Ghidul complet pentru instrumentele „Find My iPhone” ale iCloud

Ghidul complet pentru instrumentele „Find My iPhone” ale iCloud
⏱️ 5 min read

Aceste articole vă vor arăta cum să activați, să configurați și să utilizați instrumentele Găsiți iPhone-ul meu fără iCloud pentru a localiza un dispozitiv pierdut sau furat, precum și pentru a proteja sau elimina datele personale de pe dispozitivele irecuperabile. Dacă aveți un cont iCloud asociat cu dispozitivul dvs. Apple, îl puteți înscrie în Găsește-mi iPhone-ul. Aceasta urmărește poziția GPS a dispozitivului dvs. în orice moment, înregistrând locația în contul dvs. iCloud. Dacă dispozitivul este pierdut sau furat, puteți verifica locația respectivă de pe alt dispozitiv, puteți bloca dispozitivul lipsă sau puteți șterge datele de pe dispozitiv de la distanță.

Porniți Find My iPhone

Mai întâi, asigurați-vă că sunteți conectat la iCloud pe acest dispozitiv. Dacă nu aveți un cont iCloud, nu veți putea folosi Find My iPhone de pe un al doilea dispozitiv și acest lucru nu va fi deloc util.

Deschideți aplicația Setări de pe iPhone. Atingeți numele dvs. în partea de sus a ferestrei, apoi selectați „iCloud” din meniu.

găsi-telefon-meu-icloud-setare-comutare

În partea de jos a meniului, selectează „Găsește iPhone-ul meu”.

găsiți-telefonul-meu-icloud-setarea-comuta-butonul

Comutați glisoarele de lângă „Găsește-mi iPhone-ul” și „Trimite ultima locație” pentru a activa Găsește-mi iPhone-ul.

găsiți-telefonul-meu-icloud-setarea-comuta-butonul-2

Puteți face același lucru și pe alte dispozitive iOS. dispozitivele macOS au o caracteristică similară numită „Găsește-mi Macul”, care este activată prin panoul de preferințe iCloud din Preferințe sistem.

find-my-phone-icloud-setting-mac

Folosind Find My iPhone

Dacă ați activat Find My iPhone sau Find My Mac, puteți urmări locația dispozitivului dvs. de pe iCloud.com. De asemenea, puteți utiliza un alt dispozitiv iOS pentru a vă localiza iPhone-ul cu aplicația „Găsiți iPhone” pe dispozitivul iOS.

1. Navigați la iCloud.com pe orice browser de pe orice computer.

2. Conectați-vă la contul dvs. Apple ID.

găsiți-iphone-ul-meu-log-in-iCloud-2

Dacă este necesară autentificarea cu doi factori, dar nu puteți primi mesajul, utilizați cheia de recuperare pentru a vă conecta. Ar fi trebuit să salvați acest breloc atunci când ați configurat inițial autentificarea cu doi factori. Verifică Documentația cu doi factori a Apple pentru mai multe informatii.

3. Faceți clic pe pictograma „Găsiți iPhone”.

găsiți-iphone-ul-meu-log-in-iCloud-găsi-iphone

4. Introduceți parola din nou, dacă vi se solicită.

găsiți-iphone-ul meu-log-in-iCloud-introduceți-parola-2

5. În timp ce dispozitivul este pornit și conectat la rețea, harta arată un pin verde la locația actuală a iPhone-ului.

găsiți-iphone-ul meu-log-in-iCloud-găsiți-iphone-pe-hartă

Dacă dispozitivul dvs. este oprit sau nu este conectat la rețea, harta arată un punct gri la ultima locație înregistrată. Dacă dispozitivul nu poate fi găsit, ultima locație va fi afișată timp de 24 de ore. De asemenea, veți avea opțiunea de a primi o notificare prin e-mail atunci când dispozitivul se reconectează la rețea.

Opțiuni suplimentare

Faceți clic pe marcatorul de hartă al dispozitivului pentru a afișa opțiuni suplimentare.

găsiți-iphone-ul-meu-log-in-iCloud-opțiuni-suplimentare

Aici puteți să vă ștergeți dispozitivul, să redați soneria sau să blocați dispozitivul în modul pierdut.

Ștergeți dispozitivul

Ștergerea dispozitivului dvs. va șterge tot conținutul dispozitivului, readucându-l la starea din fabrică. Înainte de a șterge dispozitivul, încercați să îl găsiți redând un sunet sau activând Modul pierdut. Un dispozitiv șters nu poate fi urmărit cu Find My iPhone, deoarece nu va mai fi conectat la contul dvs. De asemenea, poate fi mai ușor pentru hoți să vă revândă dispozitivul. Dacă ajungeți să recuperați iPhone-ul șters, îl puteți restabili din cea mai recentă copie de siguranță iTunes sau iCloud. Mac-urile și ceasurile Apple pot fi restaurate cu propriile sisteme de rezervă, după caz.

1. Selectați „Șterge iPhone” din meniul de opțiuni.

2. Confirmați că sunteți gata să ștergeți dispozitivul.

găsi-dispozitivul-șterge-iphone-ul meu

După ce confirmați ștergerea, așteptați următoarele rezultate:

  • Veți primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail a ID-ului dvs. Apple, confirmând că ați comandat ștergerea dispozitivului.
  • Apple Pay va fi imediat dezactivat.
  • Dacă dispozitivul este în prezent online, procesul de ștergere va începe imediat. Dacă este offline, ștergerea va începe imediat ce dispozitivul revine online.
  • Dispozitivul va fi anulat de la ID-ul dvs. Apple, dezactivând toate funcțiile legate de ID-ul Apple, cum ar fi iCloud.

Din nou, dacă recuperați dispozitivul, îl puteți restabili cu cea mai recentă copie de rezervă. Acesta este unul dintre multele motive pentru care păstrarea copiilor de rezervă recente este atât de crucială.

Mod pierdut

Mod pierdut blochează dispozitivul și afișează un mesaj pe ecran. Acesta va fi dezactivat pentru toate celelalte utilizări până la deblocarea cu codul de acces curent. Dacă dispozitivul dvs. nu are o parolă, vi se va solicita să creați unul. Dacă setați Mac-ul la Modul pierdut, vi se va solicita să creați o parolă de deblocare numerică atunci când activați modul pierdut. Asigurați-vă că păstrați aceste informații în siguranță. Dacă vă găsiți dispozitivul, dar nu cunoașteți parola, numai un centru de reparații Apple îl poate debloca.

găsi-iphone-ul-meu-acest-telefon-a-fost-pierdut-modul

1. Selectați „Mod pierdut” din meniul de opțiuni.

2. Introduceți un număr de telefon de contact pentru a fi afișat pe dispozitivul pierdut.

găsi-numărul-de-telefon-mod-pierdut-set-iphone-meu

3. Introduceți un mesaj pentru a fi afișat pe dispozitivul pierdut. Când sunteți gata să blocați dispozitivul, dați clic pe „Terminat”.

găsiți-mesajul-modul-pierdut-set-iphone-meu

Dacă dispozitivul este recuperat, acesta poate fi deblocat cu codul de acces curent.

Concluzie: Ștergeți sau nu?

Dacă îți pierzi dispozitivul, cel mai bun pariu este să folosești Modul pierdut. Nu ștergeți dispozitivul până când nu există nicio speranță de recuperare sau când devine clar că dispozitivul a fost furat. Dacă dispozitivul este furat, cel mai bine este să-l ștergeți imediat ce vă dați seama pentru a evita furtul de identitate, scurgerile de date personale sau frauda financiară.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x