Ghidul complet pentru emularea PlayStation pe Ubuntu

Ghidul complet pentru emularea PlayStation pe Ubuntu
⏱️ 4 min read

Playstation-ul original a fost, fără îndoială, o consolă de jocuri grozavă. A fost prima consolă care a adus jocurile bazate pe disc în mainstream și a găzduit o întreagă serie de jocuri clasice, care au generat mai mult de câteva francize legendare.

Ziua PS1 a trecut de mult, dar jocurile sunt încă excelente, iar opțiunile de a le juca acum sunt, din păcate, limitate. Cu toate acestea, există speranță la emulatori. Pentru sistemele Linux precum Ubuntu, unul dintre cei mai buni emulatori este PCSXR și este disponibil chiar din depozitele implicite Ubuntu.

PCSXR este o repornire a unui emulator PS1 clasic, PCSX, care a fost abandonat. PCSXR este foarte ușor de utilizat și are o mulțime de comenzi excelente pentru a vă face jocul o experiență plăcută.

Wood-Mizer la BIFE-SIM 2021
Wood-Mizer la BIFE-SIM 2021

Instalați PCSXR

Deoarece PCSXR se află în depozitele implicite, instalați-l doar cu Apt.

Da, este chiar atât de simplu.

Opțiuni PCSXR

Deschideți PCSXR. În funcție de mediul desktop, acesta va fi listat în secțiunea „Jocuri” din lansatorul dvs. sau îl puteți căuta în GNOME.

PCSXR pe Ubuntu

Nu se întâmplă multe lucruri când deschideți prima dată emulatorul. Cu toate acestea, nu trebuie să existe. Faceți clic mai întâi pe pictograma cardului de memorie.

Carduri de memorie PCSXR

Va apărea o nouă fereastră cu două coloane. Aceste coloane listează blocuri de salvare potențiale pe două carduri de memorie virtuale. Sub fiecare rând există un buton pentru a schimba locația cardului de memorie virtual. Puteți continua să le creați, astfel încât probabil că nu veți rămâne niciodată fără spațiu pentru a vă salva jocurile.

Grafică PCSXR

Mergeți înapoi la fereastra principală. De această dată, faceți clic pe pictograma monitorului. Asta îți va deschide opțiunile grafice. Nu trebuie să faceți multe aici, dar puteți schimba dimensiunea ecranului emulatorului, ceea ce este foarte frumos, deoarece ecranul implicit este foarte mic.

Opțiuni controler PCSXR

Există, de asemenea, opțiuni de sunet și controler acolo. Puteți arunca o privire și în jur. Controlerul este doar un simplu tabel, deci nu este greu să configurați controlerul ales de dvs. pentru a lucra cu PCSXR.

Obținerea de jocuri

Aveți câteva opțiuni atunci când vine vorba de a obține jocuri. În mod ideal, aveți propriile dvs. jocuri și le puteți introduce de fapt în unitatea de disc a computerului și le puteți rula de pe PCSXR. Prima pictogramă din meniu este doar pentru asta. Este oarecum dureros să folosești CD-uri fizice tot timpul și nu toate computerele de astăzi au o unitate de disc.

Cu toate acestea, puteți face copii ale jocurilor dvs. pentru o utilizare continuă. Dacă aveți o unitate de disc disponibilă (USB sau internă) și jocuri fizice, puteți încărca imaginile CD pe computer și le puteți folosi ori de câte ori doriți. Este foarte ușor pe Ubuntu.

Introduceți un disc în unitate. Apoi, copiați imaginea într-o locație desemnată cu suficient spațiu. Doar aveți grijă să faceți acest lucru și asigurați-vă că specificați un nume de fișier de ieșire. dd utilitarul poate șterge cu ușurință un hard disk dacă nu sunteți atent.

PCSXR poate utiliza fișierul ISO rezultat.

Când toate celelalte nu reușesc, puteți găsi și descărca ROM-uri online. Descărcarea ROM-urilor este un suprafață gri legală urâtă totuși, asigurați-vă că cunoașteți legile din zona dvs. În multe cazuri, descărcarea unei copii digitale a unui joc pe care îl dețineți deja este considerată în regulă, dar verificați totuși pentru a fi sigur. De asemenea, fiți atenți la sursele de descărcare. Există o mulțime de programe malware legate de site-uri de descărcare umbroase care oferă ROM-uri.

Jucând un joc

PCSXR care rulează profilul Valkyrie

Jucați jocuri cu PCSXR este foarte ușor. Presupunând că aveți o imagine de joc, fie una pe care ați rupt-o singură, fie dintr-o descărcare, puteți face clic pe a doua pictogramă din stânga din meniul de sus al PCSXR. Arată ca un mic Playstation. Aceasta va deschide o fereastră care vă permite să navigați la imaginea jocului. Când îl selectați, jocul se va deschide și va începe să se joace prin PCSXR.

Controlează-ți jocul cu oricare dintre comenzile pe care le-ai configurat. Desigur, cu PCSXR fiind un emulator bazat pe PC, tastatura va funcționa întotdeauna ca implicită.

Ești pregătit și gata să te bucuri de zilele de glorie ale Playstation-ului original pe desktopul tău Ubuntu. Este o idee bună să-ți organizezi imaginile de joc și să salvezi cardul de memorie într-un loc unde le poți găsi cu ușurință. Nimănui nu-i place să caute CD-uri înlocuite, chiar dacă este în formă digitală.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în martie 2008 și a fost actualizat în iunie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x