GeForce Experience: un ghid pentru începători pentru un joc mai bun

GeForce Experience: un ghid pentru începători pentru un joc mai bun
⏱️ 14 min read

NVIDIA GeForce Experience este o suită de software care vine cu driverele pentru placa dvs. grafică NVIDIA. Din punct de vedere tehnic, nici măcar nu trebuie să utilizați GeForce Experience; unii oameni chiar fac din greu să instaleze doar driverul și nu suita. Dar pentru majoritatea utilizatorilor, recomandăm cu căldură instalarea GeForce Experience din cauza numărului mare de funcții oferite. Să vedem cum să o configuram și să folosim acele funcții suplimentare interesante, răspunzând în același timp la câteva întrebări frecvente.

Cum să descărcați și să instalați GeForce Experience

Din fericire, GeForce Experience are un proces de instalare destul de simplu. Primul, accesați pagina de descărcare GeForce Experience și faceți clic pe „Descărcați acum”.

Odată ce aplicația de configurare este descărcată, este timpul să rulați programul de instalare. Faceți dublu clic pe programul de instalare pentru a-l instala ca orice altă aplicație Windows.

Ghid de configurare Gfe Pasul 1 de configurare Eula

După instalare, va trebui să vă conectați la GeForce Experience înainte de a putea începe să îl utilizați. Dacă nu aveți deja un cont NVIDIA configurat, puteți utiliza în schimb o conectare la rețelele sociale.

Ghid de configurare Gfe Configurare Pasul 2 Conectați-vă

La conectarea inițială, veți fi adus pe ecranul de pornire cu o fereastră pop-up care vă oferă un tur și o opțiune de a optimiza automat jocurile pe măsură ce le instalați. Vă recomandăm să debifați această opțiune pentru moment și să omiteți turul. Poți oricând să revii la el mai târziu dacă simți că ai omis ceva.

Ghid de configurare Gfe Configurare Pasul 3 Lansați Alegerea

Ce este inclus în GeForce Experience?

GeForce Experience are, practic, trei piloni cheie: Optimizarea jocului funcția de pe ecranul de pornire, Actualizare driver funcția de pe ecranul Drivers și Suprapunere NVIDIA Share folosit pentru a captura și înregistra jocul.

Înainte de a trece la extras, ne concentrăm pe motivul principal pentru a obține GeForce Experience: actualizări ușoare ale driverelor.

Gfe Setup Guide Driver Demo Pasul 1

Pe ecranul Drivers, veți fi automat notificat când este disponibil un nou driver. Puteți chiar să modificați setările pentru ca actualizările driverelor să fie descărcate automat, deși nu am recomanda acest lucru pentru o conexiune cu lățime de bandă limitată sau sensibilă la latență.

Gfe Setup Guide Driver Demo Pasul 2

Procesul de actualizare a driverului este, de asemenea, destul de simplu. Odată ce descărcarea este finalizată, puteți alege între o instalare „Express” și „Personalizată”. Express pur și simplu va face upgrade peste driverul dvs. existent cu o problemă minimă, dar Custom oferă câteva opțiuni suplimentare, inclusiv o reinstalare curată.

Ghid de configurare Gfe Demo Driver Pasul 3 Instalare personalizată

Cum optimizează GeForce Experience jocurile?

Optimizarea jocului disponibilă în GeForce Experience poate servi ca o modalitate de a simplifica oarecum optimizarea grafică pentru utilizatori. Acest lucru poate fi util în special pentru cei care nu știu să optimizeze singuri setările grafice.

Pentru a optimiza un joc individual, mergeți la ecranul de pornire și selectați jocul dorit. Pentru acest tutorial, folosesc Doom Eternal.

Primul lucru pe care îl veți observa atunci când alegeți un joc în GeForce Experience este că vi se va oferi o prezentare de diapozitive cu diferite capturi de ecran din joc care evidențiază și explică diferite efecte grafice.

Ghid de configurare Gfe Optimize Games Captură de ecran

Sub acest ecran, veți vedea o listă atât a setărilor actuale în joc, cât și a setărilor recomandate de NVIDIA:

 • Decal de calitate
 • Adancimea terenului
 • Anti-aliasing profunzime de câmp
 • Ocluzie direcțională
 • Modul de afișare
 • Calitate geometrică
 • Calitatea luminilor
 • Calitatea particulelor
 • Calitatea reflexiilor
 • Rezoluţie
 • Scala de rezoluție
 • Modul de scalare a rezoluției
 • FPS țintă de scalare a rezoluției
 • Calitate umbră
 • Calitate de filtrare a texturii
 • Dimensiunea bazinului de textura
 • Calitate volumetrica
 • Calitatea apei
Ghid de configurare Gfe Optimize Games Settings

Pe GTX-ul meu 1070, aceste setări sunt puțin prea zeloase în mod implicit. Deși sistemul meu poate rula cu siguranță Doom Eternal la setările recomandate de NVIDIA și la 60 FPS, rulez pe un monitor de 144 Hz și vreau ceva mai mult decât atât. Din fericire, puteți ajusta curba care echilibrează GeForce Experience făcând clic pe pictograma Cheie.

Ghid de configurare Gfe Optimize Games Slider Quality

Puteți ajusta acest glisor în funcție de preferințele dvs. Pentru GTX 1070 și jocurile mele de mare intensitate precum Doom Eternal, am ajustat glisorul la valoarea din captura de ecran de mai jos.

Ghid de configurare Gfe Optimize Games Slider Performance

Dacă te uiți la setările mele, vei observa că mai multe dintre ele se potrivesc deja cu recomandările NVIDIA. Cu toate acestea, NVIDIA rămâne puțin prea zeloasă cu câteva opțiuni aici, împingând Ultra Nightmare și adăugând o mulțime de utilizare a GPU-ului acolo unde nu este nevoie. Majoritatea setărilor care sunt împinse la Ultra Nightmare nu adaugă prea mult stres, dar ceva de genul Volumetrics Quality cu siguranță nu ar trebui să fie pe Ultra Nightmare într-o configurație de performanță.

Ghid de configurare Gfe Optimizează setările jocurilor pentru performanță

Din fericire, acolo unde GeForce Experience face o greșeală ca aceasta, este destul de ușor de remediat. Cu toate acestea, acesta este motivul pentru care nu le-aș recomanda utilizatorilor să permită GeForce Experience să-și optimizeze automat toate jocurile. Dacă nu plănuiesc să joace doar la 1080p și 60 FPS.

Dacă țintiți acea experiență mai simplă, de tip console, setarea jocurilor pentru optimizarea automată pe GeForce Experience are foarte mult sens, dar nu vă fie teamă să testați propriile modificări ale setărilor.

De exemplu, recomand să nu folosiți Motion Blur sau Depth of Field – nu doar pentru că folosesc performanțe suplimentare, ci pentru că ambele pot împiedica în mod activ lizibilitatea vizuală a unui anumit joc.

Cum să accesați NVIDIA Share în GeForce Experience

NVIDIA Share, denumit anterior Shadowplay, este soluția software NVIDIA pentru înregistrarea și redarea în flux direct de pe GPU. De fapt, am scris deja un ghid mai detaliat despre NVIDIA Share, dar pentru acest articol, vrem totuși să vă oferim un punct de plecare solid pentru a începe.

Mai întâi, mergeți înainte și loviți Ctrl + Z pentru a deschide suprapunerea NVIDIA Share. Ar trebui să arate ceva ca captura de ecran de mai jos.

Ghid de configurare Gfe Nvidia Share

De aici, puteți comuta fiecare dintre aceste funcții aproape după bunul plac și modifica setările lor specifice, atâta timp cât acestea nu sunt activate în acel moment (de exemplu, nu puteți modifica setările Instant Replay cât timp este activată, deoarece încă înregistrează ).

Dacă sunteți anumite setări pe care le căutați, veți dori să faceți clic pe pictograma Roată pentru a vă scufunda în ele. Majoritatea utilizatorilor nu ar trebui să se deranjeze cu configurarea mai profundă a NVIDIA Share, dar meniul de setări are câteva bijuterii ascunse.

Principalele lucruri pe care le recomand să le schimb sunt „Controlul confidențialității” și „Audio”.

Dacă sunteți pe desktop, „Controlul confidențialității” va permite Reluarea și înregistrarea instantanee să funcționeze și pe desktopul dvs. și va fi mai puțin probabil să fie perturbat de alt-tabbing din jocul în cauză.

Cu toate acestea, pentru utilizatorii de desktop și laptop, veți dori cu siguranță să intrați în „Audio” pentru a vă împărți piesele audio.

Ghid de configurare Gfe Nvidia Share Audio Tracks

Prin activarea „Separați ambele melodii”, veți obține înregistrări mai curate ale sunetului de pe desktop/joc. Puteți folosi în continuare pista microfonului atunci când editați și încărcați videoclipul, iar dacă aceasta este o pistă separată, va fi mult mai ușor să editați și să eliminați zgomotul de fundal.

Pentru setări dincolo de acestea, consultați ghidul nostru dedicat pentru NVIDIA Share.

Depanarea GeForce Experience

Dacă întâmpinați probleme cu GeForce Experience, în special blocarea sau alte probleme care vă afectează jocul, poate fi timpul să faceți o reinstalare curată.

Dacă problemele dvs. par să fie minore și doriți doar să o luați de la capăt, urmați procesul nostru inițial de configurare de mai sus și selectați „Efectuați o instalare curată”.

Totuși, dacă întâmpinați în continuare probleme în urma unei instalări curate, poate fi necesar să mergeți puțin mai departe. În acest scenariu, veți dori să descărcați Display Driver Uninstaller. Asigurați-vă că DDU și executabilul de instalare a driverului dvs. sunt într-un loc ușor de găsit în fișierele dvs. (chiar și desktop-ul dvs. o va face), apoi reporniți în modul sigur.

Mai întâi rulați DDU, apoi instalați noul driver și reporniți în Windows. Dacă încă întâmpinați probleme peste acest punct, din păcate, cel mai probabil aveți de-a face cu o problemă cu placa grafică sau cu o problemă în altă parte a sistemului dvs.

întrebări frecvente

1. Trebuie să folosesc GeForce Experience pentru a obține drivere NVIDIA?

Ghid de instalare Gfe Descărcați doar driverul

Dacă nu doriți să utilizați GeForce Experience, nu vă faceți griji! Puteți (și ar trebui) să obțineți în continuare drivere grafice NVIDIA actualizate. Faceți clic aici pentru a merge la pagina de descărcare a driverelor de birou a NVIDIA.

2. GeForce Experience este gratuită?

Da, dar placa grafică NVIDIA necesară pentru ao folosi nu este.

3. GeForce Experience funcționează pe laptop-uri?

Atâta timp cât laptopul în cauză are o placă grafică NVIDIA, va funcționa.

4. Toate jocurile sunt acceptate de GeForce Experience?

Nu, dar majoritatea jocurilor indie moderne, non-obscure sunt. În plus, dacă un joc este acceptat de GeForce Experience, veți putea aplica setări optimizate, indiferent de vitrina (Steam, Origin, GOG) de la care îl obțineți.

Cu toate acestea, jocurile Xbox Game Pass, jocurile Microsoft Store și alte jocuri bazate pe UWP nu sunt acceptate de GeForce Experience. Totuși, jocurile de pe platforme non-Microsoft vor funcționa aproape întotdeauna!

Dacă ești îngrijorat cu privire la optimizarea setărilor grafice pe cont propriu în acele jocuri, nu fi. Setările pe care le-ați văzut și le-ați modificat în GeForce Experience cu jocurile acceptate vor fi similare sau identice cu cele din jocurile neacceptate. Ca o comandă rapidă, începeți prin a dezactiva anti-aliasing și motion blur și setați o presetare grafică medie dacă obțineți performanțe slabe.

5. Care este diferența dintre GeForce Experience și panoul de control NVIDIA?

Dacă faceți clic dreapta pe pictograma NVIDIA din bara de activități, este posibil să observați că de fapt puteți alege între două opțiuni, mai degrabă decât doar GeForce Experience.

Ghid de configurare Gfe Gfe și pictograma tavă Ncp

Panoul de control NVIDIA are unele asemănări cu GeForce Experience și, spre deosebire de GeForce Experience, este de fapt o parte nativă a driverului grafic NVIDIA. Chiar dacă ați putea sări peste instalarea NVIDIA Control Panel, totuși, cu siguranță nu ați dori.

Ghid de instalare Gfe Ncp

Panoul de control NVIDIA este locul în care controlezi setări precum rezoluția, rata de reîmprospătare, setările de culoare și suportul G-Sync. Cu „Gestionați setările 3D”, puteți, de asemenea, să setați setări grafice 3D globale sau per program, inclusiv modul de latență scăzută și modul de gestionare a energiei. Majoritatea setărilor de aici au și explicații încorporate!

Cauți mai multe ghiduri? Consultați acest ghid suprem de cumpărare a monitorului, cel mai bun ghid pentru tastaturi RGB și acest ghid de cumpărare a plăcilor grafice.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x