Ghidul de stil de codare 100 corect
Credit de fotografie

Filele sau spațiile? Paranteză pe aceeași linie sau pe o nouă linie? 80 lățime de caractere sau 120?

Programatorilor le place să se certe despre acest gen de lucruri. Dezbaterea filelor vs. spații a transformat-o chiar într-un faimos episod al emisiunii HBO Silicon Valley.

Ei bine, în acest articol, vă voi oferi în cele din urmă răspunsurile definitive pe care le căutați.

La începutul carierei mele, m-am angajat în tot felul de războaie sfinte. Aș citi un articol despre motivul pentru care o anumită convenție a fost corectă, în timp ce alta a fost total greșită. Aș ajunge chiar acolo sus, pe calul meu înalt și puternic și aș proclama oricui ar asculta că au greșit și am avut dreptate.

Ghidul de stil de codare 100 corect

Mi-au trebuit ani buni să găsesc răspunsurile corecte, dar în sfârșit am făcut-o și se pare că răspunsul este …

Aceste lucruri nu contează.

Coerența contează. Citibilitatea contează. Nu contează argumentarea și sublinierea unei convenții asupra alteia.

În ultimii 20 de ani, am urmat toate tendințele imaginabile. Am urmat diferitele convenții ale diferitelor limbi. Niciunul dintre acestea nu mi-a afectat numărul de erori și nici nu mi-a făcut codul mai eficient.

1612183747 665 Ghidul de stil de codare 100 corect
Aceasta este doar o prostie. Totuși amuzant.

Nu mă înțelegeți greșit, codul cu aspect curat și bine formatat va fi mai ușor de schimbat și de întreținut în timp și este un lucru bun.

De asemenea, nu este nimic în neregulă dacă doriți ca codul dvs. să arate frumos. Dar prea des, acest lucru este folosit pentru a justifica ceea ce se reduce în esență la amânare.

Amânăm așa, deoarece codarea este dificilă. Lucrurile se pot complica în grabă și noi – în special cei dintre noi care ar putea fi noi la acest nivel de complexitate – putem deveni intimidați de această complexitate și putem deveni nesiguri cu privire la capacitatea noastră de a o îmblânzi.

Este mult mai sigur să ne certăm pentru lucruri banale. Incapacitatea noastră percepută este mai puțin probabil să fie expusă în acest fel.

Fenomenul dezbaterii trivialităților pentru a evita problemele grele este atât de obișnuit încât există o serie de teorii populare care o descriu.

Una dintre cele mai populare este Legea lui Parkinson a banalității care afirmă că membrii unei organizații acordă o pondere disproporționată problemelor banale.

Pentru a ilustra această lege, Parkinson a folosit exemplul fictiv al unui comitet a cărui sarcină era să aprobe planurile pentru o nouă centrală nucleară, dar care și-a petrecut majoritatea timpului discutând despre ce materiale să folosească pentru magazia de biciclete a personalului. Au neglijat designul propus al plantei în sine, care era o problemă mult mai importantă, dar și mult mai complexă.

Datorită referinței la un depozit de biciclete în acest exemplu canonic, dezvoltatorul danez, Poul-Henning Kamp a inventat ulterior termenul „efect de depozitare a bicicletelor” sau pur și simplu „depășire de biciclete” pentru a-l descrie.

Dacă lucrați în dezvoltarea de software – și mai ales dacă petreceți alături de alți codificatori pe rețelele de socializare – este probabil să întâlniți o formă de aruncare a bicicletelor aproape zilnic.

1612183747 564 Ghidul de stil de codare 100 corect
1612183747 901 Ghidul de stil de codare 100 corect
Spune ce vrei, dar cred că griul este o culoare minunată pentru o magazie de biciclete.

Dacă vă aflați într-o dezbatere neobișnuit de aprinsă cu colegii dvs. de codificare, online sau personal, probabil că merită să vă amintiți Legea lui Sayre

„În orice dispută, intensitatea sentimentului este invers proporțională cu valoarea problemelor în joc”.

În calitate de consultant, salt de la client la client și fiecare are propriile reguli și convenții. Am decis cu mult timp în urmă că singura modalitate de a reuși era să renunț la trivialități și să mă concentrez asupra problemelor grele. Când vine vorba de standarde de codare, iau ceea ce primesc și nu mă supăr.

Dacă se întâmplă să te găsești în poziția de a-ți alege propriul ghid de stil, îți recomand să-ți pui aceste două întrebări simple:

  1. Există instrumente care să aplice automat regulile de stil codului meu fără intervenție mică sau deloc de la mine?
  2. Instrumentele și stilurile de bază sunt întreținute și / sau utilizate în mod activ de organizații de renume?

Dacă puteți răspunde „da” la ambele întrebări, atunci sunteți bine să mergeți. Simplu.

Iată câteva opțiuni care se potrivesc facturii pentru unele dintre cele mai populare limbi web de astăzi:

DotNet Code Formatter

Java: Google-Java-Format

Stil standard Javascript (NB: acesta este un nume de produs, nu un standard JavaScript oficial oficial)

Standarde de codare PHP Fixer

Python: YAPF de la Google

Rubin: Rubocop

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să spargeți în mod repetat pictograma clap din partea de jos a acestui post pentru a vă ajuta să răspândiți vestea. Și dacă doriți să citiți mai multe lucruri de acest gen, vă rugăm să vă înscrieți la newsletter-ul meu săptămânal Dev Mastery de mai jos.