Deci vrei să înveți să codezi? Sfatul meu personal ar fi să participați la un bootcamp, deoarece acestea oferă un curriculum structurat, mentori, timp dedicat de învățare, colaborare și rețea între studenți.

Din păcate, nu oricine dorește să învețe să codeze își poate permite banii și timpul necesar pentru un bootcamp.

Din fericire, există o alternativă pe care mulți dezvoltatori de software proeminenți a ales-o: ruta autodidactă. Când vă învățați să codificați, învățați după propriul program folosind resurse online / offline gratuite sau plătite.

Dar, pentru a avea succes pe această rută de auto-învățare și a trece rapid de la dezvoltator începător la dezvoltator junior, va trebui să încorporați o parte din magia bootcampurilor în călătoria dvs. autodidactă. În acest articol, vă voi împărtăși cum puteți face acest lucru.

Înainte de a începe, trebuie să știți că acest articol a fost inițial un vorbi Am dat la sesiunea MTB Developers In Vogue. Am decis să-l transform într-un articol pentru mai multă accesibilitate după ce am primit un feedback bun.

Așadar, ia o ceașcă de cafea sau sifonul tău preferat, ia un pix și un blocnotes și notează câteva note. Voi renunța, de asemenea, câteva citate aleatorii aici și acolo, așa că vă pregătiți?

ad-banner

Deci, cum începeți?

Există cinci etape pe care ar trebui să le parcurgeți atunci când vă învățați să codificați:

  1. Alegeți o nișă.
  2. Găsiți resurse de învățare structurate pentru nișa dvs.
  3. Învăța.
  4. Construiește ceva, orice!
  5. Reţea.

Să parcurgem fiecare fază mai detaliat.

Alegeți o nișă

Dacă vrei să reușești, limitează-te.

Când începeți călătoria autodidactă a dezvoltatorilor, este important să alegeți o nișă. Acest lucru vă asigură că nu vă copleșiți. Vă limitează învățarea și vă oferă posibilitatea de a vă dedica atenția unui subset mic, astfel încât să puteți crea un punct de intrare.

Dezvoltarea software-ului este foarte versatilă și vine în diferite forme. Începeți prin a obține o imagine de ansamblu a ceea ce implică programarea și dezvoltarea de software în general.

Iată 2 resurse bune pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă cariera în programare și dezvoltare software.

După ce ați obținut o imagine de ansamblu generală, ar trebui să faceți câteva întrebări interioare pentru a vă așeza pe un domeniu care vă entuziasmează cu adevărat. Răspunsul la întrebările de mai jos ar trebui să vă ajute să vă alegeți nișa.

  • Ce sperați să realizați învățând să codați? Vrei să câștigi bani freelancing, să obții o slujbă bună sau să îți construiești ideea de startup?
  • Ce fel de sisteme doriți să construiți? Web (front end sau back end), mobil (Android sau iOS), desktop, încorporat, analize de date etc.

Acest lucru nu înseamnă că nu puteți încerca câmpuri noi sau experimenta mai târziu în carieră, ci începeți cu unul.

Găsiți resurse de învățare structurate pentru nișa dvs.

Felicitări pentru că ați ales o nișă printre toate opțiunile disponibile.

Următorul lucru de făcut este să veniți cu o listă progresivă de subiecte / tehnologii pe care trebuie să le învățați pentru nișa dvs. și să găsiți resurse de învățare structurate pe aceste subiecte.

Când decideți ce resursă de învățare să alegeți, alegeți-le pe cele care au progresie structurală și codificați de-a lungul exercițiilor pentru practică. Asigurați-vă că luați notă de aceste puncte de mai jos:

  • Ce limbaje și tehnologii sunt utilizate în acest domeniu? Faceți o listă cu minimul de care aveți nevoie pentru a învăța să vă atingeți obiectivul de la pasul anterior. Accentul este pus pe minim aici, pur și simplu pentru că nu ar trebui să așteptați să învățați totul în domeniul ales înainte de a face primul pas către obiectivul dvs. Veți aștepta foarte mult timp.
  • De ce instrumente aveți nevoie? Aflați instrumentele de care aveți nevoie pentru a învăța. Un editor de cod? Unele programe? Continuați și instalați-le.
  • Care este ordinea de învățare? Majoritatea câmpurilor necesită să învățați mai întâi un instrument / o limbă înainte de alta. Nu uitați să începeți întotdeauna cu fundamentele și să treceți de acolo.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la o anumită nișă, puteți utiliza Twitter sau Facebook pentru a găsi persoane care sunt active în nișa pe care ați ales-o. Lăsați-le un mesaj și ajungeți direct la subiectul cu ce vă pot ajuta. Veți fi uimiți cât de mulți oameni din comunitatea tehnologică sunt dispuși să ajute.

Pentru Twitter, iată-l un fir de listare a persoanelor active din diferite domenii tehnologice pe twitter pe care îl puteți urmări și sunteți deschiși să răspundeți la întrebări legate de domeniul lor de către Hacksultan.

Și veți găsi o listă cu resurse gratuite de învățare gratuite la sfârșitul acestui articol.

Învăța

„Dacă urmăriți doi iepuri, nu veți prinde niciunul”.

Super, ai făcut-o. V-ați dat seama ce trebuie să învățați pentru a vă distruge obiectivele și ați găsit, de asemenea, o resursă de învățare de utilizat. Acum este timpul să învățăm aceste lucruri secvențial, nu simultan.

Fii consistent

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți rezervi timp pentru învățare. Setați o oră specifică în fiecare zi în timpul programului zilnic în care veți învăța și veți fi egoist în legătură cu aceasta.

Două ore de învățare în fiecare zi sunt mult mai bune decât 15 ore de învățare într-o zi, pe lună. Aici, coerența este esențială. Vrei să înveți să obții un loc de muncă? Atunci trebuie să înveți ca și cum ar fi treaba ta până când vei primi una.

Obiective stabilite

De asemenea, pentru o învățare eficientă, trebuie să stabiliți obiective săptămânale, astfel încât să vă puteți răspunde.

Studiile au arătat că persoanele care își stabilesc în mod conștient obiective au mai multe șanse să realizeze lucruri. Și persoanele care depășesc efortul de a scrie aceste obiective sunt cel mai probabil să facă lucrurile.

Ce vrei să știi sau să poți face la sfârșitul lunii? Cum vă veți structura învățarea pe săptămână pentru a putea realiza acest lucru? Noteaza.

Rămâi concentrat

De asemenea, este important să vă amintiți să vă concentrați asupra planului de învățare conturat și asupra resurselor de învățare alese.

În sfera tehnologiei, există întotdeauna un obiect nou strălucitor – ceva nou de învățat. Nu vă lăsați lăsați sau copleșiți, de aceea veți avea nevoie de multă concentrare. Un tutorial completat este mai bun decât 10 tutoriale eșantionate.

Construiește ceva! Orice.

“Diferența dintre dvs. și cei cu talent este practica; o mare parte din aceasta.”

Ca dezvoltator pentru începători, este ușor să rămâi blocat în zona tutorialului sau „iad tutorial”. Mulți oameni rămân blocați acolo și rămân începători prea mult timp. Aici urmăriți tutorial după tutorial fără a vă murdări mâinile vreodată.

Construirea proiectelor nu se exclude reciproc fazei de învățare. Trebuie să iterați în mod constant între învățare și construire, deoarece învățarea nu se termină niciodată.

Acesta este motivul pentru care am subliniat alegerea resurselor de învățare care conțin o mulțime de proiecte de cod pentru a începe să exersați. Asigurați-vă că codificați și nu doar să urmăriți. Acest lucru vă ajută să începeți să creați ceva.

O modalitate de a practica este, la sfârșitul fiecărui modul, să vă gândiți la caracteristici pe care le puteți adăuga la proiectul pe care l-ați codat. Încercați doar să construiți ceva cu noile cunoștințe pe care le-ați câștigat.

Nu trebuie să fie prea elegant. Cel mai important lucru este să scrieți codul, să întâlniți erori, să căutați cum să îl depanați și să câștigați mai multă înțelegere. Practica solidifică cunoștințele, deci practica. Un proiect finalizat este mai bun decât 10 tutoriale urmărite.

Puteți utiliza Google pentru a găsi idei de proiecte sau puteți verifica aceste idei distractive.

Reţea

Să faci rețea înseamnă pur și simplu să înveți în public și să te pui acolo. Nu poți câștiga mult dacă ești siloz. Deci, cum te pui acolo?

Alăturați-vă unei comunități și participați la întâlniri

O comunitate te provoacă și te inspiră în același timp. Devii conștient de oamenii care se află în același domeniu ca tine, cu aceleași lupte pe care le ai. De asemenea, veți avea ocazia să colaborați și să vă formați prietenii pe tot parcursul vieții.

Iată o listă a unor comunități tehnologice la distanță la nivel global la care vă puteți alătura Bolaji Ayodeji. Căutați și comunități locale și în orașul dvs.

Vinde-te

Oportunitatea nu mai vine pentru cei mai calificați – merge pentru cei mai vizibili calificați.

A te vinde înseamnă a vorbi despre tine și despre ceea ce faci în prezent. Acest lucru vă oferă mai multă expunere și vă poate deschide o mulțime de oportunități.

Configurați un cont GitHub și introduceți codul acolo. Porniți un cont twitter și vorbiți despre ceea ce învățați sau construiți.

Întreabă întrebări

A pune întrebări interesante este un alt mod de a vă conecta și de a vă prezenta altor persoane. Nu există cu adevărat rușine în a pune întrebări.

Dacă rămâi blocat pe o anumită problemă, folosește social media și conexiunile tale fizice în avantajul tău. Învață să te strecori în DM-urile și e-mailurile oamenilor. Singurul motiv pentru care este posibil să nu primiți un răspuns este dacă nu știți cum să formulați bine cererea dvs.

Bacsis: Când intindeți mâna, este mai bine să trimiteți câteva întrebări pregătite, spre deosebire de a trimite doar un „Salut” și de a le cere timpul.

Ar trebui să puneți împreună o listă de întrebări care să răspundă provocărilor cu care vă confruntați în prezent. Este mai probabil să obțineți un răspuns dacă cineva știe dinainte ce fel de angajament de timp ia.

Un exemplu de mesaj ar putea fi:

Bună ziua, numele meu este , sper că te descurci bine. Am văzut conținutul dvs. de ceva timp și văd că sunteți informat în . Am încercat să înțeleg . Am încercat Ați putea ajuta . Mulțumiri.

Concluzie

Sper că acest articol a adus o oarecare claritate călătoriei dvs. de învățare a codului ca începător.

Un ultim lucru: codarea este dificilă, iar învățarea pe cont propriu poate fi și mai dificilă. Cu siguranță veți întâlni niște zile proaste.

Amintiți-vă doar să vă simțiți ușor în zilele în care lucrurile nu au niciun sens. Pe termen lung, consecvența și perseverența dvs. față de învățare vor da cu siguranță roade.

Acum continuă și fii grozav!

Iată lista cu ghiduri / resurse gratuite de învățare pentru diferite domenii care ar trebui să vă ajute să începeți.

Dezvoltare Web front-end:

Design UX:

Dezvoltare Web back end:

Dezvoltare Android:

Dezvoltare iOS:

Știința datelor:

Cloud și DevOps

De asemenea, dacă aveți de câștigat câțiva dolari și doriți să-l investiți în învățarea dvs., resursele de mai jos vă vor oferi materiale structurate și acces la o comunitate numeroasă de cursanți. Recomand aceste resurse plătite pentru că le-am folosit și eu:

Dezvoltare web

Știința datelor

Proiectare UI / UX

Dezvoltare Android

Dacă ți-a plăcut acest lucru, vezi blogul meu blogul meu și urmează-mă stare de nervozitate și dă-mi un DM.