Gestionați-vă blogurile WordPress cu aplicația desktop WordPress

Gestionați-vă blogurile WordPress cu aplicația desktop WordPress
⏱️ 5 min read

Pe parcursul vieții sale, WordPress a evoluat dintr-o simplă platformă de blogging într-un sistem avansat de gestionare a conținutului. Cu aproximativ 25% din toate site-urile la nivel global și cu aproximativ 50.000 dintre acestea adăugate zilnic, WordPress ar putea fi cel mai popular CMS din lume.

Majoritatea dintre noi avem unul sau mai multe site-uri WordPress și aproape toată lumea își gestionează site-urile WordPress unul câte unul în locațiile lor online respective. Dacă aveți doar unul sau două site-uri WordPress, ar putea fi în continuare OK, dar dacă aveți o duzină sau mai multe, aveți nevoie de modalități mai bune de a vă gestiona toate site-urile.

Nevoile au dat naștere mai multor servicii de gestionare a site-urilor WordPress. Dar acum, Automattic – compania mamă a WordPress – a decis să ia problema în mâinile sale și să includă funcția de gestionare a site-ului în noua sa aplicație desktop.

Prologul

Puteți descărca aplicația desktop WordPress de la site-ul oficial. Există versiuni pentru Windows (7 și mai sus), Linux și Mac. Există, de asemenea, versiunile mobile pentru iOS și Android. Acest articol folosește versiunea pentru Mac, dar celelalte versiuni ar trebui să fie mai mult sau mai puțin la fel.

Pentru a utiliza aplicația, veți avea nevoie de o autentificare WordPress.com. Sunt aproape sigur că, dacă citiți acest articol, aveți deja unul. Dar dacă nu, puteți obține unul înregistrarea unui blog WordPress.com gratuit.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faceți dacă doriți să conectați aplicația cu site-uri WordPress găzduite de dvs. este să instalați pluginul JetPack pe fiecare site pe care doriți să îl conectați, apoi activați JetPack și conectați-vă la contul dvs. WordPress.com prin intermediul pluginului .

După finalizarea celor două treburi de mai sus, sunteți gata de plecare.

Povestea începe

Prima dată când lansați aplicația, aceasta vă va cere să vă conectați la contul dvs. WordPress.com. După aceea, puteți începe cu fila „Reader”. Această caracteristică ar putea fi efortul Automattic de a deveni mai social prin adoptarea lui Flipboard, Pocket și alte servicii de lectură organizate.

Wordpress Desktop -mte- Reader

Puteți descoperi alte site-uri WordPress care vă interesează sau puteți primi recomandări cu privire la cine să urmați. Meniurile sunt disponibile în bara laterală stângă a ferestrei.

Wordpress Desktop -mte- reader - recomandare

În partea dreaptă sus a ferestrei, puteți găsi „Notificări” – unde puteți găsi notificările legate de WordPress – și „Editare rapidă” – pentru a adăuga sau edita rapid postări și pagini.

Notificări Wordpress Desktop -mte- 2-

Gestionarea site-urilor dvs.

Chiar dacă aplicația este doar o replică a paginii dvs. personalizate la WordPress dot com, face o treabă bună. Puteți face practic orice puteți face pe site-urile dvs. individuale, totul dintr-un singur loc convenabil.

Wordpress Desktop -mte- site-urile mele

Primul site pe care aplicația îl va afișa este site-ul dvs. WordPress.com. Puteți adăuga site-uri noi accesând „Comutați site-uri” în colțul din stânga sus al ferestrei și apoi alegând „+ Adăugați WordPress nou” în partea stângă jos. De asemenea, puteți alege site-urile existente din bara laterală din stânga.

Wordpress Desktop -mte- site-urile mele - comută

Când sunteți deja pe site-ul dvs. individual, puteți face lucruri obișnuite pe care le faceți de obicei în interiorul site-ului dvs. WordPress, cum ar fi vizualizarea statisticilor dvs., adăugarea și editarea de postări și pagini de blog, personalizarea temei și actualizarea pluginurilor.

Wordpress Desktop -mte- site-ul meu - rumins

De asemenea, veți primi alerte atunci când sunt disponibile noi actualizări.

Wordpress Desktop -mte- site-ul meu - postare nouă

O caracteristică puternică a aplicației este capacitatea de a privi rapid starea tuturor site-urilor listate. Site-urile care nu funcționează vor fi marcate cu semne roșii de exclamare, în timp ce un semn galben rotund de ciclu de lângă un site vă spune că există actualizări disponibile.

Dar ceea ce este și mai puternic este posibilitatea de a actualiza în bloc pluginurile și de a adăuga în bloc pluginuri pe toate site-urile dvs. Accesați „Comutare site – Toate site-urile mele – pluginuri”. Alegeți fila „Actualizări” și faceți clic pe „Actualizați toate” pentru a actualiza sau „Adăugați” în bara laterală din stânga pentru a adăuga.

Wordpress Desktop -mte- gestionează toate site-urile - actualizând toate

Câteva erori și mai multe caracteristici

Până în prezent, sunt uimit de modul în care această aplicație îmi poate ușura viața WordPress. Dar, la fel ca versiunea anterioară a oricărei aplicații, există erori de remediat. Cea mai notabilă este că actualizările în bloc nu funcționează perfect tot timpul. Uneori, unele dintre actualizări au eșuat și a trebuit să repet procesul.

De asemenea, nu există nicio opțiune de actualizare a temelor, fie în bloc, fie individual. Puteți personaliza tema numai în modul site-ului individual. Sper că această caracteristică va fi disponibilă într-o viitoare actualizare a aplicației.

Singura caracteristică pe care o voi adăuga cu adevărat este opțiunea de a seta actualizări automate pentru anumite articole, astfel încât să nu avem nevoie să facem nimic, iar aceste articole vor fi mereu actualizate.

Ați încercat aplicația desktop WordPress? Ce crezi despre asta? Împărtășiți-vă părerile și opiniile în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x