Ghidul cumpărătorului paranoic pentru cumpărături online

Ghidul cumpărătorului paranoic pentru cumpărături online
⏱️ 5 min read

Internetul poate fi un loc foarte intimidant, mulți oameni folosind anonimatul pe care îl oferă pentru a face lucruri nefaste. Încă de la înființare, milioane de oameni au căzut victime unor escrocherii și hackeri care le-au furat identitatea și au făcut cumpărături în numele lor.

Oricât de mult ne place să recunoaștem că achizițiile online sunt mai sigure ca oricând, trebuie să acordăm atenție și celor care spun că este mai bine să pătrundeți într-un magazin de cărămidă și mortar. Dar pentru cei care ezită să facă o achiziție online din motive de siguranță, există modalități de a minimiza riscurile implicate în efectuarea de tranzacții pe web.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ceea ce face siguranța atât de provocatoare

În anii ’90, Internetul avea o reputație masiv slabă de a fi o groapă plină de escroci. De atunci, băncile și alte organizații și-au pus capul împreună într-un efort de a face mai ușoară efectuarea de tranzacții pe web fără prea multe agitații sau îngrijorări în ceea ce privește siguranța.

Cu toate acestea, hackerii încearcă întotdeauna să rămână cu un pas înaintea acestor metode și, uneori, chiar reușesc să fure informații despre clienți de la companii, ceea ce face dificilă transformarea internetului într-un loc sigur pentru oameni pentru a face cumpărături online.

Probabil că merită menționat și faptul că sute de milioane de oameni din întreaga lume au datele cardului de credit și de debit undeva pe web. Numai în America, acest total ajunge la 94 de milioane, ceea ce reprezintă puțin sub o treime din populația întregii țări.

Căutarea HTTPS nu este suficientă

Deși este imperativ să căutați „HTTPS: //” înainte de adresa URL din bara de adrese pentru a vă asigura că datele dvs. sunt criptate în timp ce efectuați o tranzacție, nu este suficient să spuneți dacă sunteți înșelat sau nu. Pentru a obține certificatul necesar pentru a utiliza HTTPS pe site-ul dvs., trebuie doar să demonstrați că dețineți domeniul, dar nu că sunteți o companie legitimă (citiți mai multe aici).

Deși poate fi sigur să efectuați o achiziție online de la un comerciant cu amănuntul, cu siguranță absolută este legitim, comercianții cu amănuntul necunoscuți vă pot înșela și vă pot folosi un certificat de criptare (HTTPS) pe site-ul lor. Autoritatea care le-a acordat certificarea va încerca adesea să combată acest lucru, dar s-ar putea să fiți în continuare victima escrocherilor indiferent.

onlineshopping-extendvalidation

Din fericire pentru dvs., există și alte tipuri de certificate care pot fi utilizate numai de către companii care sunt verificate și complet legitime. Puteți spune că o companie folosește acest certificat dacă numele său apare pe bara de adrese înainte de „https: //”, mai degrabă decât să afișeze doar o blocare verde și / sau cuvântul „Securizat”.

Diversificați acreditările

Problema cu cardurile de credit și de debit de pe Internet este că acestea sunt doar un număr. Și acest număr este singurul lucru care se află între orice entitate și contul dvs. bancar. Odată ce este dezvăluit, fiecare bănuț pe care îl ai la bancă este vulnerabil și echitabil pentru oricine.

PayPal este similar prin faptul că aveți un singur cont legat de toți banii dvs. Dar există o diferență crucială aici: schimbarea parolei PayPal este ușoară, dar a face același lucru cu numărul cardului dvs. de debit este un proces care necesită interacțiunea cu banca dvs. S-ar putea complica destul de repede.

În loc să oferiți informațiile dvs. CC fiecărui comerciant cu amănuntul online, este mai bine să utilizați un număr „aruncat” pe care îl puteți invalida după bunul plac. Există startup-uri precum Confidențialitate care oferă servicii precum acestea și Visa a lansat, de asemenea, recent, cu un serviciu simbol care face ceva similar.

Retailerii nu au nevoie de multe informații despre dvs.

baza de date on-line

Există două lucruri de care are nevoie un magazin online înainte de a finaliza o achiziție: o modalitate de a vă trimite produsul și o modalitate de a primi plata. Aceasta include adresa dvs., numele dvs., numărul dvs. de telefon (în cazul în care trebuie să vă contacteze pentru livrare) și acreditările cardului dvs. de debit. Orice alte informații pe care le solicită sunt de prisos și nu ar trebui să le oferiți niciodată.

Deci, lucruri precum numărul pașaportului, numărul de identificare, numărul SSN și orice alte informații de identificare nu ar trebui să fie niciodată în mâinile unui simplu comerciant cu amănuntul. Acest lucru este rezervat doar instituțiilor guvernamentale, băncilor și altor entități care necesită de fapt aceste date pentru a vă asigura că nu sunteți un hoț de identitate. Să presupunem că este cel mai rău dacă un wannabe Amazon vă solicită aceste informații.

Alte lucruri pe care ar trebui să le evitați

Când vă despărțiți de banii dvs., ar trebui să vă asigurați întotdeauna că tranzacția este cât se poate de privată. Evitați să faceți achiziții în public, pe un computer public sau cu orice fel de WiFi necriptat. Da, asta înseamnă că, chiar dacă faceți o achiziție de la domiciliu sub o conexiune WiFi necriptată, s-ar putea să o faceți la un aeroport. Ideea aici este să blochezi totul cât poți.

Aveți alte idei pentru cumpărături online mai sigure? Spuneți-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x