Ghid practic pentru verificarea utilizării datelor pe iPhone

Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone
⏱️ 13 min read

Într-o lume tot mai conectată, protejarea datelor personale este o preocupare importantă pentru utilizatorii iPhone. Verificarea utilizării datelor poate ajuta la prevenirea unor costuri neașteptate și la protejarea confidențialității. Pentru a verifica utilizarea datelor de pe iPhone, există opțiuni disponibile în setările dispozitivului, precum și în aplicațiile terțe. Prin setarea limitelor de date și activarea mesajelor de avertizare, utilizatorii pot fi informați cu privire la utilizarea actuală a datelor și pot preveni depășirea limitelor. Mai mult decât atât, controlul activității de date poate proteja utilizatorul de aplicații și servicii care consumă fără motivație resursele de date. În general, este important să aveți un control asupra utilizării datelor pe iPhone pentru a evita surprize neplăcute și pentru a menține confidențialitatea și securitatea datelor personale.

Datele mobile pot deveni din ce în ce mai accesibile în unele locuri, dar în majoritatea țărilor, datele operatorului sunt destul de scumpe. Așadar, dacă vă îngrijorează că rămâneți fără planul dvs. de date sau doriți doar acces la statisticile dvs. de utilizare a datelor, vă putem acoperi. Iată cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone.

Cum să verificați utilizarea datelor și să reduceți consumul inutil de date pe iPhone

iOS vine cu un instrument de urmărire a utilizării datelor mobile încorporat care vă permite să știți câte date ați consumat într-o anumită perioadă și cantitatea totală de date consumată de fiecare aplicație. În plus, arată și câte date au fost ocupate de hotspot-ul personal. Deși nu are capacitatea de a afișa exact câte date consumați zilnic sau săptămânal, puteți prelua informațiile dorite printr-o soluție simplă.

Există câteva instrumente utile de urmărire a datelor mobile de la terți, care vă permit să vă monitorizați utilizarea datelor zilnic și săptămânal. Deci, dacă nu găsiți utilă opțiunea nativă, ar putea merita să încercați. Pe lângă toate, dacă doriți să evitați utilizarea inutilă a datelor, am menționat modalitățile eficiente de a stăpâni funcțiile care tind să consume o mulțime de date mobile. Acum că aveți o idee corectă despre ceea ce are de oferit acest ghid detaliat, să renunțăm definitiv la goană!

Verificați utilizarea totală a datelor celulare pentru o anumită perioadă pe iPhone

1. Porniți aplicația de setări pe iPhone, apoi atingeți Date celulare/mobile.

2. Acum derulați în jos la De date mobile secțiune. Ar trebui să vedeți consumul total de date mobile chiar lângă Perioada curenta. Această secțiune arată și cantitatea de date consumată în perioada actuală de roaming.

Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone

Notă:

  • Pentru a vedea utilizarea datelor mobile pentru serviciile individuale ale sistemului, accesați Setări -> Date mobile/celulare -> Cellular. Aici, apăsați pe Servicii de sistem. Vă rugăm să rețineți că nu puteți activa/dezactiva datele mobile pentru serviciile de sistem individuale.
  • Pe un iPhone dual SIM, iOS afișează cantitatea de date celulare pe care ați folosit-o cu numărul de date celulare selectat.
  • În plus, puteți verifica și utilizarea datelor dvs. celulare conectându-vă la portalul web al furnizorului dvs. de telefonie mobilă.
  • De asemenea, puteți vizualiza aici numărul dvs. de date în roaming, care vă arată câte date ați folosit în roaming. Acest lucru poate fi important dacă încercați să înțelegeți tarifele dvs. de roaming pentru perioada de facturare.

Monitorizați cu ușurință utilizarea datelor pentru anumite aplicații de pe iPhone

1. Navigați la aplicația de setări pe iPhone -> Date celulare/mobile.

2. Acum derulați în jos pentru a vedea o listă lungă de aplicații. Chiar sub o aplicație, ar trebui să vedeți câte date a consumat.

Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone

Acest lucru este foarte util dacă doriți să verificați câte date sunt utilizate de anumite aplicații sau mesaje text.

Verificați câte date a consumat hotspot-ul personal pe iPhone

1. Mergeți la aplicația de setări pe iPhone -> Date celulare/mobile.

2. Acum derulați în jos la De date mobile secțiune. Vedeți utilizarea totală a datelor chiar lângă hotspot personalt. Pentru a vedea toate dispozitivele pe care au fost utilizate datele dvs. mobile, atingeți hotspot personal.

Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone

Resetați statisticile datelor celulare pe iPhone

iOS vă permite să resetați manual statisticile de date celulare de pe iPhone. Prin urmare, puteți reseta statisticile săptămânal sau lunar pentru a cunoaște utilizarea totală a datelor mobile pentru o anumită perioadă.

1. Deschideți aplicația de setări pe iPhone-ul tău -> Date mobile/celulare.

2. Acum, derulați în jos și apăsați pe resetați statisticile. O fereastră pop-up va apărea în partea de jos care vă va cere să confirmați acțiunea. Atingeți resetați statisticile din nou pentru a termina.

Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone

Cele mai bune aplicații de urmărire a datelor mobile pentru iPhone

Dacă nu sunteți mulțumit de instrumentul de urmărire a datelor mobile încorporat sau aveți nevoie de un instrument mai bun care vă permite să monitorizați utilizarea datelor în timp real, aceste aplicații terță parte pot fi la înălțime.

1. Data Tracker Lite

Data Tracker Lite este o aplicație destul de simplă care vă permite să urmăriți utilizarea Wi-Fi și a datelor mobile pe iPhone. Este ușor de configurat și permite flexibilitatea de a vă personaliza ciclul de facturare și modul în care doriți să urmăriți utilizarea datelor. De asemenea, puteți utiliza această aplicație pentru a vă monitoriza utilizarea zilnică, săptămânală și lunară a datelor.

Cu diagrame curate, aplicația face mai convenabilă urmărirea datelor rămase, a zilelor rămase și a datelor rămase pentru fiecare zi. În plus, oferă și o modalitate de a verifica octeții încărcați și descărcați.

Data Tracker Lite pentru iPhone

Instalare: (gratuitinstrumentul de urmărire a datelor de internet este disponibil pentru 1,99 USD)

2. Contor de date

DataMeter este un instrument de urmărire a datelor mobil ușor pentru iOS. Aplicația vă permite să personalizați setările ciclului și să urmăriți utilizarea datelor în timp real. Datorită widget-ului Today, vă puteți monitoriza utilizarea datelor mobile chiar de pe ecranul de blocare al iPhone-ului. În timp ce DataMeter este disponibil gratuit, va trebui să cheltuiți 1,99 USD dacă doriți să faceți upgrade la versiunea fără anunțuri.

Contor de date pentru iPhone

Instalare: (gratuitversiunea fără anunțuri este disponibilă pentru 1,99 USD)

3. Utilizarea datelor suplimentare

Dacă aveți nevoie de un tracker de date celulare mai capabil pentru iPhone și iPad, „Data Usage Plus” ar fi o opțiune mai bună. Ceea ce îl face să iasă în evidență față de restul este capacitatea de a oferi un istoric detaliat al utilizării datelor tale mobile/Wi-Fi. Funcții precum prognoza predictivă, limitele zilnice și avertismentele vă permit să controlați utilizarea datelor. Deoarece oferă și o aplicație Apple Watch, puteți monitoriza utilizarea datelor în timp real chiar de la încheietura mâinii.

Utilizarea datelor Plus pentru iPhone și iPad

Instalare: (0,99 USD)

Sfaturi practice pentru a reduce utilizarea datelor mobile pe iPhone

Dacă sunteți îngrijorat de consumul rapid de date mobile de pe iPhone-ul dvs., există câteva modalități eficiente prin care puteți reduce semnificativ utilizarea datelor de pe dispozitiv.

Permiteți numai anumitor aplicații să vă folosească datele mobile

Pentru mine, cea mai bună modalitate de a reduce utilizarea datelor celulare pe iPhone este să permită doar anumitor aplicații să vă acceseze datele. În acest fel, puteți împiedica diverse aplicații să vă consume datele în mod inutil. Când nu permiteți unei aplicații să vă folosească datele mobile, este forțată să folosească numai Wi-Fi.

  • Mergi la Aplicația Setări în -> date mobile/celulare. Derulați în jos pentru a găsi lista de aplicații care vă pot accesa datele. După aceea, dezactivați/porniți comutatorul de lângă o anumită aplicație, în funcție de nevoile dvs.
Permiteți numai anumitor aplicații să vă acceseze datele mobile de pe iPhone

Activați modul de date scăzute

Ce este „Low Power Mode” pentru baterie, „Low Data Mode” este pentru celular. Când este activat, oprește automat actualizările automate și activitățile de fundal, cum ar fi sincronizarea fotografiilor, pentru a conserva datele celulare de pe iPhone.

  • navigheaza catre Aplicația Setări pe iPhone -> Date mobile/celulare -> Opțiuni de date mobile/celulare apoi activați comutatorul de lângă modul de date scăzute.
Cum să verificați utilizarea datelor pe iPhone

Notă:

  • Pe iPhone 12 și versiuni ulterioare cu 5G, navigați la Aplicația Setări -> Cellular/Mobil -> Opțiuni de date celulare/mobile -> Mod de date -> Mod de date reduse.
  • Este important de reținut că există și o opțiune de a alege modul Standard pe iPhone 12 și mai târziu cu 5G. Cu modul Standard activat, iOS permite actualizări și activități de fundal pe telefon, dar limitează calitatea video și FaceTime. Deschis Aplicația Setări -> Cellular/Mobil -> Opțiuni de date celulare/Mobile -> Mod de date -> Standard.

Dezactivați asistența Wi-Fi

Pentru a preveni o conexiune Wi-Fi slabă să vă oprească comunicarea, jocurile sau streamingul video/muzică, iOS începe automat să folosească o conexiune celulară ori de câte ori constată că conexiunea dvs. Wi-Fi este slabă. În timp ce Wi-Fi Assist este conceput pentru a vă îmbunătăți experiența, poate înghiți o mulțime de date mobile încercând să acopere defecțiunile Wi-Fi. Prin urmare, asigurați-vă că îl dezactivați dacă doriți să reduceți consumul de date.

Dezactivați Wi-Fi Assist pe iPhone

Permite reîmprospătarea aplicației în fundal numai pe Wi-Fi

Dacă nu gestionați în mod inteligent reîmprospătarea aplicației în fundal pe iPhone, atunci există șanse mari să consumați o mulțime de date pe dispozitiv. Din fericire, iOS oferă controlul dorit asupra acestei funcții care consumă intens date. Deci, puteți alege să îl dezactivați complet, să permiteți doar aplicațiilor selectate să se actualizeze în fundal sau să actualizați aplicațiile numai pe Wi-Fi.

  • Voi Aplicația Setări -> General -> Actualizare aplicație de fundal și apoi gestionați setările în funcție de nevoile dvs.
Gestionați reîmprospătarea aplicației în fundal pe iPhone

În plus, puteți restricționa aplicațiile pentru a utiliza mai puține date mobile pe iPhone. De exemplu, puteți activa Spotify Data Saver (pictograma Setări -> Data Saver) pentru a forța aplicația să consume mai puține date în timp ce transmiteți muzică și puteți seta WhatsApp să consume mai puține date mobile în timpul apelurilor video/audio (Setări -> Stocare și date) . -> Folosiți mai puține date pentru apeluri). Dacă doriți să descoperiți modalități mai eficiente de a controla utilizarea datelor pe iPhone, consultați acest ghid detaliat.

Urmăriți cu ușurință utilizarea datelor mobile pe iOS

Asta s-a terminat! Deci, acestea sunt modalitățile prin care puteți monitoriza utilizarea datelor mobile pe iPhone și, de asemenea, puteți reduce consumul de date inutil. Deși tracker-ul de celule încorporat este destul de eficient, nu are opțiunea de a afișa consumul de date în timp real. Dar nu vă deranjați, aici este locul în care instrumentele de urmărire a datelor terță parte au un rol de jucat. Acestea fiind spuse, vă rugăm să ne transmiteți feedbackul dvs. și modalitatea preferată de a controla utilizarea datelor mobile pe iOS.

Datele mobile sunt din ce în ce mai accesibile în unele locuri, însă în majoritatea țărilor acestea sunt destul de scumpe. Cu toate acestea, există modalități de a verifica și monitoriza utilizarea datelor mobile pe iPhone, prin intermediul instrumentului de urmărire a utilizării datelor mobile încorporat, dar și prin intermediul aplicațiilor terțe. De asemenea, există și sfaturi utile pentru reducerea utilizării datelor mobile, precum permiterea numai anumitor aplicații să vă acceseze datele sau activarea modului de date scăzute.
Închei această postare tehnologică cu gândul că te-am ajutat să te informezi neîntrerupt și la zi în domeniul fascinant al tehnologiei. Nu uita să revii pentru mai multe actualizări și știri proaspăte din lumea tech-ului. Între timp, stai conectat și fii pregătit pentru a descoperi mereu ceva nou și fascinant în domeniul tehnologiei. Pa și până data viitoare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x