Ghidul tău pentru cele mai bune tastaturi RGB din 2021

Best Rgb Keyboards Featured Image
⏱️ 8 min read

În ultimii ani, tastaturile RGB au devenit atât mai ieftine, cât și mai puternice ca niciodată. Există o mulțime de concurență în intervalele de preț bugetare pentru tastaturile RGB acum. Aici vă prezentăm cele mai bune selecții de tastatură RGB disponibile pe piață în 2021.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Chiar dacă sunteți nou în lumea hardware-ului PC RGB, acest articol ar trebui să vă spună tot ce trebuie să știți pentru a alege o tastatură RGB grozavă pentru nevoile dvs. Să intrăm în asta!

Ce este RGB?

În acest context, RGB se referă la o formă specifică de iluminare cu LED care se găsește în hardware-ul PC-ului. Luminile LED standard pot afișa doar o singură culoare, cum ar fi alb sau roșu. LED-urile RGB sunt separate, deoarece pot afișa aproape orice culoare din spectrul de culori RGB (roșu-verde-albastru), care este aproximativ aceeași utilizată de majoritatea afișajelor.

Cele mai bune tastaturi RGB
Roșu, Verde, Albastru sau RGB

În cazul tastaturilor, o tastatură LED va afișa doar o singură culoare sau o selecție limitată de culori solide. Tastaturile RGB, prin contrast, pot fi făcute să arate un ciclu prin spectrul de culori sau culori unice pe regiune sau chiar pe tastă.

Ce diferențiază RGB pe tastă de RGB pe zonă?

Când majoritatea oamenilor se gândesc la iluminarea RGB, se gândesc la iluminarea RGB super-personalizată care poate recrea efecte specifice după bunul lor plac. Ei se gândesc la RGB per-key, deoarece aceasta este forma tehnologiei care a popularizat creșterea actuală a RGB în hardware-ul PC.

Cu toate acestea, există un alt tip de RGB, unul destul de comun pe dispozitivele bugetare: RGB pe zonă. Cu RGB pe zonă, efectele RGB se bazează pe zone întregi ale tastaturii, uneori cu doar două sau chiar patru sau cinci. Deși acest lucru încă adaugă un fler vizual, nu se compară cu o experiență pe tastă, mai ales că software-ul de pe tastaturi ca acesta este de obicei limitat la câteva presetări de iluminare care nu sunt deloc personalizabile.

Cu toate acestea, RGB pe zonă nu este deloc rău, mai ales dacă interesul tău pentru RGB este pur și simplu ca întreaga tastatură să fie o culoare specifică care se potrivește gusturilor tale. Chiar și eu folosesc Corsair K70 RGB pentru a afișa o schemă de culoare aurie solidă de cele mai multe ori!

De ce să vă deranjați cu tastaturile mecanice RGB?

Când evaluați diverse tastaturi RGB, veți observa că unele sunt considerate „mecanice”, în timp ce altele nu sunt. S-ar putea să dai chiar și pe câteva care pretind „o senzație mecanică”, orice ar trebui să însemne asta. Deci, ce face ca o tastatură să fie „mecanică”?

În esență, o tastatură mecanică este o tastatură care nu folosește un design cu dom de cauciuc pentru a înregistra apăsările de taste. Designul domului din cauciuc este comun chiar și la laptopurile subțiri, unde este subțire în majoritatea modelelor de chei chiclet. Cu un design mecanic, utilizați în schimb comutatoare mecanice sub fiecare tastă, iar tipul specific de tip de comutator poate varia între modelele aceleiași tastaturi.

Imagini cu aparatul foto Samsung
O varietate de comutatoare Cherry MX, precum și comutatorul verde de la Razer

Faceți clic pe „Tipul comutatorului” de mai sus pentru a consulta articolul nostru despre tipurile de comutatoare cu tastatură mecanică dacă nu știți ce să căutați. Poate doriți să consultați și ghidul meu mai general de cumpărare a tastaturii, care răspunde la multe întrebări legate de tastatură care nu sunt abordate aici.

Cea mai bună tastatură RGB pentru buget: tastatură pentru jocuri Razer Cynosa V2

The Tastatură pentru jocuri Razer Cynosa V2 este alegerea noastră pentru cea mai bună tastatură RGB la buget. În ciuda vânzării cu amănuntul la un preț semnificativ sub 100 USD la momentul scrierii, această tastatură oferă o caracteristică pe care puțini alții din gama sa de preț nu o pot: taste RGB adresabile individual, permițând personalizarea completă RGB la un preț scăzut.

Cele mai bune tastaturi RGB la buget cu fir

Avertismentul este că toate acestea vin într-o tastatură cu membrană, ceea ce înseamnă că nu obțineți niciunul dintre beneficiile pe care le-ați avea în mod normal de la o tastatură mecanică. Dacă nu vă pasă de asta sau vă pasă mai mult de RGB, aceasta rămâne o alegere excelentă.

Cea mai bună tastatură RGB fără fir pentru buget: Redragon K599

The Redragon K599 este alegerea noastră pentru cea mai bună tastatură RGB fără fir de buget. Aceasta este o tastatură RGB fără fir complet mecanică și chiar se mândrește cu un design fără zece chei pentru a reduce greutatea și pentru a îmbunătăți și mai mult utilizarea wireless fără legătură. Deci este ieftin, RGB, wireless și chiar fără zece – care este problema?

Cele mai bune tastaturi RGB Budget Wireless

Utilizează iluminarea bazată pe zone menționată mai devreme în articol în loc de iluminarea pe tastă. În plus, capacitatea de personalizare a efectelor este extrem de limitată, făcând această tastatură mai puțin ideală pentru personalizări extrem de specifice. Dacă doriți doar efectul RGB sau una dintre cele opt culori solide și nu căutați efecte hiper-specifice, aceasta este încă o opțiune grozavă.

Cea mai bună tastatură RGB high-end: Whirlwind FX Element V2

Iată unul dintre băieții mari. Alegerea noastră pentru cea mai bună tastatură RGB high-end este Whirlwind FX Element V2. Deși această tastatură nu provine de la un nume mare precum Corsair, ea compensează mai mult asta cu o calitate excelentă a construcției și un software și efecte RGB superbe, de neegalat.

Cele mai bune tastaturi RGB Highend cu fir

Software-ul RGB Whirlwind, SemnalRGB, permite un nivel cu adevărat nebun de personalizare RGB, inclusiv efecte RGB în timp real care oglindesc ceea ce se întâmplă pe ecran. Acesta este încorporat gratuit în tastatura Whirlwind. Dacă sunteți în căutarea celui mai bun RGB, este greu să argumentați că Whirlwind FX nu îl are deja.

Desigur, dacă preferați să aveți acel RGB excelent cu o altă tastatură, puteți plăti pentru a utiliza SignalRGB cu o altă tastatură RGB pentru fiecare tastă din această listă sau ceva de genul similar high-end Corsair K70 RGB MK2care ar trebui să coste aproximativ același, dar are o calitate mai bună a construcției și mai multe opțiuni de comutatoare.

Cea mai bună tastatură RGB fără fir de vârf: Razer BlackWidow V3 Pro

Ultimul, dar nu în ultimul rând, este Razer BlackWidow V3 Pro, care, pe lângă faptul că este cea mai bună tastatură RGB fără fir, este, fără îndoială, cea mai bună tastatură fără fir în general. Acest lucru se datorează tehnologiei excelente fără fir cu latență scăzută de la Razer, comutatoarelor mecanice verzi și iluminării și software-ului RGB pe tastă.

Cele mai bune tastaturi RGB Highend Wireless

Deși ofertele de iluminare RGB de la Razer nu se compară cu cele ale Whirlwind FX, puteți obține aceleași efecte pe această tastatură obținând software-ul SignalRGB menționat în recenzia de mai sus.

Această tastatură este aproape perfectă… dar există o problemă. Prețul ar putea fi puțin mai mare dacă nu sunteți pregătit să cheltuiți sute de dolari pe o tastatură, dar asta se întâmplă atunci când faceți wireless tastaturi RGB de ultimă generație.

Încheierea

După ce ați citit lista noastră cu cele mai bune tastaturi RGB pe care le puteți obține pe piață, dacă aveți întrebări persistente la care nu s-a răspuns, lăsați un comentariu în secțiunea de comentarii de mai jos; și vom încerca să vă ajutăm cât mai curând posibil.

Credit imagine: Ox1997vaca

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x