Ghid pentru începători pentru modelarea 3D cu Sketchup

Ghid pentru începători pentru modelarea 3D cu Sketchup
⏱️ 4 min read

Sketchup Make este un software CAD gratuit și 3D pentru desenarea vectorială (fratele mai mic al produsului lor premium Sketchup Pro).

Sketchup nu este genul de program pe care l-ați folosi pentru a crea animații sau forme organice. Este practic un program CAD specializat în obiecte cu corp rigid: clădiri, scule, carcase pentru dispozitive și altele asemenea.

În acest articol, potențial primul dintr-o serie, vă vom arăta cum să începeți și să rulați cu realizarea de modele în 3D folosind Sketchup Make.

Construcție structură lemn acoper...
Construcție structură lemn acoperiș Nuba Club, Mamaia

Noțiuni de bază

Pentru a începe cu Sketchup, trebuie mai întâi să îl descărcați și să îl instalați. Merge aici pentru detalii. Începând programul pentru prima dată, veți fi încurajați să cumpărați produsul premium, dar desigur, alegeți opțiunile gratuite.

Odată ce porniți programul, trebuie să alegeți un șablon. Șablonul selectează tipul de design pe care doriți să îl realizați și unitățile de măsură pe care le veți utiliza.

Alegeți șablonul „Proiectare arhitecturală”, care este măsurat în picioare și inci.

Scena implicită prezintă o persoană la dimensiuni normale, astfel încât să vă puteți proiecta obiectul la scară. Selectați-l și ștergeți-l dacă vi se pare că vă distrage atenția. Ca un exemplu rapid al pașilor de bază, să construim o siglă gigantică Sketchup.

Rotirea vizualizării

Ar trebui să luăm un moment pentru a vorbi despre privirea în jur. Pentru a vizualiza zona de lucru, aveți câteva controale importante atribuite mouse-ului, majoritatea centrându-se în jurul butonului din mijloc al mouse-ului (sau al rotiței de derulare).

Pentru a mări, trebuie doar să acționați roata de derulare a mouse-ului. Pentru a roti în jurul zonei de lucru, apăsați rotița de derulare ca un buton, țineți-o apăsată și mutați mouse-ul.

Pentru a vă deplasa dintr-o parte în alta și în sus și în jos, țineți apăsată tasta „Shift” și țineți rotița de derulare în jos și deplasați mouse-ul.

Incepe sa desenezi

Pentru început, faceți un pătrat plat. Folosind Instrumentul dreptunghiular, desenați un pătrat pe podea. Faceți clic o dată cu butonul stâng al mouse-ului pentru colțul din stânga sus și întindeți caseta în jos și faceți clic pe colțul din dreapta jos pentru a face un pătrat.

sketchup-basics-draw-rectangle

Nu contează ce dimensiune are, deoarece poți schimba asta pentru o precizie suplimentară într-un moment. Uită-te la colțul din dreapta jos al ecranului în timp ce desenezi. Și vedeți dimensiunile cutiei pe care ați desenat-o separate prin virgule.

sketchup-basic-dimensions

Dacă faceți clic în acest câmp, puteți selecta și retipa dimensiunile. Tip:

Și apăsați Return. Acest lucru face cutia de 12 metri pătrați.

sketchup-basics-perfect-square

Faceți-l 3D

Acum trebuie să scoatem această casetă în trei dimensiuni.

Selectați instrumentul push pull și selectați pătratul pe care tocmai l-ați desenat. Acum mutând mouse-ul ridică sau coboară caseta extrudând cutia în 3D.

sketchup-basics-extrude-pull

La fel ca înainte, fie ridicați-l la marcajul de 10 ″ în timp ce urmăriți câmpul din partea dreaptă jos a ecranului, fie ridicați-l la orice înălțime și tastați măsurarea precisă după aceea.

sketchup-basics-finished-cub

Acum că avem cubul perfect, trebuie să facem decupajele pătrate care formează sigla. Facem acest lucru trasând noi pătrate pe suprafața superioară a cutiei pe care tocmai am făcut-o și împingându-le în jos. Mai întâi trageți un dreptunghi nou în partea de sus a cutiei.

sketchup-basics-first-square

Selectați-l cu instrumentul de împingere / tragere și împingeți-l în jos cu aproximativ trei centimetri.

Faceți o altă cutie mai mică în partea de sus a noului pas pe care tocmai l-ați făcut.

sketchup-basics-second-square

Selectați-l cu instrumentul de împingere și împingeți-l în jos aproximativ încă trei centimetri.

schiță-elemente-de-bază-finisate-logo

Acum am realizat sigla Sketchup. Acum știi cum să faci forme 3D și să le editezi. Simțiți-vă liber să jucați cu aceste tehnici.

Notă: Iată un sfat: amintiți-vă pentru o precizie suplimentară, puteți mări direct în zone mici în timp ce lucrați la ele. Nu încercați să faceți totul într-o vedere completă.

Salvați-vă munca într-un loc convenabil de pe computer.

Concluzie

Deci, acesta este elementele de bază ale Sketchup. Puteți rezolva totul, dar geniul Sketchup este modul în care vă permite să creați obiecte de precizie, deoarece este, în esență, un instrument CAD adecvat.

Într-un articol viitor vom prezenta cum să obțineți o precizie mai mare în obiectele dvs. și cum se fixează cursorii pe părți ale obiectelor existente pentru a vă ajuta să efectuați ajustări de precizie. De asemenea, vom aborda într-un alt articol cum să faci clădiri dintr-un plan.

Dacă aveți întrebări despre Sketchup, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x