Ghid pentru începători la Google Photos

Ghid pentru începători la Google Photos

Dacă faceți mai multe fotografii ca niciodată, nu există nicio îndoială că galeria de pe smartphone, cameră sau tabletă este din ce în ce mai mare. Nu există un loc mai bun pentru a vă organiza fotografiile online decât Google Photos. Ușor de utilizat, gratuit și acceptat de Google, această platformă centrată pe AI este o necesitate pentru fotografii mobili. În termen de doi ani, platforma realizase deja peste 500 de milioane de utilizatori care încărcau zilnic 1,2 miliarde de fotografii. Disponibil pe iOS, Android și Web, Google Photos este o alegere fantastică. Faptul că oferă un spațiu de stocare nelimitat gratuit îl face un lucru nebunesc. Iată cum puteți începe și rula în doar câțiva pași.

Descărcați aplicația (aplicațiile)

Primul pas este întotdeauna cel mai ușor pe măsură ce vă îndreptați spre Magazin de aplicații sau Google Play pentru a descărca aplicația Google Foto.

Odată ce aplicația este instalată, conectați-vă cu contul dvs. Google. După conectarea cu succes, vi se va solicita o alegere importantă – setarea de calitate. Aici puteți alege „Calitate înaltă”, ceea ce înseamnă că toate fotografiile dvs. mobile vor fi încărcate la rezoluție maximă până la o limită de 16 megapixeli, iar videoclipurile HD se vor încărca la 1080p.

Alternativ, puteți alege „Original”, care, de asemenea, salvează la rezoluție maximă, dar care se va calcula în funcție de spațiul dvs. de stocare Google existent. După ce ați făcut selecția, următorul pas este să încărcați fotografii și / sau videoclipuri și, în funcție de câte aveți, acest lucru poate dura ceva timp. Aceasta este ocazia perfectă de a vă așeza și de a viziona un film.

Încărcarea amintirilor

Cel mai important pas dintre toate este să știi cum să faci backup fotografiilor tale. Pe Android și iOS, este cât se poate de simplu. Pe prima, este la fel de ușor ca deschiderea aplicației și atingerea butoanelor meniului „hamburger”. Selectați Setări și „Backup și sincronizare”. Porniți-l, astfel încât, de fiecare dată când aplicația este deschisă, va încărca automat fotografii și videoclipuri noi în fundal.

Ghid pentru începători Încărcare fotografii Google

Același proces este în vigoare și pentru iOS. Deschideți aplicația, atingeți butonul de meniu, selectați Setări și „Backup și sincronizare” și asigurați-vă că opțiunea este activată o fântână. Pe ambele platforme, urmați aceiași pași pentru a dezactiva „Backup și sincronizare”, oprind încărcarea automată. În plus, fiecare platformă are opțiunea de a activa sau dezactiva datele celulare pentru încărcarea fotografiilor.

Vizualizarea conținutului dvs.

Acum că totul este încărcat pe Google Foto, vizualizarea galeriei dvs. este ușoară. Pur și simplu deschideți aplicația cu vizualizarea implicită pentru fotografiile dvs. Google sortează automat după cele mai noi imagini. Dacă preferați să vă vedeți amintirile pe un ecran mai mare, puteți vizualiza și încărcările dvs. la https://photos.google.com.

Dacă atingeți sau faceți clic pe o fotografie, o veți deschide într-un cadru mai mare, unde vi se vor prezenta opțiuni de editare sau partajare. Funcția de editare permite o serie de opțiuni pentru a vă îmbunătăți imaginile, inclusiv opțiuni pentru a regla lumina sau culoarea, roti și decupa. Partajarea este exact așa cum sugerează, deoarece afișează „foaia de partajare” pe iOS sau meniul de partajare pe Android. Puteți trimite mesaje text sau e-mail unui prieten cu o fotografie sau o puteți încărca într-un alt serviciu cloud, cum ar fi Dropbox sau imprimare.

Organizare

Există puține aspecte ale Google Foto mai distractive decât organizarea tuturor. Există o pictogramă „albume” în partea stângă, care vă organizează încărcările după Lucruri, Colaje, Animații, Videoclipuri, Persoane și Locații. Aici veți vedea avantajul tehnologiei AI a Google, care se clasifică automat în aceste categorii. Oamenii, în special, sunt destul de amuzanți de explorat, deoarece Google utilizează tehnologia de recunoaștere facială, astfel încât să puteți sorta fotografiile după prieteni sau membri ai familiei. Lucrurile sunt la fel de distractive, deoarece Google încorporează tehnologia de căutare a imaginilor pentru a identifica subiectul din spatele fiecărei fotografii.

Ghid pentru începători Organizația Google Photos

Cu alte cuvinte, dacă faceți multe fotografii pe plajă, Google poate identifica plaja. Căutarea „plajă” în bara de căutare va afișa orice fotografie orientată spre plajă. Este surprinzător de precis și oferă o căutare mai rapidă decât orice altă platformă foto.

Asistent

Identificat prin sigla „stea într-o cutie”, Asistentul este cu ușurință unul dintre cele mai populare aspecte ale Google Photos. Aici utilizatorii pot crea albume, printuri, filme, colaje sau animații. Tot aici, tehnologia AI a Google își arată într-adevăr lucrurile, creând automat filme, colaje și galerii din imaginile tale.

Dacă preferați să vă creați propria dvs., tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe una dintre opțiunile menționate mai sus și să urmați instrucțiunile. Nu există nicio limită la numărul de albume sau colaje pe care le puteți face, astfel încât cerul să fie limita. Petreceți câteva minute sau câteva ore, Google Photos o va face pentru totdeauna.

Ghid pentru începători Asistent Google Foto

Magazin de tipărituri

În mod surprinzător, există un magazin de tipărire ca opțiune finală de meniu pentru Google Foto. Imprimările încep de la 0,25 USD, în timp ce cărțile foto încep de la 9,99 USD. Google încearcă chiar să creeze cărți pentru dvs. cu opțiuni sugerate, cum ar fi vacanțe pe care tehnologia sa AI le-a îmbinat. Nu există niciun motiv să vă preocupați vreodată de tipărituri, cu excepția cazului în care doriți absolut amintiri pe care le puteți împărtăși personal. Acest serviciu este doar un motiv în plus pentru a crede că Google Photos este aici pentru transportul lung.

Ghid pentru începători Google Photos Prints

Concluzie

Există o mulțime de motive pentru care Google Photos a ajuns la vârful atâtor liste cu cele mai bune site-uri de stocare a fotografiilor online. Totul, de la încărcare la sincronizare, este cel mai bun din clasă. Oportunitatea de a vedea sute, dacă nu chiar mii, de amintiri într-un singur loc este bună pentru toată lumea, de la shooterul casual la fotograful profesionist. Ați mai încercat Google Photos? Spuneți-ne gândurile dvs. de mai jos.

Scroll to Top