Reactive native

React Native este un cadru multi-platformă pentru construirea de aplicații mobile care pot rula în afara browserului – cel mai frecvent aplicații iOS și Android

Poate fi folosit pentru a construi aplicații pe dispozitive Windows, sisteme de operare desktop și aplicații Apple TV, dar acest ghid va acoperi doar cel mai comun scop al său – aplicații Android și iOS.

Cuprins

Ce este React Native?

React Native se încadrează între aplicațiile native și hibride din spectrul aplicațiilor mobile. Interfața cu utilizatorul pe care o creați este complet nativă, iar performanța generală a aplicației este aproape la fel de bună ca și scrierea unei aplicații native.

De asemenea, vă oferă flexibilitatea de a încorpora vizualizări web (pagini web) sau coduri native (Java / Kotlin pentru Android, Objective C / Swift pentru iOS) în aplicațiile dvs. oriunde doriți.

Urmează același model ca React în care vizualizările (ceea ce vedeți pe ecran) sunt redate din fișierele JavaScript. Diferența este că furnizează propriul API pentru gestionarea vizualizărilor mobile native față de DOM pe web.

Dacă sunteți confuz cu privire la modul în care funcționează, urmați acest ghid de pe Routech și vă va duce pas cu pas prin aceste concepte.

Motive pentru a alege React Native

 1. Reutilizarea codului– Folosește un cod bazat pe ambele platforme.
 2. Reutilizați instrumentele și abilitățile web– Reutilizați cunoștințe JavaScript, instrumente și utilitare precum axios, Redux și alte biblioteci care nu necesită DOM de pe web.
 3. Optimizat pentru productivitatea dezvoltatorilor– Vine cu funcții cum ar fi reîncărcarea modulului fierbinte / live și instrumente de dezvoltator cromate pentru depanarea din cutie!
 4. Performanţă– Funcționează mai bine decât cadrele de aplicații hibride precum Ionic și Cordova, deoarece nu utilizează vizualizări web.
 5. Sprijin corporativ– O mulțime de companii sprijină și contribuie la React Native, inclusiv Walmart, Airbnb, Wix și, bineînțeles, Facebook.
 6. Comunitate– React Native are o comunitate mare (și în creștere) cu peste 1500 de colaboratori la proiectul de bază și alți mii care contribuie la diverse biblioteci.
 7. Experiență mai bună pentru utilizator– React Native folosește codul JavaScript pentru a reda componente native din sistemul de operare al telefonului. Cu alte cuvinte, interfața cu utilizatorul (UI) a aplicației este complet nativă!
 8. Cross-Platform – Mod excelent de a prototipa și de a economisi timp în timp ce construiți fie o interfață de utilizator universală, fie o aplicație mobilă specifică platformei care poate rula atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android.

Cum să începeți cu React Native

Există două modalități rapide și ușoare de a începe cu React Native. În funcție de situația dvs., una poate fi o opțiune mai bună pentru dvs.

 1. Creați aplicația React Native– Similar cu Create React App, se instalează și rulează folosind terminalul.
 2. Expo – Cel mai bun pentru a prototipa o aplicație sau dacă este în faza anterioară. Folosind Expo puteți crea chiar și o aplicație rapidă folosind funcțiile de glisare și fixare din snack.expo.io din browser.

Mai multe resurse despre React Native:

 • Cum să creați aplicații mobile cu React Native
 • Componente funcționale față de clase în React Native
 • Cum se testează React Native Apps cu Jest și Enzyme