git checkout comanda comută între ramuri sau restabilește fișierele arborelui de lucru. Există o serie de opțiuni diferite pentru această comandă care nu vor fi acoperite aici, dar le puteți arunca pe toate în Documentație Git.

Verificați un anumit commit

pentru a finaliza un anumit commit, executați comanda:

git checkout specific-commit-id

putem obține ID-ul de commit specific executând:

git log

Verificați o sucursală existentă

Pentru a verifica o ramură existentă, rulați comanda:

git checkout BRANCH-NAME

În general, Git nu vă va permite să achitați o altă ramură decât dacă directorul dvs. de lucru este curat, deoarece ați pierde orice modificare a directorului de lucru care nu este angajată. Aveți trei opțiuni pentru a gestiona modificările: 1) Coșul de gunoi, 2) angajează-isau 3) ascunde-le.

Verificați o filială nouă

Pentru a crea și a plăti o nouă ramură cu o singură comandă, puteți utiliza:

git checkout -b NEW-BRANCH-NAME

Acest lucru vă va comuta automat la noua filială.

Verificați o sucursală nouă sau resetați o sucursală la un punct de pornire

Următoarea comandă este similară cu verificarea unei noi ramuri, dar folosește -B (rețineți capitolul B) și un opțional START-POINT parametru:

git checkout -B BRANCH-NAME START-POINT

Dacă BRANCH-NAME ramura nu există, Git o va crea și o va începe de la START-POINT. Dacă BRANCH-NAME ramură există deja, apoi Git resetează ramura la START-POINT. Acest lucru este echivalent cu alergarea git branch cu -f.

Forțează o plată

Puteți trece -f sau --force opțiune cu git checkout comanda pentru a forța Git să schimbe ramurile, chiar dacă aveți modificări neetalonate (cu alte cuvinte, indicele arborelui de lucru diferă de HEAD). Practic, poate fi folosit pentru a arunca schimbările locale.

Când executați următoarea comandă, Git va ignora intrările necombinate:

git checkout -f BRANCH-NAME

# Alternative
git checkout --force BRANCH-NAME

Anulați modificările din directorul dvs. de lucru

Puteți utiliza git checkout comanda pentru a anula modificările efectuate într-un fișier din directorul dvs. de lucru. Aceasta va readuce fișierul la versiunea din HEAD:

git checkout -- FILE-NAME