Ghidul final pentru maximizarea bateriei dvs. Mac

Ghidul final pentru maximizarea bateriei dvs. Mac

Lumea extensiei bateriei este plină de mituri și legende. Reduceți luminozitatea înainte de a dormi dispozitivul, părăsiți fiecare aplicație pe care nu o utilizați, activați modul pentru o singură aplicație – lista este atâta timp cât este ineficientă. Iată sfaturile care vă maximizează efectiv bateria MacBook Pro: unele câte puțin, altele mult.

1. Reduceți luminozitatea

În ciuda tuturor progreselor în tehnologia bateriei și a afișajului, obiectul mare și strălucitor de pe laptop este în continuare cel mai mare consum de energie. Poate că acest lucru nu surprinde: sarcina sa principală este transformarea electricității în lumină vizibilă și este nevoie de puțină energie pentru a realiza acest lucru. Acest lucru se poate schimba atunci când MacBook Pro trece la OLED-uri în două mii și niciodată, dar deocamdată suntem blocați cu LCD-urile noastre absorbante de putere.

Scadeți luminozitatea la cel mai mic nivel confortabil posibil. Chiar dacă la început pare slab, ochii tăi se vor regla destul de repede. Luminozitatea medie sau scăzută este, de asemenea, mai bună pentru redarea precisă a culorilor, deoarece afișajele cu luminozitate maximă cresc adesea saturația aparentă și luminozitatea unei nuanțe date.

2. Lean in App Nap

ultim-ghid-macbook-baterie-aplicație-nap-2

Dacă a existat vreodată un efect placebo în prelungirea duratei de viață a bateriei, acesta renunță la aplicații. Ai urmărit vreodată pe cineva care forțează cu sârguință să renunțe la o mie de aplicații de fundal pe iPhone-ul lor, în încercarea de a economisi bateria? Nu face nicio diferență acolo, deoarece aplicațiile de fundal de pe iOS nu pot face mare lucru. Ei pot interoga periodic un server pentru actualizări, dar cam atât.

Aplicațiile pentru Mac sunt o poveste diferită. Doar pentru că nu puteți vedea aplicația nu înseamnă că nu se amestecă vesel, distrugându-vă bateria pe măsură ce merge. Aplicațiile bine scrise nu fac în general acest lucru, dar nu toți dezvoltatorii au fost binecuvântați de zeitatea anti-memorie.

App Nap remediază această problemă. Dacă nu puteți vedea o aplicație și nu face zgomot sau nu accesează OpenGL, aplicația va intra în modul suspendat numit „App Nap”. În acest mod, aplicația nu ia nicio acțiune, asigurându-se că nu mai consumă durata de viață a bateriei fără a renunța efectiv. Dacă și când reveniți la aplicație, aceasta se va trezi din nou instantaneu. Dacă doriți să forțați o aplicație să facă pui de somn, minimizați sau ascundeți aplicația. Desigur, puteți părăsi aplicația. Dar atunci aveți dezavantajul de a relansa aplicația și de a utiliza mai multă baterie, sortând-o în memorie.

ultim-ghid-macbook-baterie-aplicație-pui de somn

Puteți vedea ce aplicații utilizează App Nap din Activity Monitor. Deschideți Activity Monitor din folderul Utilities, apoi faceți clic pe fila Energy. Faceți clic pe titlul coloanei „App Nap” pentru a sorta în funcție de starea de napping. Dacă această coloană spune „Da”, aplicația face somn în prezent.

3. Deconectați dispozitivele USB

ultime-ghid-Macbook-baterie-dispozitive-USB

Chiar și atunci când nu sunt folosite, dispozitivele conectate prin USB consumă energie. Aceasta include unități USB, șoareci, tastaturi, căști, carduri SD și orice altceva conectați. Toate aceste dispozitive consumă o anumită cantitate de energie, iar unele pot consuma destul de mult. Chiar și în modul pasiv, o unitate USB va extrage o cantitate apreciabilă de energie din bateria MacBook-ului. Chiar și dispozitivele care furnizează propria sursă de energie necesită comunicare, care poate atrage o putere semnificativă. Deci, deconectați totul de la computer, cu excepția cablului de alimentare. Același lucru este valabil și pentru dispozitivele Thunderbolt și USB-C de pe MacBook Pro mai noi.

4. Opriți Wi-Fi

ultim-ghid-macbook-baterie-wi-fi

Radiourile încorporate de pe Macbook atrag energie chiar și atunci când nu sunt conectate. Wi-Fi este deosebit de notoriu pentru acest lucru. Dacă nu sunteți conectat activ la o rețea Wi-Fi, opriți radioul Wi-Fi. Acest lucru previne pierderea bateriei datorită „vânătorii” constante pentru o rețea Wi-Fi preferată și de a reîmprospăta în mod constant lista SSID-urilor disponibile în prezent. Când sunteți într-un avion, de exemplu, puteți dezactiva în siguranță Wi-Fi pentru a îmbunătăți rezistența bateriei.

5. Folosiți Safari

Safari este conceput pentru a fi sensibil la putere. Apple profită de integrarea lor strânsă între hardware și software pentru a se asigura că Safari folosește cât mai puțină energie. Diferența poate fi dramatică, mai ales dacă aveți grijă să țineți sub control numărul de file.

Firefox are această problemă mare de utilizare a procesorului, chiar dacă doar îl deschideți și nu rulați nimic pe el. Chrome are, de asemenea, aceeași problemă de memorie atunci când aveți mai multe file deschise. Dacă sunteți în căutarea browserului cu cele mai bune performanțe ale bateriei și cu cea mai strânsă integrare cu sistemul de operare, Safari este cel mai potrivit, chiar dacă nu este cel mai bogat în funcții.

6. Reduceți amprenta de memorie

Unele aplicații, cum ar fi Chrome și Firefox, sunt prea fericite pentru a absorbi cât mai multă memorie posibilă. În timp ce majoritatea browserelor doresc aproximativ un gigabyte de memorie doar pentru a se ridica dimineața, filele suplimentare cresc rapid memoria – și, prin urmare, bateria – ocupată de aplicație. Închideți filele vechi pentru a vă menține amprenta mică.

7. Fii cu ochii pe aplicațiile Runaway

ultimul-ghid-macbook-baterie-runaway-app-2

macOS oferă două instrumente utile pentru urmărirea aplicațiilor fugare. Primul este meniul derulant al barei de meniu a stării bateriei, care oferă un avertisment contextual „Aplicații care utilizează energie semnificativă”. Dacă aceste aplicații nu sunt esențiale pentru procesul dvs. actual, închideți-le.

ultimul-ghid-macbook-baterie-runaway-app

De asemenea, puteți monitoriza aplicațiile prea ambițioase din fila CPU Monitor de activitate. Urmăriți procentul de utilizare pentru aplicațiile de mare putere pentru a vă asigura că nu rulează la înclinare maximă prea mult timp.

Concluzie: Verificați setările de energie

Toate acestea nu înseamnă prea mult dacă setările dvs. de energie sunt risipitoare. Consultați panoul de preferințe „Economizor de energie” din Preferințe sistem și asigurați-vă că setările dvs. pe baterie sunt rezonabile. Asigurați-vă că computerul doarme repede când nu este utilizat și oprește unitățile de disc atunci când este posibil.