Gestionați-vă bugetul personal cu Wally

Gestionați-vă bugetul personal cu Wally

În anii de facultate, când am trăit separat de părinți, banii erau puțini; Am încercat să țin pasul cu viața mea financiară, ținând o evidență a cheltuielilor mele zilnice într-un caiet. Am notat cu atenție fiecare tranzacție și, după o lună, am renunțat. Experiența m-a învățat un lucru: cel mai simplu mod de gestionare a banilor personali este să nu o fac. Deoarece gestionarea finanțelor personale înseamnă un angajament față de detalii meticuloase și contribuția continuă a fiecărei tranzacții financiare. Nu toată lumea este în favoarea acestui tip de tortură.

Astăzi, ani mai târziu, îmi dau seama că nu vă puteți lăsa întotdeauna situația financiară în voia sa. Dar nici nu vreau să mă întorc la acele rutine plictisitoare. Așa că am făcut câteva săpături și am găsit Wally, o aplicație gratuită de asistent financiar personal, ușor și distractiv de utilizat.

Începeți Wallying

Unul dintre cele mai rele lucruri legate de urmărirea finanțelor dvs. este partea de introducere a datelor. Dacă nu angajați pe cineva care să o facă pentru dvs., nu există nicio scurtătură pentru proces. Wally face munca plictisitoare mai ușoară și mai distractivă prin geo-etichetare automată a tranzacțiilor folosind GPS-ul telefonului. De asemenea, puteți face fotografii cu chitanțele dvs. de tranzacție, iar aplicația le va scana și introduce automat.

Când deschideți Wally, primul lucru pe care îl veți vedea este „Ecranul cheltuielilor” – puteți schimba această opțiune în „Setări”. Iată locul unde vă introduceți cheltuielile. În afară de valoarea cheltuielilor, puteți introduce și tipul de cheltuială, locația și data. Puteți adăuga note la tranzacție și o puteți seta ca o recurență sau o singură dată.

Pentru a configura tipul de tranzacție, atingeți pictograma „Ce”. Puteți adăuga un nou tip de tranzacție atingând butonul „Editați”.

Există multe categorii gata de utilizat pe care le puteți utiliza pentru a vă clasifica tranzacțiile, cum ar fi Personal, Casă, Mâncare și băuturi, Transport, Haine, Distracție și Diverse. Fiecare categorie are mai multe subcategorii. De exemplu, în „Personal” aveți dispozitive mobile, medicale, impozite, asigurări etc. În „House” aveți produse alimentare, chirie, telefon, electricitate etc. Șansele sunt una dintre aceste subcategorii care să se potrivească tranzacției dvs. Dacă nu o puteți găsi pe cea perfectă, puteți crea oricând una nouă în „General”.

Categorii Wally -mte-

Un alt instrument de organizare pe care îl puteți utiliza este caracteristica de localizare. Wally vă sugerează să efectuați tranzacțiile la fața locului imediat după efectuarea achiziției. În acest fel, vă poate utiliza locația și o poate eticheta în mod automat. Dar și înregistrarea ulterioară este bine; puteți căuta locația și o puteți adăuga la intrare.

Wally -mte- locație

Există această mică pictogramă de „ciclu” în mijlocul stânga al ecranului. Puteți să o atingeți pentru a transforma o tranzacție unică într-una recurentă. Câteva exemple de tranzacții recurente sunt facturile de telefon, abonamentele la reviste și taxele școlare. La celălalt capăt – în mijlocul dreapta al ecranului este setarea datei. Dacă vă înregistrați tranzacțiile, ulterior puteți introduce data aici.

Wally -mte- dată n recurentă

După ce salvați datele introduse, puteți vizualiza rezumatul tuturor cheltuielilor dvs. Opțiunile sunt fie să îl vizualizați săptămânal, fie toate împreună, sub „Toate cheltuielile”.

Wally -mte- zilnic n toate cheltuielile

Bara laterală și multe altele

Există mai multe lucruri pe care le puteți face cu Wally din bara laterală. Primul element din listă este „Examinați”. Acest meniu vă va oferi o imagine de ansamblu generală a finanțelor dvs. grupate pe luni.

Wally -mte- sidebar n review

Următorul este locul în care introduceți datele despre venitul dvs. Chiar dacă este opțional, puteți obține o imagine mai bună a bugetului dvs. dacă cunoașteți fluxul de numerar pozitiv și negativ.

Wally -mte- venituri

Ultima parte a personalizării se află în „Setări”. Puteți seta un cod de acces pentru a împiedica alții să pătrundă în informațiile dvs. private. Dacă doriți ca Wally să se lanseze în ecranul de cheltuieli pentru o intrare mai rapidă a cheltuielilor, activați opțiunea. Alte lucruri pe care le puteți personaliza sunt Moneda, Memento și când vor începe Săptămâna și Luna Financiară. De asemenea, puteți să vă editați Detaliile personale, să activați scanarea automată a chitanțelor (încă în versiune beta), să activați copiile de siguranță iCloud și să exportați toate datele.

Setări Wally -mte-

În timpul scurtei mele testări, Wally a fost distractiv și ușor de folosit pentru a mă face să vreau să încep să gestionez din nou finanțele personale. O eroare pe care am găsit-o este că procesul de primire a scanării mi-a dat mai multe eșecuri decât succes. Sperăm că această problemă va fi remediată în actualizările viitoare.

Tu ce mai faci? Păstrați o filă asupra vieții dvs. financiare? Ce aplicații folosiți? Ai încercat-o pe Wally? Împărtășiți-vă gândurile și experiențele în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Ken Teegardin

Scroll to Top