Ghidul pentru începători pentru tastarea tactilă

Ghidul pentru începători pentru tastarea tactilă
⏱️ 5 min read

Tastarea la atingere, adică abilitatea de a tasta cu toate cele zece degete fără a fi nevoie să te uiți la tastatură în timp ce mergi, este o abilitate valoroasă, dacă vrei să crești drastic viteza de tastare. Dacă sunteți nou la atingerea tastării, iată un ghid pentru începători care vă va ajuta să începeți.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este tastarea prin atingere?

Tastarea prin atingere nu are nicio legătură cu un ecran tactil. Practic, tastarea prin atingere este capacitatea de a tasta cu toate degetele fără a fi nevoie să priviți literele de pe tastatură. Obțineți acest lucru nu numai memorând plasarea fiecărei litere, număr și semn pe tastatură, ci și memorând care deget controlează ce taste.

Avantajele tastării tactile

La început s-ar putea să arate ca și când utilizezi tastarea tactilă nu vei putea niciodată să tastați la fel de repede și cu exactitate ca și în cazul sistemului dvs. actual cu două degete (numit și hunt și peck), dar nu este așa. Timpul pe care îl pierzi pentru a mișca cele două degete îți reduce drastic viteza și chiar dacă ești o vânătoare și o bătaie ultra-rapidă, numărul de cuvinte pe minut pe care îl vei putea tasta este de două, chiar de trei ori mai mic decât la tastarea tactilă.

Cu alte cuvinte, investiția pentru a învăța tastarea tactilă merită, cu excepția cazului în care intenționați să utilizați tastatura doar ocazional. Acesta este un scenariu relativ rar, cu excepția cazului în care sarcinile dvs. pot fi finalizate numai cu mouse-ul. În toate celelalte cazuri, chiar și pentru e-mailuri, este logic să renunțați la abordarea cu degetul pentru ceva mai avansat.

Cum să începeți cu tastarea tactilă

În timp ce principiile de bază ale tastării tactile nu sunt știința rachetelor, există manuale groase dedicate acesteia – ele sunt în general exerciții, totuși, și nu teorie complexă. Practic, trebuie să vă amintiți ce deget ce tastă oferă, așa cum se arată în imaginea de mai jos, pentru tastatura standard QWERTY.

De asemenea, este important să vă amintiți poziția de start a degetelor – tastele și degetele sunt afișate în verde. Iată lista:

 • Degetul roz stâng – butonul Pornit A
 • Degetul inelar stâng – butonul Pornit S
 • Degetul mijlociu stâng – butonul Pornit D
 • Degetul arătător stâng – butonul Pornit F
 • Degetul arătător drept – butonul Pornit J
 • Degetul mijlociu drept – butonul Pornit K
 • Degetul inelar drept – butonul Pornit L
 • Degetul roz roz – Butonul Pornit ;
 • Ambele degete – Pe bara de spațiu

Este posibil să fi observat că literele F și J sunt marcate (pe orice tastatură, nu numai pe cele de învățare). Ideea este că datorită acestor mici markere veți simți tastele și, dacă mișcați accidental degetele din poziția corectă, le veți putea așeza înapoi fără a fi nevoie să vă uitați la tastatură.

În timpul tastării, iată mișcările degetelor:

 • Degetul roz stâng – pentru tastarea butonului Î, A, Z și stânga Shift
 • Degetul inelar stâng – pentru tastarea butonului W, S și X
 • Degetul mijlociu stâng – pentru tastarea butonului E, D și C
 • Degetul arătător stâng – pentru tastarea butonului R, F, V, T, G și B
 • Degetul arătător drept – pentru tastarea butonului Da, H, N, U, J și M
 • Degetul mijlociu drept – pentru tastarea butonului Eu, K și ,
 • Degetul inelar drept – pentru tastarea butonului O, L și .
 • Degetul roz roz – pentru tastarea butonului P, ;, ?, {, }, ', introduce și dreapta Shift
 • Ambele degetele mari – pentru apăsarea barei de spațiu

Veți observa că va trebui să vă întindeți degetele arătătoare (atât stânga, cât și dreapta) pentru a acoperi butoanele T și Da.

Pe scurt, aceasta este esența tastării prin atingere. Restul este practică și multe din ele pentru a-ți face degetele să memoreze mișcările.

Resurse utile de tastare tactilă

Pe vremea mașinilor de scris, singura dvs. resursă era manualul de tastare tactilă cu exercițiile din el. Astăzi există mai multe opțiuni. Iată câteva resurse utile pentru începătorii de tastare tactilă.

Tastatura goală

Dacă nu puteți rezista tentației de a privi literele, obțineți o tastatură goală. Aceasta este o tastatură în care literele nu sunt tipărite și tastele arată exact la fel. Puteți face fără o tastatură goală, dar ar putea ajuta.

tastare-atingere-02-tastatură-goală

Alăturați-vă clubului de dactilografiere

Deși puteți obține un tutorial / manual și vă puteți exersa singuri din când în când, puteți obține rezultate mai bune dacă o faceți în mod sistematic. Există o mulțime de programe software online, dar Club de dactilografiere este cel mai bun atât pentru începători, cât și pentru dactilografi mai avansați. Este un site gratuit. Alegeți limba dvs. (și aspectul tastaturii pe care îl preferați dacă există mai multe planuri pentru limba dvs.) și fiți perseverenți în eforturile dvs.

Alte instrumente online

Există, de asemenea, alte câteva site-uri web de tastare pe care le puteți utiliza pentru a stăpâni tastarea tactilă și pentru a vă îmbunătăți viteza de tastare.

Concluzie

Când sunteți începător, tastarea tactilă arată neîndemânatică și contraproductivă, dar credeți-mă, nu este așa. Beneficiile pe termen lung ale dobândirii acestei abilități merită efortul. Nu te descuraja repede și nu renunța pur și simplu pentru că începutul este dur. Aveți nevoie de multă practică, dar odată ce veți obține priceperea tastării tactile, vă veți întreba cum ați reușit să trăiți fără ea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x