Ghidul final pentru verificarea compatibilității Windows 11 cu computerul meu

Ghidul final pentru verificarea compatibilității Windows 11 cu computerul meu

⌛ Reading Time: 10 minutes

Computerul meu Windows 10 va fi compatibil cu viitorul Windows 11? Microsoft a explicat cerințele hardware și software pentru Windows 11, dar informațiile sunt vagi cu privire la modul de evaluare a sistemului dvs. pentru a îndeplini cerințele gratuite de actualizare.

Am pregătit un ghid suprem pentru a verifica compatibilitatea Windows 11 cu computerul și laptopul existent. Dacă doriți să știți dacă laptopul sau computerul dvs. se califică pentru Windows 11, următoarele teste oferă o indicație clară. Pe măsură ce mai multe informații vin de la sfârșitul Microsoft, vom revizui și actualiza cerințele aici.

1. Test de cerințe CPU

Microsoft menține o listă cu cerințele procesorului pentru toate sistemele de operare care cuprind Intel, AMD și Qualcomm. Acest lucru a fost acum actualizat pentru a include fișierul viitorul Windows 11. Conform unei actualizări a blogului Microsoft, procesoarele compatibile cu Windows 11 au fost concepute pentru a adopta noul Modelul driverului Windows pentru o experiență de 99,8% fără accidente.

Valorile de bază de 1 GHz sau mai multă viteză cu două sau mai multe nuclee pe un procesor pe 64 de biți rămân neschimbate față de Windows 10.

Pentru a cunoaște propriul tip de procesor, faceți clic pe „vizualizați informațiile procesorului” în caseta de căutare Windows 10. Acest lucru vă va oferi modelul exact de procesor al dispozitivului.

Detalii despre procesorul de compatibilitate Windows11

Reveniți la pagina listei de procesoare și căutați tipul de procesor pe browser. Verificați dacă a fost listat în pagina oficială. Cerințele CPU vor fi validate în continuare cu teste suplimentare.

Suport pentru procesor de compatibilitate Windows11

2. Test online Microsoft

Mergi la acest link și derulați mai jos pentru a determina dacă dispozitivul dvs. Windows actual este compatibil cu Windows 11. Ar trebui să afișeze un mesaj de stare clar „Acest computer va rula Windows 11”. Rețineți că în acest moment, Microsoft a dezactivat această opțiune la îndemână cu un mesaj „În curând”. Cu siguranță ar trebui să fie disponibil din nou când se apropie data lansării.

Compatibilitatea Windows11 online va rula

3. Testul aplicației PC Health

Microsoft a lansat o aplicație PC Health pentru a evalua instantaneu compatibilitatea cu Windows 11. În momentul scrierii, aplicația a fost întreruptă din motive necunoscute. În viitor, când reușiți să instalați aplicația, o puteți deschide din caseta de căutare Window ca o aplicație tipică.

Windows11 Compatibility Pc Health Search

Există o opțiune vizibilă de meniu vizibilă pentru a verifica dacă computerul dvs. îndeplinește cerințele de sistem din Windows 11. Faceți clic pe „verificați acum” pentru a continua.

Windows11 Compatibility Pc Health Check

Dacă sistemul dvs. Windows 10 existent este incompatibil cu cerințele Windows 11, veți primi o alertă că „acest computer nu poate rula Windows 11.”

Compatibilitatea Windows11 Pc Health Cant Run

Pe de altă parte, dacă sistemul dvs. este compatibil cu Windows 11, veți obține starea „acest computer poate rula Windows 11.” Acum trebuie doar să așteptați sosirea actualizării, care va fi în timpul sezonului de sărbători 2021.

Compatibilitatea Windows11 Pc Health poate rula

4. Testul Trusted Platform Module (TPM)

Ca parte a unui design robust de securitate a criptării hardware, Microsoft a mandatat Trusted Platform Module (TPM) Versiunea 2.0 pentru toate actualizările Windows 11. Acesta este un aspect al sănătății dispozitivului și al integrității sistemului pe care trebuie să îl treacă dispozitivul dvs. existent. Pentru a cunoaște starea de pregătire TPM a dispozitivului dvs., căutați tpm.msc în caseta de căutare Windows.

Compatibilitate Windows11 Tpm Msc

În hardware-ul neacceptat, veți vedea starea „TPM compatibil nu poate fi găsit”. Dacă CPU-ul dispozitivului dvs. acceptă Windows 11, dar TPM arată eșec, încercați să accesați BIOS-ul și să activați TPM.

Compatibilitatea Windows11 Tpm nu a fost găsită

Pentru un TPM compatibil care acceptă Windows 11, ar trebui să vedeți starea „TPM este gata de utilizare”.

Compatibilitate Windows11 Tpm gata de utilizare

5. Test de boot securizat UEFI

Noile dispozitive Windows 11 ar trebui să poată rula pe modul de boot securizat UEFI. Dacă puteți activa și dezactiva acest mod cu ușurință, atunci sunteți gata. Pentru a cunoaște starea actuală a încărcării securizate UEFI, accesați „securitatea dispozitivului” din caseta de căutare Windows.

Securitatea dispozitivului de compatibilitate Windows11

În opțiunea Secure boot trebuie afișat un mesaj proeminent „boot sigur este activat”.

Compatibilitate Windows11 Secure Boot

6. Test de securitate bazat pe virtualizare (VBS)

Securitatea bazată pe virtualizare (VBS) este o altă componentă importantă a sistemelor Windows 11. Pentru a accesa această opțiune, tastați „securitate de virtualizare” în caseta de căutare Windows.

Windows11 Compatibilitate Virtualizare securitate dispozitiv

Dacă caracteristica dvs. VBS nu există, în condiții de izolare centrală, „integritatea memoriei” va fi gri / dezactivată. Puteți încerca să remediați problema examinând driverele incompatibile și înlăturându-le / înlocuindu-le.

Windows11 Compatibility Vbs Integrity Memory

Dacă dispozitivul dvs. acceptă VBS, puteți activa cu ușurință integritatea memoriei sub izolare centrală (cu o repornire a sistemului).

Windows11 Compatibility Vbs Integrity Memory On

7. Test de compatibilitate a plăcilor grafice

Cerințele pentru plăci grafice din Windows 11 sunt mai mari decât ați putea crede. presa Victorie + R pentru a deschide caseta de comandă Run, apoi tastați dxdiag urmat de Enter. Aceasta va deschide o fereastră DirectX Diagnostic Tool, unde în „Sistem” puteți vedea versiunea DirectX a computerului Windows. Dacă acesta afișează DirectX 12 sau o versiune ulterioară, atunci acesta trece criteriile Windows 11.

Compatibilitate Windows11 Directx 12 1

Cu toate acestea, faceți o verificare suplimentară pentru un model de driver în fila „Afișare”. În exemplul următor, modelul driverului este WDDM 1.3, ceea ce nu este un semn bun.

Compatibilitate Windows11 Wddm

Conform Microsoft, valoarea modelului de driver ar trebui să fie un driver WDDM 2.0 (și mai mare). Acesta va fi utilizat în funcții precum proiecția Windows.

Compatibilitate Windows11 Wddm 2

8. Test de rezoluție a ecranului

În ceea ce privește cerințele Windows 11, laptopul sau computerul dvs. au un afișaj de înaltă definiție (720p)? Suportă un ecran mai mare de 9 ″ în diagonală cu 8 biți pe canal de culoare? Pentru a verifica compatibilitatea rezoluției afișajului, deschideți elementul de meniu din caseta de căutare.

Rezoluția de afișare a compatibilității Windows11

Accesați „Setări avansate de afișare”, unde puteți vedea cea mai mare rezoluție pentru desktop. Orice cifră de 1280 × 720 pixeli sau mai mare va face ca dispozitivul să fie compatibil HD 720p. Puteți verifica aici pentru 8 biți per canal de culoare folosind „bit-depth”.

Afișare compatibilitate Windows11 Avansat 1

Pentru majoritatea dispozitivelor fabricate în ultimii șase până la șapte ani, găsirea unei rezoluții conforme cu Windows 11 nu va fi o problemă. Totuși, nu doare să fii absolut sigur. Cu toate acestea, este recomandat să alegeți o rezoluție Full-HD 1080p (1920 × 1080 pixeli) în loc de 720p. (Consultați testele specifice funcției pentru aspectele „Snap”.)

9. Teste specifice caracteristicilor

Windows 11 adaugă caracteristici cheie, cum ar fi suportul 5G, care depășesc cerințele minime. Să rulăm un rezumat al capabilităților pe care dispozitivul dvs. existent ar trebui să le aibă pentru a sprijini funcțiile necesare.

 • Suport 5G: pentru a permite viteze semnificativ mai mari în noul standard, veți avea nevoie de un modem capabil de 5G. Samsung și Apple sunt printre producători.
 • Suport auto HDR: acest lucru necesită un monitor HDR. Pentru a afla dacă ecranul laptopului dvs. existent acceptă HDR, accesați „Setări de culoare Windows HD” din caseta de căutare. În exemplul de mai jos, suportul HDR a fost în gri în funcțiile de afișare. În mod clar, acest monitor nu ar accepta Auto HDR.
Compatibilitate Windows11 Hdr
 • BitLocker to Go: fără modificări aici. Cea mai recentă versiune de BitLocker necesită acces la o ediție Windows Pro și o unitate flash USB.
 • Suport client Hyper-V: pentru a rula clientul Hyper-V, procesorul dvs. acceptă traducerea adreselor de nivel secundar (SLAT)? Windows 11 va utiliza această capacitate pentru atingerea obiectivului său de integritate a codului protejat de hipervizor (HVCI). Pentru cele mai noi dispozitive și laptopuri moderne, nu ar trebui să fie o problemă.

Pentru a verifica dacă dispozitivul Windows are capacitatea SLAT, deschideți Command Prompt în modul Administrator și introduceți systeminfo. Lângă coloana de cerințe Hyper-V, verificați dacă SLAT arată „da”.

Lamela de compatibilitate Windows11
 • Cortana: necesită suport pentru microfon și difuzoare și este disponibil pentru anumite țări precum Statele Unite, Australia și India (lista completă pe site-ul Microsoft).
 • DirectStorage: această caracteristică necesită o unitate SSD (SSD) NVMe și este posibilă actualizarea sistemului de la unitatea HDD (SSD) la SSD.
 • DirectX 12 Ultimate: Microsoft a anunțat DirectX 12 Ultimate ca fiind cel mai recent standard pentru jocurile de generația următoare. Driverul va fi actualizat automat și acceptat cu procesoarele compatibile discutate mai sus.
 • Prezenţă: aceasta este o nouă funcție inteligentă pentru detectarea prezenței umane și este disponibilă numai cu laptopuri compatibile, cum ar fi Dell Latitude 7400 și altele.
 • Conferințe video inteligente și asistent vocal multiplu: dacă dispozitivul dvs. existent are microfoane și difuzoare, sunteți acoperit.
 • Snap (aspect cu trei coloane): Windows 11 permite o grilă personalizată pentru trei ferestre cu o funcție numită „Snap”. Necesită cel puțin suport full-HD de 1080p (1920x1080p). O puteți determina din testul de rezoluție a ecranului.
 • Dezactivați / dezactivați sunetul din bara de activități: în loc să parcurgeți câțiva pași pentru a dezactiva sau dezactiva difuzoarele, Windows 11 va permite dezactivarea / dezactivarea directă a sunetului global din bara de activități. Dar dispozitivul trebuie să accepte o cameră video, un microfon și un difuzor. Aceasta este fără îndoială o îmbunătățire de generația următoare. De asemenea, activarea „sunetului spațial” necesită suport hardware.
Compatibilitate Windows11 Dezactivare dezactivare
 • Echipe Microsoft: dacă dispozitivul dvs. existent acceptă videoconferința Microsoft Teams, atunci sunteți bine să mergeți cu Windows 11.
 • Atingere: dacă dispozitivul dvs. Windows existent acceptă funcții tactile, atunci același lucru va fi transferat la Windows 11.
 • Autentificare cu doi factori, tastare vocală, activare vocală: aceasta nu ar fi o mare problemă pentru cele mai recente dispozitive Windows.
 • Wi-Fi 6E: necesită un router compatibil Wi-Fi 6E.
 • Windows Hello: acceptat pe majoritatea celor mai recente dispozitive Windows cu senzori biometrici sau cu cod PIN. Același lucru va fi transferat la Windows 11.
 • Proiecție Windows: necesită WDDM 2.0 și versiuni ulterioare. (Consultați secțiunea pentru testul de compatibilitate a plăcilor grafice.)
 • Aplicația Xbox: necesită un cont Xbox / Live, care este nu este disponibil în toate regiunile. Multe țări nu sunt acceptate.

În scopuri de proiecție, adaptorul Wi-Fi ar trebui să accepte Wi-Fi Direct. Pentru a verifica dacă dispozitivul dvs. poate rula Wi-Fi Direct, accesați linia de comandă și tastați ipconfig/all. Derulați în jos pentru a găsi o descriere relevantă a adaptorului virtual direct Microsoft Wi-Fi.

Compatibilitate Windows11 Wi Fidirect

Unele dintre funcțiile depreciate din Windows 11 includ Internet Explorer, modul S (numai pentru ediția Home), modul Tablet, OneNote, Paint 3D și chiar Skype (Microsoft Teams va juca un rol mai important în viitor). Windows 11 va fi în cele din urmă noul sistem de operare în ceea ce privește eliminarea multor aplicații vechi și procese de sistem.

Așa cum am văzut cu tranziția Windows 7 la Windows 10 la mijlocul anilor 2010, primii adoptatori ai Windows 11 pot fi relativ puțini. Windows 10 Home și ediția Pro vor rămâne active cel puțin până la 14 octombrie 2025. Prin urmare, pentru viitorul iminent, anticipăm că ambele sisteme de operare coexistă una lângă alta.

Sunteți dornici să faceți upgrade la Windows 11 când este lansat? Vă rugăm să ne anunțați în comentarii.

Credit de imagine: WallpaperAccess prin Creative Commons.

Legate de:

 • Cum să formatați o unitate în FAT32 în Windows 10
 • Lucruri de făcut înainte și după reinstalarea Windows 10
 • Cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 și cum să le remediați

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.