Ghidul pentru începători pentru Windows Movie Maker

Ghidul pentru începători pentru Windows Movie Maker

⌛ Reading Time: 5 minutes

Windows Movie Maker este un editor video de bază care vine gratuit cu sistemele Windows incluse. Microsoft a întrerupt oficial asistența în ianuarie 2017 în favoarea Story Remix. Cu toate acestea, dacă aveți un computer ceva mai vechi care rulează pe Windows 10, puteți utiliza software-ul clasic de editare video fără probleme.

Urmați pașii simpli de mai jos pentru a vă perfecționa abilitățile în Windows Movie Maker și pentru a crea videoclipuri cu aspect profesional.

Selectați cel mai bun film brut

Pentru a economisi eforturile de post-producție, selectați întotdeauna cele mai bune versiuni ale imaginilor video brute, nerafinate. Stocul pur din filmările originale îl face mai flexibil pentru edițiile regizorale, spre deosebire de filmele video prelucrate anterior. Utilizați clipuri 4K și HD ori de câte ori sunt disponibile. S-ar putea să aveți nevoie și de acces la muzică fără drepturi de autor. Pentru imagini, utilizați Creative Commons sau fotografii de pe camera dvs. Următoarele clipuri sunt de la o petrecere de Anul Nou 2018 din Bangkok.

Importați videoclipuri în cronologie

Windows Movie Maker - Importați videoclipuri

Importarea clipurilor video și a imaginilor în cronologia Movie Maker se realizează cu ușurință din „Acasă”. Este întotdeauna o idee bună să lucrați cu dimensiunea miniaturii „foarte mari” în timp ce efectuați modificări ale cadrului. Cu toate acestea, în timp ce vă organizați cronologia, este mai bine să utilizați dimensiuni miniaturale „mici”. Puteți muta cu ușurință cadrele video folosind „Tăiere și lipire”. Sau, selectați-le și trageți-le în orice poziție din cronologie. Odată ce cronologia dvs. este organizată, vă puteți concentra pe storyboard.

Optimizați introducerea

Bine început este pe jumătate făcut. Aveți la dispoziție primele câteva secunde pentru a atrage atenția vizualizatorului video. Windows Movie Maker are opțiunea implicită „Title”, dar pare plictisitoare și plictisitoare, cu scheme de culori absurde.

Următoarea este o tehnică ușoară care vă va ajuta să obțineți un început mai atractiv. Utilizați instrumentul „Împărțiți” (a se vedea secțiunea următoare) pentru a tăia o scurtă secțiune introductivă pe care o puteți elimina (0,06 secunde în exemplul de mai jos), importați o „fotografie” din eveniment în cronologie, mutați-o chiar lângă prima cadru, apoi ștergeți primul cadru.

Movie Maker - Șterge cadrul de deschidere - Adaugă subtitrări și imagine

În loc să utilizați fonturi implicite, utilizați două instrumente numite „Transparență” și „Dimensiune contur” pentru a obține subtitrări mai frumoase pentru textul imaginii. Trebuie să aveți mai multă varietate.

film-maker-outline-text-effects

Patru caracteristici de reținut: Rotiți. Despică. Tunde. Stabiliza.

Lucrul bun despre Windows Movie Maker este că nu există prea multe funcții de care să vă faceți griji. Aceste patru caracteristici vă vor ajuta să efectuați modificări de bază pe cronologia dvs.

  1. Roti: Utilizați această caracteristică pentru a roti imaginile și clipurile cu 90 de grade la stânga sau la dreapta.
  2. Despică: Una dintre cele mai importante caracteristici. Vă ajută să împărțiți orice două secțiuni ale unui cadru. Utilizați dimensiunea miniaturii „extra mare” pentru împărțirea profesională.
  3. Tunde: Tăiați materialele video la o dimensiune ideală cu acest aparat de tuns.
  4. Stabiliza: Îți tremură mult mâinile în timp ce ții o cameră? Cu funcția „Stabilizare video”, vă puteți corecta greșelile.

Cele mai bune funcții pentru Movie Maker

Eliminați Jump Cuts

Windows Movie Maker-Eliminare Jump Cuts

Salturile sunt cele mai mari supărări ale unui videoclip amator. Dacă camera dvs. tremură foarte mult, trebuie să eliminați aceste instanțe din videoclip. În timp ce Windows Movie Maker nu are nicio caracteristică de reducere a muchiilor, puteți reduce la minimum tăieturile de salt folosind instrumentul „Waveform”. Este disponibil în fila „Vizualizare”. După cum puteți vedea în ecranul de mai jos, dacă crestele și jgheaburile arată uniform și neîntrerupt, este bine. Cu toate acestea, atunci când nu există o formă de undă, este probabil să fie o tăietură de salt. Selectați-l și eliminați-l din cronologie.

Efecte speciale

Windows Movie Maker are destul de multe efecte speciale, inclusiv „panoramare” și „zoom”, pe care le puteți folosi pentru a oferi un avantaj clasic videoclipurilor. Doar nu le folosiți în exces. Există, de asemenea, tranziții și efecte vizuale interesante, care ar trebui utilizate cu ușurință.

Windows Movie Maker - Efect Pan Up

De asemenea, puteți „insera narațiuni” în videoclipurile dvs. în timpul postproducției. Utilizați un înregistrator de voce digital pentru sunet clar și pentru eliminarea ecourilor.

înregistrator digital de voce

Salvați și publicați

Windows Movie Maker oferă mai multe opțiuni pentru a vă salva videoclipul. Puteți regla și ajusta setările pentru YouTube, Facebook, Vimeo sau DailyMotion. Dacă nu doriți să publicați online, utilizați doar setările pentru afișarea de înaltă definiție.

Windows-Movie-Maker-Save-Publish

Concluzie

Windows Movie Maker este popular pentru simplitatea sa, interfața ușoară și elementele de design ușor de amplasat. Deși nu este la fel de bogat în funcții ca Adobe Premiere Pro, Lightworks sau iMovie, face treaba în mod satisfăcător.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *