Gestionați-vă biblioteca de jocuri Linux cu Lutris

Gestionați-vă biblioteca de jocuri Linux cu Lutris
⏱️ 5 min read

Lutris este un manager de jocuri Linux open-source, dar este mai mult decât atât. Acesta își propune să ofere o singură modalitate unificată de gestionare a jocurilor pe Linux.

Reunește toate aspectele jocurilor Linux într-un singur loc. Steam, Wine, HumbleBundle, GOG și chiar o gamă întreagă de emulatoare sunt toate reunite pentru o experiență relativ simplă.

Lutris oferă, de asemenea, metode pentru instalarea jocurilor. Se integrează cu Steam și oferă scripturi de instalare pentru chiar și cele mai dificile jocuri Wine.

Instalați Lutris

Dezvoltatorii Lutris au creat o serie de depozite pentru distribuții populare folosind serviciul de construire OpenSUSE. Folosiți-le pentru a instala clientul.

Ubuntu

Începeți prin adăugarea depozitului în fișierul surselor. A inlocui 17.04 cu oricare versiune de Ubuntu pe care o executați.

Acum, descărcați și adăugați cheia de lansare GPG.

Actualizați apt și instalați Lutris.

Debian

Adăugați depozitul Lutris în fișierul surselor.

Adăugați cheia GPG a depozitului.

Actualizați apt și instalați Lutris.

Fedora

Fedora este destul de simplu. Adăugați depozitul și utilizați dnf pentru a instala Lutris.

OpenSUSE

OpenSUSE este, de asemenea, foarte simplu. Utilizare zypper pentru a adăuga depozitul, apoi reîmprospătați-l și instalați Lutris.

Asigurați-vă că înlocuiți openSUSE_Leap_42.2 cu openSUSE_Tumbleweed sau openSUSE_13.2 dacă folosiți oricare dintre ele.

Arch Linux

Arch nu este una dintre distribuțiile pentru care dezvoltatorii au împachetat, dar este Arch, iar comunitatea a construit un pachet care se află în AUR.

Luați PKGBUILD de la Pagina AUR. Plasați-l acolo unde doriți să-l construiți, apoi construiți și instalați.

Rularea lui Lutris

Puteți porni Lutris din orice altă aplicație grafică. Ecranul de bază pe care îl obțineți atunci când nu aveți niciun joc instalat este destul de simplu. Vă solicită doar să vă creați un cont și să vă adăugați jocurile.

Creați un cont Lutris

Cel mai bine este să creați acum un cont Lutris. Contul dvs. este modul în care clientul vă poate păstra biblioteca de jocuri sincronizată. De asemenea, deschide opțiunea de a naviga și instala jocuri de pe site-ul platformei. Vă puteți înregistra cu ușurință pe Site-ul Lutris.

După ce v-ați configurat contul, aruncați din nou o privire asupra clientului. Butonul din mijloc de pe ecranul principal vă va permite să vă conectați noul cont la client. Faceți clic pe acesta și introduceți numele de utilizator și parola.

Adăugarea de jocuri și alergători

Lutris are câteva modalități de a adăuga jocuri. Folosește alte programe numite alergători pentru a rula de fapt jocuri. Aceasta este mai mult o platformă de management decât orice altceva. Organizează lucrurile, dar nu face greutăți mari.

Lutris Runners

Pentru a vedea lista alergătorilor disponibili, faceți clic pe pictograma din partea de sus a ferestrei Lutris. Se va deschide o fereastră cu o listă de alergători. Mulți sunt emulatori, dar veți vedea și Steam și Wine acolo. Cu excepția Steam, puteți instala alergătorii prin această fereastră. Puteți chiar să gestionați și să instalați mai multe versiuni de Wine. Lutris le va urmări. De fapt, are scripturi personalizate pentru jocurile Wine care specifică cea mai bună versiune de Wine de utilizat.

Lutris Wine Install

Steam trebuie instalat separat prin managerul de pachete al distribuției dvs., dar Lutris îl va prelua imediat după ce îl veți avea. Pentru a obține efectiv jocurile dvs. Steam, trebuie să vă conectați la contul dvs. Lutris din browserul dvs. web. Accesați profilul dvs. și faceți clic pe butonul „Conectați-vă prin Steam”. Aceasta vă va conecta contul Steam, astfel încât clientul să vă poată afișa jocurile și alte caracteristici Steam.

Jocuri Lutris

Pentru multe alte jocuri puteți răsfoi selecția de pe site-ul Lutris. Există tone acolo și sunt adăugate în mod constant mai multe. La fel ca la Steam, puteți descărca jocuri de pe site, iar clientul le va configura pentru dvs.

Dacă aveți alte jocuri care nu sunt acoperite prin Steam sau site-ul Lutris, le puteți adăuga manual. Semnul plus din partea de sus a clientului vă permite să creați propriul lansator de jocuri personalizat pentru jocurile care sunt deja instalate pe computer. Echipa de dezvoltare intenționează să adauge suport pentru GOG și HumbleBundle în viitorul apropiat, dar pentru moment puteți adăuga în continuare jocuri pe care le achiziționați manual prin oricare dintre aceste servicii.

Odată ce ați adăugat o bibliotecă de jocuri, veți vedea un aspect frumos cu faianță a tuturor jocurilor dvs. pe ecranul principal al clientului Lutris. Acum puteți rula toate jocurile dvs. prin Lutris!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x