Gestionați eficient elementele de pornire în Windows cu Autorun Organizer

⏱️ 4 min read

În Windows, majoritatea programelor pe care le instalați se vor adăuga la elementele de pornire, astfel încât să poată porni automat ori de câte ori porniți computerul. Adesea, cele mai multe dintre aceste elemente sunt inutile și determină pornirea lentă a sistemului dvs. sau chiar puteți experimenta înghețarea aleatorie. În afară de instrumentul implicit (și ascuns) din Windows pentru gestionarea articolelor de pornire, Autorun Organizer vă permite să gestionați în mod eficient toate orele de pornire Windows în cel mai simplu mod posibil.

Gestionați elementele StartUp utilizând Autorun Organizer

Poti descarca Organizator Autorun de pe site-ul său oficial și instalați-l ca orice alt software Windows. Lucrul bun al organizatorului Autorun este că nu vine cu niciun crapware la pachet.

instalare autorun-organizator

Odată instalat, lansați aplicația. Interfața cu utilizatorul este minimă și afișează doar unele dintre informațiile importante, cum ar fi toate aplicațiile de pornire, timpii de încărcare recenți ai sistemului etc.

autorun-organizator-user-interface

Folosind Autorun Organizer, puteți dezactiva temporar o aplicație de pornire sau o puteți elimina complet din lista de pornire. Pentru a dezactiva temporar un element de pornire, pur și simplu selectați aplicația sau intrarea de registry și bifați caseta de selectare “Dezactivare temporară”. Această acțiune va dezactiva elementul de pornire până când deselectați opțiunea.

autorun-organizator-temporar-dezactivare

Pentru a elimina un element de pornire, selectați aplicația și faceți clic pe butonul “Eliminare”. Această acțiune va dezactiva definitiv aplicația de la pornirea de la pornirea Windows.

autorun-organizator-remove-application

Dacă vreodată trebuie să adăugați o aplicație la lista de pornire, faceți clic pe butonul “Adăugați”, căutați aplicația și faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările.

autorun-organizator-add-application

În afară de dezactivarea completă a aplicațiilor de pornire, puteți întârzia pornirea astfel încât să aveți software-ul în funcțiune și pornire după pornirea efectivă a sistemului, fără a suferi timpi de pornire lent. Pentru a întârzia o aplicație, selectați aplicația cu pictograma ceas mic lângă și faceți clic pe butonul care spune “Întârziere încărcare timp de 30 de secunde”.

autorun-organizer-delay-30-seconds

Dacă doriți să setați un timp de întârziere personalizat, selectați opțiunea “Întârziere încărcare pentru” din meniul derulant.

autorun-organizator-custom-delay-time

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra “Încărcare întârziată”. Introduceți ora în secunde și faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările. De exemplu, am schimbat timpul de întârziere la 120 de secunde.

autorun-organizator-time-in-seconds

După ce setați încărcarea de întârziere, puteți vedea modificările reflectate în fereastra principală.

autorun-organizator-modified-delay-time

Dacă doriți să modificați elementele de pornire în bloc, faceți clic pe butonul “Modificare intrări în bloc”, verificați elementele de pornire pe care doriți să le editați și selectați acțiunea corespunzătoare din meniul derulant. Este atât de simplu să editați elemente de pornire în bloc folosind Autorun Organizer.

autorun-organizator-manage-multiple-items

Autorun Organizer poate oferi, de asemenea, sugestii de optimizare cu privire la articolele dvs. de pornire pe baza datelor pe care le-a adunat de la alți utilizatori. Pentru a primi sugestii, faceți clic pe butonul “Afișare” din partea de jos a ferestrei. Această acțiune vă va trimite lista de elemente de pornire către serverul cloud. Puteți vedea ce date sunt trimise făcând clic pe linkul “date de pornire a aplicațiilor”.

autorun-organizator-display-suggestions

După ce Autorun Organizer a finalizat analiza, faceți clic pe butonul “Afișați detalii” pentru a vedea sugestiile de optimizare.

autorun-organizator-show-details

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra “Optimizare boot sistem”. Dacă vă plac modificările sugerate, faceți clic pe butonul “Efectuați optimizarea” pentru a aplica modificările. Dacă doriți să eliminați orice modificare sugerată, trebuie doar să faceți clic pe acel mic link “X” de lângă sugestie.

autorun-organizator-suggestions

Odată ce modificările sunt aplicate, veți primi o casetă de dialog de confirmare care vă anunță același lucru.

autorun-organizator-sugestii-aplicate

Concluzie

După cum puteți vedea, Autorun Organizer este compact și direct. Face exact ceea ce spune și nu are caracteristici inutile sau setări fanteziste. Dacă aveți o mulțime de aplicații de pornire care încetinesc sistemul, atunci încercați acest utilitar la îndemână și nu veți fi dezamăgiți. La urma urmei, este o aplicație gratuită.

Sperăm că acest lucru vă ajută și faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. cu privire la acest organizator gratuit de pornire Windows.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...