GoodWill Ransomware cere victimelor să facă fapte bune

Goodwill Ransomware Good Deeds Featured
⏱️ 4 min read

Am auzit de hackeri cu pălărie albă care sunt de partea bună a problemei: hackingul etic care identifică vulnerabilități pentru a ajuta pe alții să nu fie victime. Dar ransomware-ul GoodWill este un alt tip de etic – le cere victimelor să facă fapte bune pentru a-și recupera datele.

Bonne fête du 1er mai avec Muguet ...
Bonne fête du 1er mai avec Muguet - Carte virtuelle

Identificarea GoodWill Ransomware

Compania de analiză a amenințărilor CloudSEK a identificat ransomware-ul GoodWill martie asta. Totuși, victimele nu trebuie să-și facă griji că vor pierde bani din cauza acestor hackeri. În loc să ceară o răscumpărare în numerar, hackerii cer victimelor să facă fapte bune dacă vor vreodată să-și vadă datele din nou.

S-ar putea să vă întrebați cum vor ști hackerii că faptele bune au fost efectuate. Victimelor li se cere să le înregistreze în imagini, audio și/sau video, apoi să posteze dovada pe rețelele de socializare.

Goodwill Ransomware Good Deeds Rasom Note
Sursa imaginii: CloudSEK

Hackerii nu sunt, evident, vorbitori nativi de engleză. Ei spun victimelor că prima faptă bună „nu te costă mare, ci contează pentru umanitate”.

După ce victimele completează faptele bune și le postează pe rețelele de socializare, li se oferă instrucțiuni pentru a descărca o cheie de decriptare. Acest lucru le va permite să-și recupereze documentele, fotografiile, videoclipurile, bazele de date și alte fișiere.

CloudSEK a reușit să determine câteva lucruri despre hackerii GoodWill. Ei au identificat două adrese IP din subdomenii ca fiind situate în Mumbai, India. Adresa de e-mail poate fi urmărită către o companie de soluții și servicii de securitate IT cu sediul în India.

Faptele bune ale Voinței bune

Faptele bune care sunt cerute de ransomware-ul GoodWill sunt foarte specifice. Prima faptă discută despre miile care mor dormind afară în frig fără îmbrăcăminte adecvată. Sarcina cere victimelor „să furnizeze haine/pături noi persoanelor de care au nevoie de pe marginea drumului” și să le înregistreze pe video. După ce acest lucru este finalizat, hackerii vă vor „promova pentru următoarea activitate”.

Goodwill Ransomware Good Deeds Homeless
Sursa imaginii: Unsplash

A doua faptă bună presupune ca victimele să ducă cinci copii din cartier la Dominos, Pizza Hut sau KFC și să le comande mâncare. „Tratează-i pe acești copii ca pe frații tăi mai mici.” Următoarea parte a sarcinii este să faci selfie-uri și să le postezi ca o poveste video. Este necesară și o fotografie a chitanței restaurantului. „Ajută-i pe cei mai puțin norocoși decât tine, pentru că este o adevărată existență umană.”

Cu explicația că mulți oameni „au suferit durerea de a-și pierde cei dragi din cauza lipsei de bani”, victimele sunt obligate să viziteze un spital local și să plătească pentru un tratament medical pentru cineva care nu își poate permite, apoi să înregistreze audio. de a le spune că sunt sprijiniți și „nu trebuie să vă faceți griji acum”. Selfie-urile sunt cerute „lor cu zâmbete pline și fețe fericite”.

Goodwill Ransomware Good Deeds Rama foto
Sursa imaginii: CloudSEK

După ce toate cele trei acte sunt finalizate, victimele trebuie să scrie un articol și să-l posteze pe Facebook și Instagram despre „experiența lor minunată de a fi transformate într-o „ființă umană bună”. Setul de decriptare va fi trimis odată ce hackerii primesc linkul. Victimelor li se oferă și rama foto de mai sus, probabil pentru un selfie pe care l-au făcut în timpul procesului.

Nu există victime sau ținte cunoscute ale ransomware-ului GoodWill sau ale faptelor bune făcute pentru a recupera datele furate. Dacă sunteți îngrijorat să deveniți o victimă, consultați aceste instrumente de decriptare a ransomware pentru Windows.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x