În ultimul an, am primit multe mesaje care îmi întrebau cum am intrat în WWDC 2019 ca savant. Și în cele din urmă am decis să scriu această postare pentru a răspunde la aceste întrebări.

Așadar, este posibil ca, dacă vă întrebați cum să solicitați bursa, întrebările dvs. vor primi răspuns în acest articol.

Ce este bursa Apple WWDC?

În primul rând, WWDC este Conferința mondială pentru dezvoltatori de la Apple, organizată în fiecare an în iunie. Acolo, Apple anunță actualizări recente de software (și hardware) la unele dintre produsele sale, inclusiv MacBook-uri, iPhone-uri și iMac-uri.

Dacă doriți să participați la WWDC, acestea sunt costurile asociate:

  1. Prețul biletului la eveniment: 1600 USD
  2. O săptămână de sejur în San Jose, California: 1000 USD – 1500 USD (depinde)
  3. Cheltuieli de călătorie și alte cheltuieli – 400 USD – 500 USD (din nou, depinde)
  4. Bilet avion: 1500 $ – 2000 $ (din nou, depinde, dar din India, acesta este un preț corect)

Ca student, probabil că nu vă puteți permite atât de mult. Dar Apple oferă o bursă studenților, unde aceștia vă sponsorizează biletul de avion, prețul biletului la eveniment și sejurul de o săptămână. Asta înseamnă aproximativ 5000 de dolari în economii dacă reușiți să fiți selectat ca bursier WWDC.

Cine sunt?

Sunt un dezvoltator web care a fost un cercetător Apple WWDC ’19. Pe scurt, am fost probabil singura persoană din mulțimea WWDC care știa JavaScript mai bine decât Swift.

Dar dacă pot obține bursa, la fel și tu. Așadar, acum să discutăm mai în detaliu bursa WWDC.

Bursa WWDC 101

Aceasta este o bursă pe care Apple o oferă persoanelor înscrise în programe STEM din întreaga lume. Dacă sunteți înscris la o facultate sau sunteți la școală, este posibil să puteți aplica pentru această bursă.

Pentru a aplica pentru bursă trebuie să construiți un proiect simplu pe care echipa de revizuire Apple îl poate folosi și experimenta în mai puțin de 3 minute. Mai mult sau mai puțin, acestea sunt NUMAI cerințele aplicației WWDC:

  1. Limită de dimensiune (20 MB)
  2. Ar trebui să fiți înscris în organizația STEM
  3. Trebuie să utilizați tehnologiile Apple (Xcode, Swift, MacBooks etc.)
  4. Faceți-o o aplicație mică, ceva care poate fi folosit și înțeles în 3 minute

Acum, să începem cum am făcut-o și apoi vă voi oferi câteva indicații pentru a vă ajuta cu cererea dvs. anul viitor.

Cum am spart bursa WWDC19 în 10 zile

Pentru început, eu literalmente am învățat totul despre WWDC: limbajul de programare Swift și tehnologia din jurul său în 10 zile. Fara minciuni. Și acest lucru m-a ajutat să obțin bursa (am fost unul dintre puținii din India în acel an).

Dar nu vreau să vă confund cu un lucru de tip clickbaity – nu este posibil să ieșiți din cererea de bursă un începător complet starea în doar 10 zile.

Am putut să o fac pentru că am avut puțină experiență de programare înainte, mai ales cu Node. Conceptele generale din programare rămân aceleași și, după un timp, sunteți doar prin sintaxă și documentare, în cea mai mare parte.

Iată ce am trimis pentru WWDC 2019:

Crede-mă, nici nu aveam idee cum să construiesc toată treaba asta. Am învățat API-urile și cadrele Apple necesare în 10 zile.

Deci, iată cum puteți aborda WWDC ’21 în 5 pași:

# 1: Aflați cadrele Swift și Apple

Apple adoră să vadă studenții folosind tehnologia lor – Swift, SwiftUI, ARKit, și așa mai departe. Cu cât poți folosi mai mult, cu atât mai bine. Nu forțați sau umflați aplicația, dar încercați să prezentați ceea ce știți.

Dacă creați un joc simplu, încercați să introduceți și o versiune AR a jocului. Dacă creați un proiect pentru WWDC care ar putea folosi unele ML, faceți asta. Veți obține puncte pentru asta.

# 2: Alege idei dificile

Când am început să îmi creez proiectul pentru WWDC, habar nu aveam cum o voi face. Nu o să mint, versiunea mea finală nu era cu adevărat ceea ce îmi imaginasem, dar era destul de apropiată.

Cu cât este mai ambițioasă ideea pe care o alegeți, cu atât sunt mai mari șansele. Dar echilibrați-vă ambiția cu intervalul dvs. de timp – nu doriți să aveți o aplicație incompletă înainte de închiderea trimiterilor.

Pentru mine, a fost un apel foarte strâns (aveam trimiterea pregătită cu doar o oră înainte de termen). În plus, a trebuit să lucrez mult pentru a învăța toată această nouă tehnologie Apple, deoarece nu știam nimic în prealabil.

Deci, asigurați-vă că aveți o estimare a ceea ce trebuie să învățați și a ceea ce doriți să construiți. Dar, așa cum am spus, alegeți idei strălucitoare și ambițioase care să iasă în evidență.

# 3: Notează-ți ideile, apoi construiește-le în 10 zile

Aceasta este mai mult o părere personală. Dar am văzut oameni care preferă să construiască ceva pe parcursul a 2, 3 sau 4 luni înainte de începerea bursei. Crede-mă, vei obține o creștere a productivității cu 500% atunci când numărătoarea inversă începe să bifeze.

Aș spune că păstrează o listă de idei unice sau inovatoare pe care le ai cu tine. Învățați abilitățile, dar dezvoltați proiecte pe care intenționați să le trimiteți numai în cele 10 zile furnizate. Sincer, este suficient să scoateți ceva decent pe care personalul Apple îl poate experimenta în mai puțin de 3 minute (instrucțiunile lor directe).

Am recomandat concentrarea pe idei care au un impact real asupra lumii – educația, sănătatea planetei, făcând tehnologia mai accesibilă oamenilor și așa mai departe.

Acestea sunt idei pe care grupul de burse Apple le apreciază foarte mult (cel puțin asta am observat în cele mai multe trimiteri acceptate). Și dacă sunteți interesat de oricare dintre aceste domenii, ar fi un meci distractiv și bun pentru dvs.

# 4: Încercați să mergeți pentru Swift Playgrounds pe iPad

Dacă este posibil, aș recomanda să nu mergeți cu trimiterile de locuri de joacă Xcode bazate pe MacBook.

Știu că au existat oameni care au câștigat cu locurile lor de joacă Xcode. Dar cred că, dacă mergeți cu un loc de joacă bazat pe MacBook, pierdeți o mulțime de lucruri.

Spun asta din două motive principale:

  1. iPad are o cameră foto mai bună și suport API pentru lucruri precum ARKit și un procesor mai bun pentru modelele ML / aplicații intensive
  2. Cărțile Swift Playground (disponibile numai pe iPad) sunt frumoase de utilizat și de interacționat (ca utilizator)

De ceva timp, Apple nu și-a schimbat prea mult orientările pentru bursă. Deci, ar trebui să fie sigur să presupunem că locurile de joacă Swift vor fi o alegere și anul viitor.

Sunt ușor de lucrat (la fel ca locurile de joacă Swift de pe Mac) și sunt foarte captivante. iPad-urile permit într-adevăr o mulțime de lucruri utile. Deci, dacă este posibil, încercați trimiterea iPad pentru bursă.

# 5: Concentrați-vă și pe răspunsurile dvs.

Panoul Apple citește, de asemenea, răspunsurile dvs. la întrebările de bază despre ce tehnologie ați folosit și cu care ați construit proiectul.

Asigurați-vă că menționați tot ceea ce ați folosit, de la cele mai bune cadre Apple la active externe, dacă ați folosit vreunul.

Corectați-vă paragrafele – singurul lucru mai rău decât o mică eroare în codul dvs. ar putea fi o mică eroare în paragraful dvs.

În afară de aceasta, rămâneți concentrat timp de 10 zile (îmi amintesc că am tras toată noaptea aproape toate cele 10 zile) și, cel mai important, faceți-o pentru distracție. Există o mulțime de modalități de a face un pas înainte în viață și acesta este doar unul dintre ele.

Nu vă stresați prea mult asupra rezultatului. Pentru că, dacă încercați acest lucru, probabil că aveți 20 de ani, ceea ce înseamnă că aveți o viață plină în față. Veți avea destul timp să faceți lucruri mai uimitoare, indiferent de rezultat. Deci, du-te și ia-o!

Experiența mea cu WWDC

Pe scurt: super-minunat uimitor de uimitor!

Deși am vrut să mențin acest articol concentrat pe a vă ajuta, am scris și această secțiune pentru a vă motiva să lucrați din greu pentru această bursă. Deblochează o TON de oportunități de rețea și vă întâlniți și vă faceți o grămadă de prieteni minunați (MKBHD a inclus haha). În plus, te vei distra mult.

Am împărtășit câteva dintre momentele mele în vlogul complet anul trecut, vezi dacă îți place ce am făcut acolo.

Dacă mai aveți întrebări sau acest articol v-a ajutat, nu ezitați să mă contactați Stare de nervozitate sau Instagram și spune-mi 🙂 și eu lucrez codedamn, o platformă pentru ca dezvoltatorii să învețe și să se conecteze, nu ezitați să îi faceți o vizită.