Stocarea în cloud vă permite să stocați datele pe hard diskul altcuiva, în centre de date din întreaga lume. Nu trebuie să vă faceți griji că vă pierdeți datele și le puteți accesa de oriunde.

Și credeți sau nu, multe dintre aceste servicii au nivele gratuite destul de generoase.

În acest articol, voi descompune principalii furnizori de stocare în cloud, astfel încât să puteți decide pe ce doriți să utilizați.

De ce ați dori să utilizați stocarea în cloud?

Există multe avantaje și puține dezavantaje ale adoptării stocării în cloud. Iată cele mai frecvente cazuri de utilizare:

Extinderea spațiului de stocare local

Este posibil să aveți un laptop sau un telefon cu spațiu de stocare limitat. Poate fi posibil să instalați un hard disk SSD suplimentar sau un card SD, dar acest lucru poate fi costisitor. De asemenea, unele dispozitive nu au un slot suplimentar pentru hard disk.

Copierea de rezervă a datelor dvs.

Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud sunt rezistenți la pierderea datelor. Când încărcați date în cloud, furnizorul va stoca copii ale datelor dvs. de până la șase ori pe șase unități de disc diferite în centre de date izolate distincte.

Din perspectiva dvs., va apărea că există un singur fișier, dar aceste copii există. Această strategie cloud a copiilor redundante se numește disponibilitate ridicată și garantează date recuperabile în caz de dezastre virtuale sau fizice. Deci, dacă aveți fotografii prețioase pe care nu doriți să le pierdeți, norul este cel mai bun loc pentru ele.

Partajare și colaborare

Stocarea în cloud vă permite să partajați fișiere la alegere cu prietenii și colegii. Când partajați fișiere prin e-mail, sunteți limitat la aproximativ 20 MB per e-mail. Cu Cloud Storage, ați putea partaja dimensiunea Terabytes.

Securizarea datelor dvs.

Când încărcați datele în spațiul de stocare în cloud, acestea vă criptează datele la resetare. Unii furnizori vă permit să protejați prin parolă, să solicitați o cheie de criptare sau să aplicați autentificare cu mai mulți factori, necesitând un pas de verificare suplimentar pentru a avea acces.

Există o varietate de furnizori de stocare în cloud, iar majoritatea dintre aceștia au un nivel gratuit cuprinzând mai mulți gigaocteți. Utilizând diverși furnizori de cloud, puteți avea terabyți de stocare gratuită.

Am clasificat stocarea gratuită în cloud în două categorii: una pentru consumatorul dvs. general și opțiuni suplimentare pentru dezvoltatori.

Spațiu de stocare în cloud gratuit și ușor de utilizat

Dropbox – 2 GB

Unul dintre cei mai vechi și populari furnizori de stocare în cloud pentru consumatorul general. Dropbox are o interfață simplă, iar sincronizarea fișierelor cu computerul dvs. local este o experiență perfectă.

Dropbox are cea mai mică ofertă gratuită în acest sens. S-ar putea să vă intereseze să știți că Dropbox dedesubt folosește AWS S3.

https://www.dropbox.com/basic

Amazon Drive – 5 GB cu abonament Prime

Amazon este mai bine cunoscut pentru stocarea sa AWS S3 prietenoasă cu dezvoltatorii decât Amazon Drive. Dacă doriți să obțineți 5 GB gratuit, trebuie să achiziționați un abonament Amazon Prime.

Acest lucru face încă lista noastră, deoarece abonamentele Prime devin foarte frecvente și merită să subliniem spațiul de stocare gratuit.

https://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=15547130011

OneDrive – 5 GB

Dacă sunteți pe Windows 10, aveți deja OneDrive preinstalat, ceea ce este logic, deoarece OneDrive este serviciul de stocare în cloud Microsoft.

https://onedrive.live.com/about/en-us/plans/

Google Drive – 15 GB

Dacă aveți Gmail sau un telefon sau tabletă Android, atunci sunteți la un clic distanță de a avea acces la Google Drive.

Google Drive are cea mai bună ofertă din lista noastră, iar interfața sa web este foarte ușor de utilizat.

https://www.google.com/drive/

iCloud – 5 GB

Dacă sunteți pe un Mac sau utilizați un iPhone sau iPad, atunci ați fost întrebat atunci când vă configurați contul Apple dacă doriți să utilizați iCloud.

Nu trebuie să dețineți produse Apple pentru a profita de stocarea iCloud.

https://support.apple.com/en-ca/HT201318?

Cutie – 10 GB

Box a fost odată la fel de popular ca Dropbox cu aceeași ofertă. Dar la un moment dat, Box și-a schimbat focalizarea prin adăugarea mai multor caracteristici adecvate industriilor profesionale.

Au încă un cont individual care vine cu cea de-a doua cea mai bună ofertă din lista noastră.

https://www.box.com/pricing/individual

Liber Stocare în cloud prietenoasă cu dezvoltatorii

Aceste soluții de stocare în cloud sunt destinate dezvoltatorilor care construiesc aplicații web și mobile. Pentru a avea acces la acești furnizori de stocare în cloud, trebuie să furnizați un card de credit care poate aplica o taxă de 1 USD pentru verificare.

Aceste servicii nu oferă limite severe, ceea ce înseamnă că dacă depozitați dincolo de nivelul gratuit, veți fi taxat. Deci necesită o monitorizare atentă pentru a evita facturile mari.

De asemenea, prețurile sunt puțin mai complicate în cazul în care trebuie să luați în considerare transferul de date, transferul de date și costurile de stocare. Acești furnizori de stocare în cloud sunt mult mai rentabili decât furnizorii de stocare ușor de utilizat, deoarece plata pentru gigabytes suplimentari poate costa bani, dar din nou nu există garanții.

Amazon S3 – 5 GB

Amazon a creat o companie derivată numită AWS (Amazon Web Services) și oferă peste 175 de servicii, S3 fiind unul dintre ele. AWS este în prezent cel mai popular furnizor printre startup-uri de tehnologie. S3, dacă vă întrebați, înseamnă Simple Storage Service.

https://aws.amazon.com/s3/pricing/?nc=sn&loc=4

Google Cloud Storage – 5 GB

Google are Google Drive pentru consumatorul obișnuit și Google Cloud Storage pentru dezvoltatori.

Spre deosebire de Google Drive, unde primiți 15 GB gratuit cu Google Cloud Storage, primiți doar 5 GB.

Google Drive folosește probabil Google Cloud Storage dedesubt, așa că te face să te întrebi de ce nu lasă dezvoltatorii să aibă 15 GB gratuit.

https://cloud.google.com/storage/pricing

Stocare Blob Azure – 5 GB

Azure este compania Microsoft de servicii cloud. S-ar putea să vă întrebați de ce se numește Blob Storage. Blob înseamnă Binary Large Object și este o colecție de date binare stocate ca un singur obiect într-o bază de date.

De fapt, toți furnizorii noștri de stocare prietenoși cu dezvoltatorii de aici sunt cunoscuți ca „stocare obiect”.

https://azure.microsoft.com/en-ca/free/

Serviciu de stocare a obiectelor (Alibaba Cloud) – 5 GB

Alibaba este Amazonul Asiei și are propria companie de servicii cloud numită Alibaba Cloud. Oferta lor este la egalitate cu toți ceilalți furnizori de stocare cloud prietenoși cu dezvoltatorii. Dar poate că în următorii ani, vor fi mai cunoscuți pe măsură ce vor continua să adauge mai multe centre de date la nivel global.

https://www.alibabacloud.com/product/oss/pricing?spm=a3c0i.7950270.1167928.1.3310ab91MGJk9V

Costul ascuns al transferului de date

Majoritatea furnizorilor de cloud fac proeminentă cantitatea de date pe care o puteți stoca lunar în dimensiuni de gigaocteți. Ceea ce au tendința de a ascunde adesea sunt limitele transferului de date.

Transferul de date este actul descărcării, iar acest lucru poate fi un cost ridicat pentru furnizorii de stocare în cloud. Fișierele video, de exemplu, pot varia de la sute de megaocteți la mai mulți gigaocteți.

Dacă intenționați să partajați fișiere video mai multor prieteni, este posibil să constatați că veți fi restricționat sau puteți plăti o factură mare pentru suprautilizare.

Manager de stocare Cross-Cloud

Nu poate fi foarte ușor să gestionați mai mulți furnizori de stocare în cloud, deoarece toți au interfețe diferite. Ați putea folosi un serviciu precum Odrive, care vă unifică toată stocarea în cloud într-o singură interfață agnostică.

Odrive are un nivel liber. Dar dacă trebuie să sincronizați fișierele între mai multe dispozitive, atunci va trebui să plătiți.

https://www.odrive.com/

Există o mulțime de opțiuni de stocare în cloud.

Vă încurajez să folosiți cât de multe dintre acestea aveți nevoie. Procedând astfel, este posibil să puteți scăpa fără să plătiți nimic.

Acestea fiind spuse, dacă găsiți o opțiune de stocare în cloud care vă place cu adevărat, puteți plăti întotdeauna un pic de bani în fiecare an pentru a obține mai mult spațiu pentru aceasta.