală. Va trebui să atingeți tasta numerică pentru a vedea colecția completă sau să apăsați lung tasta punct (.) pentru a accesa caracterele speciale.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Tastatură Simboluri Perioada

De asemenea, tastatura Samsung nu afișează simboluri speciale, dar o puteți activa în „Setări tastatură Samsung → Aspect → Caractere alternative”. Puteți chiar să personalizați simbolurile care apar pe simbolul perioadei accesând „Setări → Simboluri personalizate”.

Activare simboluri Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung

SwiftKey afișează implicit simbolurile speciale și nu există nicio modalitate de a le dezactiva. Tastatura poate părea neplăcută dacă nu vă plac simbolurile.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Text Predictions

Comenzi rapide personalizate pentru text

Această caracteristică vă permite să creați abrevieri sau forme scurte pentru cuvintele sau propozițiile utilizate frecvent. Versiunea extinsă a comenzii rapide va apărea în bara de predicții când o tastați. Pentru a-l folosi, pur și simplu atingeți-l.

Gboard Vs Swiftkey Vs Samsung Keyboard Custom Phrases

Tastatura Samsung are această funcție de mult timp și este destul de ușor să creezi o comandă rapidă. Accesați „Setări → Mai multe opțiuni de tastare → Comenzi rapide pentru text”.

Deși atât SwiftKey, cât și Gboard oferă, de asemenea, această funcție, nu este ușor de localizat. Pe SwiftKey, accesați „Setări tastatură → Intrare îmbogățită → Clipboard → Adăugați un clip nou”. Pentru Gboard, accesați „Setări Gboard → Dicționar → Dicționar personal → [Select language].” Atingeți pictograma adăugare (+) din partea de sus și introduceți comanda rapidă și forma completă a cuvântului. Aflați alte modalități de a configura comenzi rapide personalizate pe Android.

întrebări frecvente

1. Cum schimb tastaturile pe Android?

Pentru a comuta rapid între tastaturi, atingeți pictograma Tastatură din bara de navigare. Va apărea lista de tastaturi disponibile. Atingeți pe cel pe care doriți să îl utilizați, ca alternativă, accesați „Setări → Sistem (Gestionare generală) → Limbi → Tastatură → Tastatură implicită”.

2. Gboard, SwiftKey și Samsung Keyboard sunt gratuite?

Da. Toate trei sunt disponibile gratuit, fără achiziții în aplicație.

3. Cum introduc caractere cu accente?

Apăsați lung litera pentru a afișa accentele disponibile. Atingeți pe cel pe care doriți să îl utilizați.

Care tastatură este cea mai bună?

După cum ați văzut mai sus, fiecare tastatură are avantajele și dezavantajele sale. Personal, continui să comut între Gboard și SwiftKey. În ultimul timp, folosesc un telefon Samsung și îmi place să încerc ocazional tastatura Samsung.

Dacă doriți o tastatură cu predicție de text imbatabilă și o varietate de teme, SwiftKey este cea mai bună alegere fără nicio îndoială. Cu toate acestea, este posibil să pierdeți funcționalitatea clipboard-ului.

Pentru utilizatorii Samsung Galaxy, tastatura Samsung este o aplicație destul de decentă. Nu pierdeți prea multe, cu excepția unei predicții mai bune a textului. Cu toate acestea, este bine integrat cu S-Pen și emoji-urile AR, iar funcția de căutare nativă este o cireșă pe partea de sus.

Dacă vrei puțin din tot, folosește Gboard. Este cea mai sigură alegere. Bucătăria cu emoji și căutarea unificată îl fac mai atrăgător.

Vă sugerez să încercați toate cele trei tastaturi și să vedeți care se potrivește nevoilor dvs. Dacă nu vă place niciuna dintre ele, consultați alte alternative la Gboard.

Aflați cum să dezactivați sunetul de la tastatură și să corectați automat pe telefoanele Android. Și cum să utilizați o tastatură fizică cu telefoanele Android.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.