Ghidul cumpărătorului de carduri grafice 2019: Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un GPU

Ghidul cumpărătorului de carduri grafice 2019: Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un GPU

⌛ Reading Time: 6 minutes

Dacă doriți să construiți sau să cumpărați o platformă de joc puternică, va trebui să acordați o atenție deosebită plăcii grafice. Placa grafică este cea mai importantă componentă a unui PC de jocuri. Dar cumpărarea unui GPU poate fi o sarcină dificilă, deoarece există atât de multe de luat în considerare, de la tipul monitorului pe care îl utilizați până la dimensiunea șasiului și multe altele.

Dar nu trebuie să fie atât de dur. Dacă vă cunoașteți bugetul, cerințele PC-ului și obiectivele de performanță, sunteți deja cu un pas mai aproape de găsirea plăcii grafice perfecte pentru nevoile dvs. Ghidul cumpărătorului nostru GPU va explica plăcile grafice înconjurătoare și va arunca o privire la caracteristicile cheie pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când luați o decizie de cumpărare.

Ghidul cumpărătorului GPU: AMD sau Nvidia?

Astăzi, piața GPU este saturată cu sute de plăci grafice de la diferiți producători, dar doar două companii produc GPU-urile care alimentează aceste componente: Nvidia și AMD. Deci, pe care ar trebui să-l cumperi, Nvidia sau AMD? Totul se va reduce la preferințele dvs. personale.

Dacă aveți un buget restrâns, alegeți AMD. Nimic nu învinge AMD la preț. AMD Radeon RX Vega 64, de exemplu, care este în prezent cele mai puternice plăci grafice din familia AMD, este disponibil la aproximativ 500 USD. AMD oferă GPU-uri la prețuri competitive, dar puternice, cu buget mediu și mediu. Cu toate acestea, în comparație cu cele mai recente oferte ale Nvidia, cardurile AMD sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic.

Dacă sunteți în spectacol pur, Nvidia ar trebui să fie alegerea dvs. preferată. Nimic de la AMD nu poate depăși astăzi cardurile RTX de top din gama Nvidia. Cu toate acestea, acestea au un preț ridicat. Nvidia spune „trebuie să plătești pentru a juca.”Și băiețel, nu-i așa? Una dintre cărțile lor de top, RTX 2080 Ti, costă în jur de 1.700 de dolari.

gpu-buyer-guide-nvidia-rtx-2080-ti

Plăcile grafice AMD Radeon RX par să ofere în mod constant mai mult bang pentru dolarul dvs. în intervalul de preț inferior. Nvidia, pe de altă parte, stăpânește piața GPU high-end cu carduri mai puternice și mai scumpe. Un alt factor care ar trebui să stabilească dacă să cumpărați NVidia sau să optați pentru echipa Red este cerințele monitorului. Monitorul dvs. acceptă Nvidia G-Sync sau AMD FreeSync?

G-Sync și FreeSync sunt tehnologii dezvoltate de Nvidia și respectiv AMD. Cumpărarea unui monitor care acceptă una dintre aceste caracteristici va ajuta la sincronizarea afișajului cu plăcile grafice atașate, ceea ce ajută la reducerea rupturii ecranului și a întârzierii de intrare. Din nou, tehnologia AMD (FreeSync) este mai ieftină decât G-Sync de la Nvidia.

Performanță pe care o obțineți la diferite bugete

Cu prețul vine performanța, mai ales când vine vorba de GPU-uri. Un GPU bun vă va permite să jucați jocuri recente la rate de cadre netede. Dar un GPU excelent vă va permite să jucați aceste jocuri la o rezoluție mai mare, precum și să efectuați lucrări creative de înaltă calitate, cum ar fi editarea video 4K fără cusur. Veți găsi astfel de GPU-uri în intervalul de prețuri mai ridicat. Iată ghidul nostru de ierarhizare a performanței GPU.

ghid-de-cumpărare-gpu-1

Dacă sunteți un jucător hardcore care caută o imersiune completă și jocuri 4K fără compromisuri și sunteți gata să vă distrugeți, Nvidia RTX 2080 Ti este GPU-ul pe care trebuie să îl alegeți. În prezent, RTX 2080 Ti guvernează piața de jocuri high-end cu un pumn de fier.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o placă grafică

După cum sa menționat mai devreme, există mulți producători pe piață astăzi, cum ar fi Asus, EVGA, Gigabyte și multe altele care își fac propriile mărci de plăci grafice. Aceste carduri sunt alimentate fie de GPU-uri Nvidia, fie de AMD.

Cu toate acestea, acestea diferă între ele în ceea ce privește tipul de memorie, radiatorul utilizat, viteza, lățimea de bandă și multe altele. Știind cum funcționează fiecare dintre aceste componente vă poate ajuta să alegeți cartea perfectă pentru dvs. Iată ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o placă grafică.

1. Compatibilitate

Nimic nu poate fi mai frustrant decât să vă deschideți cu entuziasm carcasa pentru a instala noua dvs. placă grafică, doar pentru a realiza că este cu un centimetru mai lung. Înainte de a vă angaja să cumpărați, faceți-vă temele și aflați cât spațiu fizic vă poate oferi cazul.

Rețineți și sursa de alimentare. Câți amplificatori poate furniza pe șinele de 12V? Pentru câți wați este evaluat și câte conectori PCIe cu șase și opt pini are? Faceți o referință încrucișată cu aceste informații cu placa grafică pe care doriți să o cumpărați. Dacă computerul nu o poate rezolva, veți dori să căutați o placă grafică care să necesite mai puțină energie sau să luați în considerare o actualizare a alimentării.

gpu-cumparatori-ghid-porturi

În cele din urmă, verificați porturile. Unele monitoare folosesc DisplayPort, altele au HDMI, iar unele unități mai vechi folosesc doar DVI. Asigurați-vă că cardul pe care doriți să îl cumpărați are conectorii de care aveți nevoie pentru monitoare. Dacă cumpărați un card cu porturi diferite de cele de pe monitor, este posibil să trebuiască să cumpărați un adaptor la un cost suplimentar.

2. Platformă

Sistemul dvs. dictează tipul de placă grafică pe care ar trebui să o cumpărați. Cunoașterea limitărilor sistemului dvs. vă poate economisi bani și dureri de cap. De exemplu, dacă rulați un procesor dual-core mai vechi precum Pentium sau Celeron, acesta nu va ține pasul cu plăcile grafice de ultimă generație. În astfel de cazuri, alegeți carduri de nivel mediu și economisiți banii câștigați din greu.

Afișajul dvs. este, de asemenea, un factor important de luat în considerare. Nu veți avea nevoie de hardware grafic high-end dacă utilizați un monitor mai vechi cu rezoluție 1280 x 1024. Dimpotrivă, dacă intenționați să rulați trei monitoare 1080p în surround, o carte de nivel mediu nu vă va oferi cadre decente în jocurile moderne 3D.

3. Memorie și lățime de bandă

Mulți vă vor spune că cu cât este mai mare memoria plăcii grafice, cu atât performanța este mai bună. Ei bine, nu este întotdeauna cazul. Cu excepția cazului în care îl utilizați cu rezoluții ultra-ridicate, cum ar fi 4K sau cu mai multe monitoare în surround, cantitatea de RAM nu va face prea multe diferențe. De asemenea, majoritatea, dacă nu toate plăcile grafice de ultimă generație vin în mod implicit cu memorie ridicată.

La care trebuie să acordați mai multă atenție este lățimea de bandă. Datele gata să fie procesate de GPU sunt de obicei stocate pe memoria dedicată a cardului numită GDDR3 și GDDR5. Rețineți că memoria GDDR5 asigură de două ori lățimea de bandă a GDDR3 tactată la aceeași rată.

gpu-cumparatori-ghid-memorie

Deoarece lățimea de bandă a memoriei este un factor determinant important al performanței, ar trebui să alegeți întotdeauna GDDR5 pentru o performanță mai bună. De fapt, 1 GB GDDR5 este mai preferabil decât 4 GB GDDR3, în ceea ce privește performanța.

4. CUDA Cores (Nvidia) sau Stream Processors (AMD)

În timp ce nucleele CUDA nu vă spun prea multe despre performanță, ele sunt foarte importante, mai ales în jocuri. CUDA (Compute Unified Device Architecture) este limbajul de calcul paralel proprietar al Nvidia care funcționează pentru a utiliza GPU în moduri specifice pentru a efectua sarcini cu o precizie mai mare. Un nucleu CUDA este echivalentul Nvidia cu procesoarele Stream AMD.

gpu-buyer-guide-cuda-cores-1

Cu cât numărul de nuclee CUDA sau de procesoare de flux este mai mare, cu atât GPU este mai bine să redea imagini remarcabile. Acest lucru este foarte important pentru gestionarea lucrărilor grafice intensive sau în jocuri, unde rata cadrelor este primordială.

5. Valori TDP

La fel ca CPU, GPU produce căldură pentru toate lucrările de procesare pe care le face, ceea ce se arată prin valoarea sa TDP. Valorile TDP indică cantitatea de energie necesară pentru a menține GPU-ul la o temperatură acceptabilă. Cu cât GPU necesită mai multă energie, cu atât va produce mai multă căldură. Ca atare, alegeți întotdeauna GPU-ul cu cea mai mică valoare TDP.

Încheierea

Investiția într-un GPU capabil nu numai că vă va oferi un PC capabil pentru munca intensivă în grafică, ci vă va oferi și o experiență de joc mai fluidă și mai captivantă. Sperăm că ghidul cumpărătorului nostru GPU vă va ajuta să vă restrângeți cu ușurință alegerile doar la cele potrivite pentru nevoile dvs. Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.