Ghidul de comparație pentru cel mai bun gamepad pentru jocuri pe PC

Ghidul de comparație pentru cel mai bun gamepad pentru jocuri pe PC
⏱️ 5 min read

Mulți jucători de PC, inclusiv eu, preferă mouse-ul și tastatura pentru majoritatea aplicațiilor. Acest lucru se datorează obiectivului de înaltă precizie oferit de mouse și numărului superior de funcții și macro-uri oferite de o tastatură. Cu toate acestea, mouse-ul și tastatura nu funcționează de obicei atât de bine pentru jocurile de pe canapea și există o serie de jocuri care se joacă pur și simplu mai bine cu un gamepad.

Având în vedere acest lucru, este logic să găsiți cel mai bun gamepad pentru jocuri pe PC care să se potrivească nevoilor dvs. Sa incepem.

Controler Xbox 360

Controler Xbox 360 este un clasic onorat de timp în ochii multor jucători. Este considerat unul dintre cele mai populare controlere din a șaptea generație de console. Indiferent de modul în care se acumulează aici, acesta rămâne unul dintre cei mai influenți controlori din toate timpurile. Și datorită XInput, este, de asemenea, cel mai influent gamepad pentru jocuri pe PC.

Cu toate acestea, rezistă testului timpului, comparat cu alte gamepad-uri?

Pro

 • Omniprezenta. Odată cu lansarea Xbox 360, Microsoft a adus „XInput” în Windows. XInput a oferit suport complet pentru controlere 360 ​​și 360, ceea ce a făcut ca gamepadul să fie cel mai susținut de pe platformă. De asemenea, a avut ca rezultat multe titluri dependente de gamepad pentru a fi portate de pe consolă, precum Dark Souls.
 • Aspect familiar, prindere confortabilă.

Contra

 • D-pad sărac, strâmb.
 • Micile zone moarte de pe stick-urile analogice duc la probleme cu „deriva” în anumite aplicații, cum ar fi emulatoarele.

Controler Playstation 3

best-gamepads-for-pc-ps3-controller

Controler PlayStation 3, sau DualShock 3, a fost primul controler wireless principal Sony pentru consolele lor. PS3 a urmat PS2, una dintre cele mai de succes console din toate timpurile. Atunci are sens că controlerul PS3 a schimbat puțin ceea ce a făcut ca pad-ul PS2 să fie atât de grozav. Iată cum se descurcă pe PC.

Pro

 • Aspect familiar și mâner confortabil.
 • Mare D-Pad și stick-uri analogice.

Contra

 • Fără asistență oficială: va trebui să instalați ceva de genul XInput Wrapper pentru ca aceasta să funcționeze corect.

Controler Steam

best-gamepads-for-pc-steam-controller

Ca parte a mișcării Steam Machine și Big Picture, Valve a căutat să împingă jocurile pe computer în camera de zi. Pentru mulți consumatori, au reușit și Controler Steam rămâne un gamepad pentru o gamă largă de jucători pe PC. Să vedem cum se acumulează.

Pro

 • Omniprezenta. Compatibil cu fiecare joc din biblioteca Steam, inclusiv cu cele realizate în principal pentru mouse / tastatură.
 • Personalizarea extinsă în software vă permite să adaptați orice joc exact la preferințele dvs. pentru acest controler.
 • Touchpad-urile oferă o soluție mult superioară stick-urilor analogice pentru vizarea cu viteză și precizie în titlurile FPS, dar încă nu chiar la nivelul oferit de un mouse adecvat.

Contra

 • Aspect neobișnuit și aderență: confortabil, dar destul de străin în comparație cu gamepad-urile obișnuite.
 • Touchpad-urile au o curbă semnificativă de învățare, iar pentru jocurile cele mai bine jucate cu un D-pad, cum ar fi jocurile de luptă 2D sau platformele 2D, acest controler este departe de a fi ideal.

Controler Playstation 4

best-gamepads-for-pc-ps4-controller

Umilit de primirea inițială a PS3, Sony a căutat să facă lucruri grozave cu PS4, inclusiv să-l transforme într-o arhitectură x86 prietenoasă cu dezvoltatorii. Înțelegerea nevoii de schimbare, Controler Playstation 4 a ajustat designul PS pentru confort și utilizare superioare. Touchpad-ul a fost o alegere ciudată pentru un controler de consolă, dar face diferența pe PC.

Pro

 • Controler excelent. Touchpad-ul poate fi folosit și ca touchpad pentru computer cu software-ul potrivit.
 • Confort deosebit, D-pad, analogi etc.

Contra

 • Suport oficial limitat – cu DS4 Wireless Dongle oferit de Sony, acest controller poate fi utilizat numai cu Remote Play pe PC și anumite titluri acceptate pe Steam.
 • Pentru a utiliza mai bine acest controler ca gamepad pentru PC, va trebui să instalați ceva de genul Windows DS4.

Controler Xbox One

best-gamepads-for-pc-xbone

Controler Xbox One vine mult după epoca Xbox 360, care a fost afectată de un control al calității slab atât pe console (cu fiasco-ul Red Ring of Death), cât și pe controlere. Microsoft a făcut ca acest controler să fi învățat lecția din greșelile sale din trecut și, ca succesor al controlerului 360, se acumulează și mai bine pe PC decât predecesorul său.

Pro

 • Omniprezenta. La fel ca controlerul 360, controlerul Xbox One este compatibil cu toate jocurile XInput chiar din cutie. Deși lipsește de noi funcții de control, este totuși la fel de compatibil cu jocurile ca predecesorul său.
 • Aderență confortabilă și un aspect familiar.
 • D-pad și analogii au văzut amândouă îmbunătățiri deosebite față de controlerul 360 original.

Contra

 • Controler încă predispus la derivații ocazionale, dar acest lucru este mult mai puțin obișnuit pe acest model decât controlerul 360.

Controler Wii U Pro

best-gamepads-for-pc-wii-u-pro

Controler Wii U Pro este cel ciudat din grup. Deși era un controler excelent, de fapt nu era pad-ul principal pentru consola respectivă: în schimb, era o alternativă mai mică la masivul Wii U Gamepad, care avea nevoie să găzduiască un ecran tactil mare și cip NFC pentru compatibilitatea Amiibo.

Controlerul Wii U Pro elimină trucurile în favoarea a două lucruri: utilizare și construcție de calitate.

Pro

 • D-pad de calitate superioară și analogi. Despre Nintendo despre care vorbim, adevăratul naș al gamepadurilor.
 • Aderență și aspect confortabil.

Contra

 • Poziția inversată a analogilor și a butoanelor poate fi dezorientantă inițial.
 • Instalare foarte complexă pe PC, simplificată doar de cumpărarea unui periferic extern.

Care este potrivit pentru tine?

Pentru cea mai rapidă experiență de preluare și joc, alegeți un controler Xbox One. Este compatibil cu toate titlurile pregătite pentru gamepad de pe PC și este foarte solid pus la punct. Controlerul 360, deși mai ieftin în unele cazuri, nu poate fi recomandat din cauza calității sale inferioare de construcție.

Steam Controller are cea mai bună gamă de compatibilitate, cu jocuri de gamepad și non-gamepad deopotrivă, dar are o curbă de învățare. Aceasta înseamnă că este cel mai bine pentru persoanele care doresc să poată juca toate jocurile din biblioteca lor, cu controlerul lor, pe canapeaua lor.

Celelalte controlere din această listă depind în totalitate de preferințele personale, dar vor necesita o configurație suplimentară pentru a funcționa corect pe echipamentul dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x