Gestionați-vă Bitcoin-urile cu Electrum

Gestionați-vă Bitcoin-urile cu Electrum
⌛ Reading Time: 4 minutes

În februarie 2014, unul dintre cele mai mari schimburi de bitcoin din acel moment, Mt. Gox, a pierdut peste 463 de milioane de dolari în bitcoin de utilizatori. Numeroase alte portofele, schimburi și piețe online au pierdut sume uriașe de fonduri pentru utilizatori.

Există o mulțime de portofele bitcoin locale excelente disponibil. Electrum este un portofel bitcoin ușor, GUI, care este foarte ușor de utilizat și de configurat. Folosește o tehnică numită Verificare simplă a plăților (SPV) pentru a verifica tranzacțiile bitcoin. Acest lucru vă permite să aveți un portofel de dimensiuni mici pe sistemul dvs., în comparație cu clienții Full Node, care pot folosi până la 2 GB. Acest articol arată cât de ușor este să configurați și să gestionați bitcoins-urile dvs. cu Electrum.

Notă: Electrum este disponibil pentru majoritatea platformelor, inclusiv Windows, Linux, OS X și Android. În acest articol, ne vom ocupa de versiunea Linux (Ubuntu).

Instalare

Pentru Ubuntu, trebuie mai întâi să instalați câteva pachete. Rulați următoarea comandă pentru a instala dependențele,

apoi instalați Electrum rulând

Pentru cele mai recente versiuni de Windows și OSX, vizitați Electrum pagina de descărcare.

Creați un portofel

Prima dată când rulați Electrum, vă va întreba dacă doriți să creați un portofel nou. Există diferite tipuri de portofele disponibile. Portofelul standard este cel mai probabil ceea ce și-ar dori un utilizator normal. Un portofel cu autentificare în doi factori are o verificare de securitate suplimentară (care devine foarte utilă dacă computerul este compromis), folosind TrustedCoin. Un portofel cu mai multe semnături este un tip special de portofel care constă din portofele separate, de obicei pe mașini separate care trebuie utilizate împreună pentru a accesa fondurile.

Apoi este generată o sămânță pentru portofelul dvs. Acestea sunt o succesiune de cuvinte care vă permit să vă recuperați portofelul în cazuri extreme. De preferință, notați acest lucru pe o bucată de hârtie și păstrați-l în siguranță (gândiți-vă la cutie de valori). Portofelul dvs. poate fi recuperat complet din sămânța sa. Nu doar copiați-l și lipiți-l într-un fișier de pe desktop.

Se generează o sămânță pentru portofelul dvs.

Următorul pas este să alegeți o parolă pentru portofel. Se aplică regulile normale despre parole. Folosiți un cuvânt non-dicționar, de preferință cu cifre și un amestec de litere mari și mici.

Portofelul dvs. va fi apoi generat. Așteptați cu răbdare până se termină.

În timp ce portofelul dvs. este local, plățile bitcoin pot fi efectuate numai prin conexiuni la servere la distanță. Este recomandabil să permiteți conectarea automată a Electrum.

Utilizare

Electrum este foarte ușor de utilizat. Există file pentru navigare ușoară.

Istorie

Vizualizați o listă a tuturor tranzacțiilor care au avut loc pe portofelul dvs. Aceasta include bitcoin-urile trimise și primite.

Vizualizați o listă a tuturor tranzacțiilor.

Trimiteți Bitcoin

Pentru a trimite bitcoins, faceți clic pe fila Trimiteți, introduceți adresa bitcoin a destinatarului (sau numele de contact dacă este în contactele dvs. sau aliasul bitcoin), introduceți o descriere (care este opțională și nu este trimisă destinatarului; este afișată numai în istoric tab) și suma. Dacă suma este mai mică decât cea din portofel, Electrum indică acest lucru cu ajutor, afișând suma în roșu.

Trimiteți Bitcoin.

Primește Bitcoins

Din fila Adrese puteți primi bitcoins în oricare dintre adresele aflate sub primire. Faceți dublu clic (sau faceți clic dreapta) pe oricare dintre aceste adrese pentru a afișa o listă derulantă. Fila “Primire” vă permite să introduceți o adresă (cu mesaj și sumă), care este apoi utilizată pentru a genera un cod QR pe ​​care îl puteți distribui apoi celor care vă vor trimite bitcoin. Bitcoins-urile primite vor apărea automat în portofel, atât timp cât Electrum este online.

Primește Bitcoins.

Adaugă contact

Dacă aveți contacte cu care tranzacționați frecvent, fila Contacte poate fi foarte utilă. Vă ajută să asociați oamenii cu adresele lor bitcoin.

Considerații de securitate

1. Fă NU în orice circumstanțe, să vă așezați portofelul într-un fișier necriptat de pe computer. De preferință, nu îl aveți deloc pe computer. Notează-l pe o bucată de hârtie sau într-o carte. Portofelul dvs. poate fi recuperat folosind această sămânță în caz de accident.

2. Electrum suportă portofele reci. Acesta este un portofel care nu este deloc conectat online și utilizat doar pentru semnarea tranzacțiilor. Luați în considerare utilizarea portofelelor reci dacă aveți o cantitate substanțială de bitcoin.

Concluzie

Gândește-te la bitcoin ca și cum ai face bani reali. Ați preda banii câștigați greu unei persoane pe care nu o cunoașteți pe Internet? Cu siguranță nu, așa că de ce să-ți predăm bitcoinii? Faceți diligența; găsiți un portofel online care este înregistrat în țara dvs. cu o adresă sau magazin cunoscut și gestionați-vă bitcoinii la nivel local.

Credit foto: Banii viitori

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.