• Fără categorie

Ghidul complet al filtrelor Todoist

Todoist Filters Featured
⏱️ 6 min read

Dacă utilizați deja Todoist pentru a vă urmări viața, s-ar putea să vă întrebați cum îl puteți face și mai util. Răspunsul simplu: Todoist filtrează. Acestea au puterea de a eficientiza și de a vă organiza mai bine toate sarcinile, mai ales când ați adăugat atât de multe sarcini de făcut încât nici nu știți de unde să începeți. Vestea bună este că puteți utiliza filtre încorporate sau puteți crea propriile filtre. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Casa din lemn de la Sibiel
Casa din lemn de la Sibiel

Ce sunt filtrele Todoist?

Todoist are deja o bară de căutare la îndemână pentru a găsi rapid sarcini. Filtrele Todoist, totuși, fac un pas mai departe, permițându-vă să creați căutări personalizate pentru cei pe care îi folosiți des. De exemplu, puteți crea un filtru pentru apeluri sau e-mailuri la care trebuie să răspundeți până la sfârșitul zilei. Puteți filtra după etichetă și data scadentă pentru a vedea rapid doar acele sarcini.

Ghidul complet pentru căutarea filtrelor Todoist

Dacă aveți câteva sute de sarcini pe lista de sarcini, pur și simplu derularea nu este suficientă. Chiar dacă le clasificați cu atenție cu etichete și prioritate, ați putea pierde timp prețios încercând să găsiți ceea ce aveți nevoie și ați putea rata cu ușurință o sarcină importantă.

Pentru a vedea cu adevărat cât de utile pot fi filtrele Todoist, să ne imaginăm că un profesionist ocupat are câteva sute de sarcini enumerate pentru săptămână. Acesta ar putea fi un amestec de e-mailuri, apeluri, proiecte și chiar lucruri de făcut în drum spre casă. Când se conectează pentru a-și vedea sarcinile la începutul zilei, vor să se apuce imediat de lucru.

Ei creează un filtru pentru a afișa mai întâi numai sarcinile prioritare. Ei personalizează și mai mult filtrul pentru a afișa sarcinile care urmează a fi programate în acea zi, posibil chiar și sarcinile care trebuie să fie datorate înainte de prânz. Dacă se ocupă întotdeauna de e-mailurile rămase cu o zi înainte de prima oră dimineață, ar personaliza filtrul încă o dată pentru a afișa numai sarcinile de e-mail. Dintr-o dată, acea listă extrem de lungă arată doar câteva sarcini pe care persoana trebuie să le facă imediat ce începe să lucreze în acea zi.

Același lucru este valabil și atunci când pleacă pentru o zi. Ei ar filtra sarcinile în funcție de Acasă, împreună cu ziua curentă. De asemenea, ar putea filtra după persoană dacă doreau să vadă sarcinile viitoare (cum ar fi activități școlare extracurriculare) pentru copiii lor, soțul/soția, prietenii sau organizațiile de caritate.

Cele mai bune filtre Todoist implicite

În mod implicit, Todoist vă oferă câteva filtre. Acestea pot varia în funcție de platforma pe care o utilizați. În scopul acestei postări, folosesc versiunea web gratuită.

Următoarele filtre sunt incluse în mod implicit, fără a fi nevoie să creați nimic:

 • Atribuit mie – listează doar sarcinile care ți-au fost atribuite
 • Prioritatea 1 – listează sarcinile etichetate ca Prioritate 1
 • Fără termen limită – listează doar sarcinile fără o dată scadentă
 • Vizualizați tot – vă arată toate sarcinile într-o singură listă
Ghidul complet pentru setările implicite ale filtrelor Todoist

Dacă nu le vedeți pe toate patru, nu vă faceți griji: este posibil să aveți doar câteva dintre acestea. Cu toate acestea, folosiți-le pentru a testa modul în care funcționează filtrele. Puteți chiar să faceți clic pe pictograma de editare (creion) de lângă un filtru pentru a vedea detaliile interogării utilizate. Acest lucru vă ajută să vă familiarizați mai bine cu cum să vă creați propriile filtre.

Ghidul complet pentru interogarea implicită a filtrelor Todoist

Dintre aceste valori implicite, Prioritatea 1 și Atribuite mie sunt probabil cele mai utile, deoarece puteți vedea rapid care ar putea fi sarcinile dvs. mai urgente.

Crearea propriilor filtre

În marea schemă a lucrurilor, filtrele implicite Todoist sunt extrem de de bază și s-ar putea să nu fie atât de utile. Atunci este cel mai bine să vă creați propriile filtre.

Pentru a îmbunătăți filtrele, este important să folosiți etichete, date (dacă este cazul) și priorități atunci când creați sarcini. În caz contrar, este dificil să creezi filtre pe baza acestor criterii. Puteți crea etichete atunci când creați sau editați o activitate sau utilizând secțiunea „Filtre și etichete”.

Ghidul complet pentru crearea de sarcini a filtrelor Todoist
 1. Pentru a vă crea propriul filtru, selectați „Filtre și etichete” în panoul din stânga. Pe Android, trageți meniul în sus din partea de jos și selectați „Filtre”. În iOS, atingeți „<” pentru a deschide meniul și selectați „Filtre și etichete”.
 1. Lângă „Filtre”, selectați „+” butonul pentru a adăuga un nou filtru. (Pentru acest exemplu, creez un filtru care afișează sarcinile restante. Acest lucru funcționează bine pentru acele sarcini care sunt trecute cu vederea, dar care încă trebuie făcute. Acest lucru funcționează numai dacă sarcinile dvs. au o dată limită.)
Ghidul complet pentru filtrele Todoist Creați filtru
 1. Începeți prin a introduce un nume pentru filtrul dvs. Folosiți ceva descriptiv, astfel încât să vă amintiți pentru ce este.
 2. Introduceți interogarea de filtru. În acest caz, este doar un singur cuvânt: „întârziat”. (Puteți folosi și „od.”) Puteți adăuga alte detalii, cum ar fi o etichetă, pentru a vedea numai sarcinile restante pentru un anumit proiect. Apoi, selectați o culoare pentru filtrul dvs. (dacă doriți). Consider că codificarea culorilor ajută la organizarea mea personală. În cele din urmă, alegeți dacă îl adăugați la favorite. (Poți face asta mai târziu.)
 3. Faceți clic pe „Adăugați” pentru a crea filtrul.
Ghidul complet pentru filtrele Todoist Creați filtru întârziat

Când faceți clic pe numele filtrului acum, veți primi o listă de sarcini restante.

Când creați filtre de bază, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri:

 • Dacă interogarea dvs. se bazează pe o etichetă, utilizați întotdeauna simbolul „@” înaintea numelui etichetei, cum ar fi „@work”.
 • Dacă interogarea dvs. se bazează pe un proiect/secțiune principală sau doar pe o subsecțiune, folosiți întotdeauna „#” înaintea numelui, cum ar fi „#Inbox”.
 • Dacă doriți ca interogarea dvs. să includă o secțiune principală împreună cu toate sub-secțiunile acesteia, utilizați „##” înaintea numelui.
 • Dacă doriți să excludeți o anumită subsecțiune, adăugați un „!” înainte de numele subsecțiunii, cum ar fi „##Inbox & !#Followups”. (Acest lucru include toate secțiunile din secțiunea părinte Inbox, excluzând orice din subsecțiunea Urmări).
 • Dacă doriți să căutați secțiuni cu același nume în mai multe proiecte, utilizați „/” înaintea numelui, cum ar fi „/E-mails”, care ar putea fi o subsecțiune în mai multe secțiuni părinte.

Pentru o listă cu cele mai utile filtre, nu ezitați să treceți la secțiunea Cele mai utile filtre de mai jos. Dacă doriți mai multe informații, citiți în continuare pentru a vedea cum să creați filtre Todoist mai avansate.

Crearea de filtre avansate Todoist

Crearea unui filtru de bază este destul de ușoară. Utilizați pur și simplu numele unei etichete, al unei secțiuni, al unei date sau al unui anumit cuvânt sau expresie (cum ar fi întârziat, recurent, fără dată, fără etichetă). Cu toate acestea, nu sunteți limitat la un singur criteriu de filtru. De exemplu, în secțiunea de mai sus, ați văzut cum să excludeți o subsecțiune dintr-un filtru.

Înainte de a crea filtre avansate, trebuie să știți că unele tipuri de filtre sunt doar pentru utilizatorii premium. De asemenea, utilizatorii gratuiti sunt limitati la doar trei filtre simultan.

Pentru a utiliza mai multe criterii, utilizați următorii operatori:

 • „&” (și) – Folosiți-l pentru a combina două criterii, cum ar fi „Azi și întârziat” sau „Azi și #Inbox”. Sarcinile trebuie să îndeplinească ambele criterii pentru a face lista.
 • „|” (sau) – Folosiți-l pentru a filtra după un criteriu sau altul. Sarcinile pot îndeplini oricare dintre criteriile, cum ar fi „Azi | Prioritatea 1” sau „@work | @articol.”
 • „!” (exclude) – Folosește-l pentru a exclude ceva din filtru. De exemplu, aș putea căuta sarcini în Mesaje primite care nu sunt etichetate ca articol cu ​​„#Inbox și [email protected]”.
 • Combinați mai multe filtre folosind virgule – Dacă doriți un filtru Todoist și mai avansat, creați mai multe filtre și separați-le cu virgule. De exemplu, căutați sarcinile cu prioritate 1 datorate mâine și sarcinile cu prioritate 2 restante cu „p1 și mâine, p2 și întârziate”.
Ghidul complet pentru filtrul avansat al filtrelor Todoist
 • „*” (caracterul sălbatic) – Faceți filtrul mai cuprinzător cu un simbol metalic. De exemplu, căutați toate sarcinile atribuite oricui cu numele de familie Crowder cu „assigned to: * crowder”.

Puteți plasa mai multe criterii între paranteze. De exemplu, „(mâine | întârziat) și #Inbox.” Acest lucru ar arăta sarcinile care sunt fie programate mâine, fie întârziate și în secțiunea Inbox.

Dacă vă place să creați filtre de căutare în toate aplicațiile de productivitate pe care le utilizați, aflați cum să stăpâniți CĂUTARE VL în Excel și Foi de calcul Google.

Cele mai utile filtre

Pentru a vă ajuta să începeți, Todoist are un Generator de interogări de filtru AI. S-ar putea să nu rezolve bine lucrurile, dar vă poate oferi un punct de plecare.

Ghidul complet pentru generatorul de filtre Todoist Filters

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți să vă creați propriile filtre, luați în considerare utilizarea unora dintre cele mai utile interogări de filtrare, inclusiv:

 • Alocat de: Nume – Găsiți sarcini atribuite de o anumită persoană. Puteți folosi „eu” ca nume pentru dvs.
 • Atribuit: Nume – Găsiți sarcini atribuite unei anumite persoane. Acest lucru este grozav pentru a vedea numai sarcinile care ți-au fost atribuite. Doar asigurați-vă că utilizați numele persoanei în Todoist. De exemplu, dacă numele cuiva este Robert Jones, dar este listat ca Bob Jones în Todoist, utilizați Bob Jones în filtrul dvs.
 • (azi | întârziat) & #ProjectName – Înlocuiți #ProjectName cu proiectul/secțiunea dorită. Folosiți-l în fiecare dimineață pentru a vedea ce urmează azi și ce este întârziat de ieri.
 • scadenta inainte de: data și scadenta dupa: data – Vedeți sarcinile care sunt datorate înainte sau după o anumită dată. Puteți folosi zile sau orele, cum ar fi „cu scadență înainte de: 10 februarie” sau „cu scadență după: 16:00”.
 • recurente – Vedeți toate sarcinile recurente. De asemenea, puteți adăuga filtre de etichete sau de proiect/secțiune pentru a filtra mai bine căutarea.
 • fără dată, nu este timp, !alocate – Acestea sunt perfecte pentru a vedea orice sarcini care nu au o dată, oră sau persoană atribuită. Dacă delegați și programați sarcini, le puteți folosi des pe acestea trei.
 • p1, p2, p3, și p4 – Filtrați pe baza etichetei de prioritate. De asemenea, puteți utiliza „fără prioritate” pentru a vedea sarcinile fără prioritate listate.
 • creată, creat înainteși creat după – Găsiți sarcini create la, înainte sau după o dată sau un număr de zile. De exemplu, găsiți sarcini create în ultimele două săptămâni în urmă cu „create după: -14 zile”. Sau vedeți sarcinile create înainte de 1 decembrie 2021 cu „create înainte de: 1 decembrie 2021”.
 • căutare – Dacă doriți să efectuați o căutare simplă de cuvinte cheie, utilizați „căutare: cuvânt cheie” pentru a filtra doar cuvântul respectiv. Combinați acest lucru cu alte criterii pentru a vă limita căutarea doar la o secțiune sau o etichetă.

Găsirea inspirației pentru filtrul Todoist

Vrei să devii un maestru al filtrelor Todoist? Tot ce ai nevoie este inspirația potrivită. Blogul Doist are 24 de filtre incredibile și extrem de utile pentru a te organiza rapid. Acestea sunt, de asemenea, exemple grozave de utilizare a filtrelor mai complexe.

Cu toate acestea, cel mai bun loc pentru a găsi inspirație sau pentru a obține ajutor pentru a crea filtre avansate este r/todoist subreddit. Comunitatea activă de peste 40.000 este întotdeauna bucuroasă să ajute și să-și arate propriile filtre, sfaturi și trucuri Todoist. Acest threadde exemplu, este în special despre găsirea de inspirație pentru filtru.

întrebări frecvente

1. Cum pot accesa mai rapid filtrele mele cele mai utilizate?

Dacă aveți doar câteva filtre, accesarea secțiunii „Filtre și etichete” nu este o problemă. Cu toate acestea, dacă aveți zeci de filtre, găsirea celui potrivit poate fi consumatoare de timp.

Puteți adăuga orice filtru la lista dvs. de Favorite (care apare în bara laterală sau meniul din aplicații) făcând clic sau atingând pictograma inimii de lângă numele filtrului. Apoi, căutați pur și simplu sub Favorite pentru filtrul dvs.

Ca alternativă, dacă cunoașteți numele sau cel puțin o parte din numele filtrului dvs., începeți să-l introduceți în caseta Căutare și faceți clic pe rezultatul filtrului aplicabil.

2. Pot filtra sarcinile finalizate?

În prezent, filtrele Todoist nu se aplică sarcinilor finalizate. Pentru a vedea toate sarcinile finalizate, deschideți proiectul aplicabil, faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte de lângă proiect și selectați „Afișați sarcinile finalizate”.

3. Trebuie să creez un filtru pentru toate căutările mele?

Nu. Puteți introduce orice criteriu de filtrare în caseta Căutare. Filtrele sunt concepute pentru căutările pe care le efectuați des, în special pentru căutări complexe. În loc să le tastați de fiecare dată, faceți clic pe numele filtrului. Dacă există o căutare pe care o utilizați rar, nu trebuie să o salvați ca filtru dacă nu doriți.

4. Cum îmi pot organiza filtrele?

Este ușor ca filtrele să scape de sub control. Există mai multe modalități de a le menține organizate:

 • Adăugați cele mai obișnuite la Favorite.
 • Grupați filtre similare cu etichete cu coduri de culoare.
 • Trageți și plasați pentru a organiza filtrele așa cum doriți în lista dvs. de filtre și etichete.
 • Dacă există filtre pe care nu le mai folosiți, ștergeți-le. Cu cât aveți mai puține filtre, cu atât este mai ușor să găsiți ceea ce aveți nevoie.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x