Ghid complet pentru utilizarea Allay în Minecraft Java și Bedrock

How to Find and Use Allay in Minecraft Java and Bedrock
⏱️ 10 min read

Minecraft este un joc popular cu mai multe platforme, inclusiv Java și Bedrock. Allay este un instrument util care vă ajută să găsiți resurse importante în joc, cum ar fi minereu, peșteri și altele. Pentru a utiliza Allay în Minecraft Java, trebuie să descărcați un mod special numit Allay Mod și să începeți să explorați lumea de joc. În Minecraft Bedrock, Allay este deja încorporat în joc, așa că tot ce trebuie să faceți este să deschideți inventarul și să utilizați Allay. Utilizarea Allay vă poate ajuta să economisiți timp și să găsiți mai ușor resurse valoroase pentru a vă îmbunătăți aventurile în Minecraft.

Cadou de la cea mai recentă actualizare Minecraft 1.19, Allay ia titlul celui mai nou și mai drăguț mafie din joc. Poate găsi articole pentru dvs., poate funcționa ca un cufăr portabil și puteți chiar să faceți auto-ferme cu Allay. Dar, din păcate, majoritatea jucătorilor încă nu sunt conștienți de drăgălașii Allays din cauza locațiilor lor rare de apariție. În încercarea de a rezolva această problemă și de a vă ajuta să-l cunoașteți pe Allay, am descris unde să găsiți un Allay și să îl luați acasă cu dvs. Așa că haideți să încetăm să batem prin tufiș și să aflăm cum să găsim și să folosim Allay în Minecraft.

Găsiți și folosiți Allay în Minecraft (actualizat în iunie 2022)

Metodele noastre funcționează în același mod în edițiile Bedrock și Java. Deci, atâta timp cât ești în locul potrivit, îl poți găsi cu ușurință pe Allay în joc. Există mai multe mecanici bazate pe Allay și vom acoperi câteva utilizări comune pentru acest mob în acest articol. Puteți folosi tabelul de mai jos pentru a explora fiecare dintre ele după convenția dvs.

Notă: Acest articol a fost actualizat ultima dată pe 7 iunie la ora 9:50 PST după ce actualizarea Minecraft 1.19 a fost lansată pentru toți utilizatorii.

Unde apare Allay în Minecraft?

În Minecraft, singura modalitate de a găsi un Allay este căutând în cuști. posturi de jaf si conace forestiere. Ambele sunt structuri ostile care apar în lumea de peste, dar cea din urmă este mai rară și are, în general, o cantitate mai mare de Allays. Deci, dacă doriți să obțineți rapid un Allay, căutarea avanposturilor de raider este cea mai ușoară opțiune.

posturi de jaf

Loot Posts sunt structuri comune Illager în joc, care apar mai ales în și în jurul munților. Le puteți găsi și în biomul deșertului din când în când. Ele găzduiesc jefuitorii ostili ai mafiei care, conform tradiției jocului, sunt dușmani ai sătenilor din Minecraft.

Dar aceste avanposturi asemănătoare turnurilor nu apar singure. În schimb, sunt aproape întotdeauna înconjurate de câteva cuști de lemn. Există o șansă de 50% să găsiți un Allay sau un Golem de Fier în interiorul acestor cuști. Puteți găsi până la trei Allay într-o singură cușcă. Uneori, cuștile pot fi și goale. Spre deosebire de alte cuști, diferența într-o cușcă Allay este că este acoperită de sus. Odată ce îl găsiți, îl puteți rupe cu ușurință pentru a-l elibera pe Allay.

În comparație cu un conac din pădure, este mai ușor să obții un Allay de la avanpostul Pillagerului, deoarece aici sunt mai puține și mai slabe gloate ostile. De asemenea, cușca apare de obicei la marginea exterioară a zonei ostile. Deci, poți chiar să furi un Allay fără a-i alerta pe Raiders.

conace forestiere

După cum sugerează și numele, Forest Mansions sunt structuri asemănătoare conacului cu mai multe etaje și multe camere. În aceste camere se află o cameră cușcă care are mai mulți Allay prinși înăuntru. Poate sa găsi aproape o duzină de alinare care apar într-o cameră cușcă și pot exista până la două astfel de camere într-un conac.

Relief la Woodland Mansions

Dar, deloc surprinzător, conacele sunt mult mai periculoase decât avanposturile. Există mulțimi puternici pe fiecare dintre etajele sale, așa că trebuie să te ocupi de ei în timp ce îi eliberezi pe Allays. Cu toate acestea, prada suplimentară din conace merită efortul suplimentar.

Unde poți găsi un Allay în Minecraft?

Aliajele nu apar niciodată în aer liber în lumea Minecraft. Le puteți găsi doar în camerele cuștilor descrise mai sus. Deci, trebuie să vă concentrați asupra biomilor care apar cu aceste structuri.

În ceea ce privește biomurile Minecraft, puteți găsi un avanpost de raider în:

 • Orice biom care dă naștere unui oraș
 • Dumbravă
 • pante înzăpezite
 • țepi zimțați
 • vârfuri înghețate
 • culmi pietroase
 • Taiga înzăpezită (numai roca de bază)
 • Câmpiile floarea soarelui (numai roca de bază)

Între timp, un conac în pădure poate apărea doar în biomul pădurii întunecate.

Cum să-l faci pe Allay să te urmeze în Minecraft

Odată ce ai găsit cușca, este simplu să-l faci pe Allay să te urmeze. Atâta timp cât îi oferi lui Allay un articol, acesta te va urmări la nesfârșit. Obiectul poate fi orice, de la blocuri comune la cele mai rare minereuri de minecraft. Trebuie doar să fii rapid în privința asta, altfel Allay va zbura liber în lumea deschisă.

Allay ține un trident în Minecraft

Pentru ca un Allay să te urmeze, trebuie să îl înfrunți în timp ce ții un obiect. Apoi trebuie să faceți clic dreapta sau să utilizați tasta de acțiune secundară pentru a livrați articolul lui Allay. După aceea, dacă nu există copii ale acelui articol în apropiere, Allay îl va ține și îl va urma.

Cum să preluați un articol de la Allay

După cum știți deja, dacă îi dați un articol lui Allay, acesta va colecta obiecte similare și le va arunca în voi sau va observa blocuri. Dar dacă doriți să primiți înapoi articolul original? Pentru a vă recupera articolul original, trebuie doar să faceți clic dreapta sau să utilizați tasta de acțiune secundară de pe Allay cu mâna goală.

Cum să găsiți și să utilizați Allay în Minecraft Java și Bedrock

Odată ce Allay are mâna goală, îi poți înmâna un alt obiect pentru a-l păstra. Allay ar putea să fugă după un timp dacă nu-i dai altceva de găsit. Cel mai simplu este să-i dai murdărie sau un bloc de lemn, ambele fiind abundente în Minecraft.

Cum se folosește Allay în Minecraft

Allay are o varietate de utilizări în joc, iar unele dintre cele mai comune includ:

 • Puteți folosi Allays pentru a crea un sistem automat de cules și sortare chiar și pentru articolele care nu se stivuiesc. Avem deja un ghid practic despre cum să folosiți Allay în fermele automate Minecraft.
 • Un Allay poate conține un teanc întreg de articole și chiar un cufăr. Prin urmare, le puteți utiliza cu ușurință ca opțiune de stocare portabilă.
 • În timp ce extrageți și explorați zonele, puteți colecta și găsi obiecte rare folosind un Allay. Ei bine, atâta timp cât aveți deja o copie a articolului respectiv. Nu mai trebuie să ieși și să găsești singur resurse comune.

Întrebări frecvente

Poți îmblânzi un Allay în Minecraft?

Tehnic vorbind, nu-l poți „îmblânzi” pe Allay. Dar îi poți oferi orice obiect pentru a te asigura că nu te părăsește niciodată.

În ce actualizare va fi adăugat Allay la Minecraft?

Allay face parte din noul Minecraft 1.19: The Wild Update, care va fi lansat cândva luna viitoare sau iunie. Dar îl puteți obține pe Allay devreme în Minecraft folosind ghidul nostru conectat.

Poate Allay să colecteze diamante în Minecraft?

Un Allay poate colecta și găsi orice obiect pe care i-l oferi. Poate fi un diamant, o sabie și chiar un bloc de comandă puternic din Minecraft.

Allay duplica articole?

În timp ce Allay poate găsi copii ale articolelor pentru tine, nu poate crea duplicate ale acestora. Trebuie să te bazezi pe generarea naturală a elementelor pentru a le aduce copiile în joc.

Cât de rar este un conac Woodland?

Conacele din pădure sunt una dintre structurile mai rare din joc. Sunt chiar mai rar de găsit decât biomul Mushroom Fields, chiar dacă este cel mai rar biom din joc.

Găsiți și folosiți aliaje în Minecraft astăzi

Cu asta, acum știi cum să găsești și să folosești Allay în Minecraft 1.19. Doar asigurați-vă că construiți o casă Minecraft suficient de mare pentru a ține toți Allays pe care îi găsiți. Dimpotrivă, dacă nu ești interesat de drăguțul Allay, poți încerca și să-l cunoști pe Guardian în Minecraft. De asemenea, face parte din actualizarea Minecraft 1.19, dar spre deosebire de Allay, este o mulțime ostilă care te poate ucide cu o lovitură. De asemenea, trebuie să vizitați orașul antic înfricoșător în minecraft 1.19 pentru a le găsi. Așa că, înainte de a-ți juca viața în aventură, asigură-te că știi cum să-l învingi pe Guardian în Minecraft. Acestea fiind spuse, cum plănuiți să utilizați Allay odată ce îl găsiți? Spune-ne în comentariile de mai jos!

Allay este una dintre cele mai noi și drăguțe adăugiri din Minecraft, introdusă odată cu actualizarea 1.19. Cu toate acestea, găsirea și folosirea sa poate fi un proces dificil pentru mulți jucători din cauza locațiilor lor rare de apariție. În acest articol, sunt prezentate metodele pentru a găsi Allay în joc și cum poate fi folosit pentru a crea un sistem de cules și sortare, ca opțiune pentru stocarea portabilă și pentru a găsi obiecte rare în timpul explorării. Este important de notat că Allay apare numai în cuștile găsite în posturile de jaf și conace forestiere în unele biomuri specifice, iar jucătorii pot face Allay-ul să-i urmeze și să colecteze obiecte oferindu-le un obiect. Overall, Allay este o adăugire distractivă și utilă pentru Minecraft și merită să fie căutată și utilizată.
Ne vedem în curând cu mai multe vești fascinante despre tehnologie, iar până atunci menține-ți curiozitatea și înregistrează-te la newsletter-ul nostru pentru a nu rata nicio noutate. Stay tech-savvy!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x