PDF-urile protejate prin parolă sunt comune. Probabil că ați primit unul de la o bancă sau ați avut de-a face cu ei la locul de muncă.

Parolele sunt adesea folosite pentru a proteja informațiile sensibile dintr-un document PDF sau pentru a împiedica pe cineva să le editeze cu ușurință. Este minunat – este bine să știți că oricine a creat documentul depune eforturi suplimentare pentru a vă proteja confidențialitatea.

Problema cu un PDF protejat prin parolă este că trebuie să introduceți parola de fiecare dată când doriți să deschideți documentul. Dacă aveți mai multe PDF-uri protejate prin parolă, stocarea și gestionarea în siguranță a tuturor acestor parole diferite pot fi o adevărată complicație.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum să eliminați o parolă dintr-un PDF pentru a ușura deschiderea și partajarea, citiți mai departe.

Notă importantă: Pentru a elimina o parolă dintr-un PDF, trebuie să știți care este parola în prealabil. Acest ghid se referă la comoditate și nu la cracare sau forță brută a unei parole PDF necunoscute.

Cel mai convenabil mod de a elimina protecția prin parolă dintr-un PDF este să îl deschideți, apoi să îl imprimați ca un alt fișier PDF. Noul fișier PDF nu va fi protejat prin parolă și îl veți putea deschide fără a fi necesar să introduceți parola originală.

Deși acest lucru funcționează în majoritatea cititoarelor PDF gratuite, utilizarea unui browser precum Google Chrome este foarte ușoară și funcționează la fel în toate sistemele de operare majore.

Mai întâi, deschideți PDF-ul protejat prin parolă în Chrome deschizând o filă nouă și glisând fișierul în browser. De asemenea, puteți face clic dreapta pe PDF și puteți selecta „Deschideți cu” și „Google Chrome”, deși acest lucru poate diferi ușor în funcție de sistemul dvs. de operare.

Vi se va solicita parola. Introduceți parola, apoi faceți clic pe butonul „Trimiteți”:

Ghid PDF Remover Password Cum se elimina protectia prin parola

Odată ce documentul este deschis, afișați meniul de imprimare al Chrome făcând clic pe butonul de imprimare din colțul din dreapta sus. Alternativ, trebuie doar să apăsați Ctrl + p pentru Windows și Linux sau Cmd + p pentru macOS:

1611906125 168 Ghid PDF Remover Password Cum se elimina protectia prin parola

Cu meniul de imprimare deschis, asigurați-vă că „Destinație” este setat la „Salvare ca PDF”. Apoi faceți clic pe „Salvați” în colțul din dreapta jos:

1611906125 34 Ghid PDF Remover Password Cum se elimina protectia prin parola

Redenumiți fișierul dacă doriți și salvați-l.

Atunci când deschideți noul fișier, nu vi se va solicita o parolă:

Ghid PDF Remover Password Cum se elimina protectia prin parola

În cele din urmă, stocați noul fișier PDF într-un loc sigur. Și aveți grijă cu cine îl partajați dacă conține informații sensibile.

TL; DR

Iată o versiune CliffsNotes a pașilor de mai sus:

  • Deschideți fișierul PDF protejat prin parolă în Google Chrome
  • Introduceți parola când vi se solicită
  • Deschideți meniul de imprimare, selectați „Salvați ca PDF” și faceți clic pe butonul „Salvați”
  • Redenumiți fișierul dacă doriți și salvați-l într-un loc sigur

Și, cu aceasta, ar trebui să puteți elimina rapid și ușor protecția prin parolă din orice PDF din Windows, macOS și Linux.

Rămâneți în siguranță și bucurați-vă de eliminarea parolei 🙂