Google abordează confidențialitatea anunțurilor cu Android Privacy Sandbox

Android Privacy Sandbox Featured
⏱️ 5 min read

Nu există nicio îndoială că Apple este în război cu celelalte mari companii de tehnologie. Dar concurența neprietenoasă a dus la vreo influență asupra industriei? Google a răspuns la această întrebare într-un mod mare când a anunțat „Android Privacy Sandbox”, o nouă caracteristică care pare să fie concurență pentru noile practici de confidențialitate ale Apple.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Opțiunea de confidențialitate a Apple

Care este noua politică de confidențialitate a Apple, care le face pe celelalte mari companii de tehnologie să încerce? Începând cu iOS 14, Apple le permite clienților săi să decidă dacă vor permite aplicațiilor să le urmărească sau dacă doresc pur și simplu să renunțe.

Noua politică a Apple a avut un efect imediat asupra pieței. Alături de Google, Facebook este o altă companie care își face profituri din forțarea reclamelor asupra utilizatorilor săi. CEO-ul Mark Zuckerberg s-a luptat cu schimbarea Apple, dar nu a putut face mare lucru pentru a o opri. Utilizatorii Apple care folosesc Facebook pot acum să renunțe la publicitate. A dus la a Pierdere de 10 miliarde de dolari pentru Facebook intr-un an.

Android Privacy Sandbox Google

În loc să se plângă și să lupte, Google încearcă să creeze propria sa politică de confidențialitate a reclamelor pentru a atrage utilizatorii. Cu toate acestea, Android Privacy Sandbox nu pare că va duce la mai puțină urmărire a reclamelor – cel puțin în acest moment.

Folosind cuvântul „Sandbox”, te duce să te gândești la distracție ușoară și aerisit. Cu toate acestea, este mai mult o joacă pe „Chrome Privacy Sandbox” de la Google. Acest program blochează cookie-urile de la terți. Dar Google nu a menționat blocarea sau limitarea urmăririi în anunțul său.

Nu că Google nu ar putea face asta pentru utilizatorii de Android. Ar putea impune confidențialitatea dezvoltatorilor din Google Play, la fel ca Apple în App Store.

Google introduce Sandbox de confidențialitate pentru publicitate

Google și-a deschis anunţ susținând: „Aplicațiile mobile sunt o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. În prezent, peste 90% dintre aplicațiile de pe Google Play sunt gratuite, oferind acces la conținut valoros pentru miliarde de utilizatori.

Dar apoi a continuat să spună: „Publicitatea digitală joacă un rol cheie în a face acest lucru posibil. Dar pentru a asigura un ecosistem de aplicații sănătos – de care beneficiază utilizatorii, dezvoltatorii și companiile – industria trebuie să continue să evolueze modul în care funcționează publicitatea digitală pentru a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorilor.”

Când a introdus Android Privacy Soundbox, postarea pe blog a menționat „obiectivul său de a introduce noi soluții de publicitate mai private”. A adăugat: „Explorăm, de asemenea, tehnologii care reduc potențialul de colectare secretă a datelor, inclusiv modalități mai sigure de integrare a aplicațiilor cu SDK-urile de publicitate”.

Telefon Android Privacy Sandbox

Această nouă inițiativă „se bazează pe eforturile noastre existente pe web, oferind o cale clară pentru a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorilor fără a pune în pericol accesul la conținut și servicii gratuite”, a adăugat Google.

Dar, în timp ce reclamele sunt limitate și se analizează reducerea colectării de date, lucru pe care fiecare utilizator îl va aprecia, Google nu limitează sau interzice urmărirea. Acesta este ceva asupra căruia utilizatorii nu vor avea control.

Anunțul a chemat Apple, oprindu-se înainte de a chema compania pe nume: „Ne dăm seama că alte platforme au adoptat o abordare diferită a confidențialității reclamelor, limitând direct tehnologiile existente utilizate de dezvoltatori și agenți de publicitate.

„Credem că – fără a oferi mai întâi o cale alternativă de păstrare a confidențialității – astfel de abordări pot fi ineficiente și pot duce la rezultate mai proaste pentru confidențialitatea utilizatorilor și afacerile dezvoltatorilor.”

Nu este clar cum vede metoda Apple ca fiind „ineficientă” sau care duce la „rezultate mai rele”. Pierderea de 10 miliarde de dolari a Facebook pare destul de eficientă.

Android Privacy Sandbox Google Play

Google și-a explicat încă o dată scopul, spunând că este „să dezvolte soluții de publicitate eficiente și care să îmbunătățească confidențialitatea, în care utilizatorii știu că informațiile lor sunt protejate, iar dezvoltatorii și companiile au instrumentele pentru a avea succes pe mobil”.

Dezvoltatorii vor avea șansa de a ajuta la ghidarea sandbox-ului, dar, interesant, utilizatorii nu sunt invitați să joace. Deși, Google a fost mândru să includă citatul lui Snap de a fi „încântat să colaboreze cu Google”.

De asemenea, va lucra cu autoritățile de reglementare pentru a se asigura că „nu acordăm un tratament preferențial produselor sau vânzărilor Google”. Ar trebui să fie ceva ce face automat, indiferent dacă este vorba de Google, Apple, Facebook sau o altă mare companie de tehnologie.

Cu alte cuvinte, Google va permite autorităților de reglementare să se asigure că joacă bine în sandbox și va invita dezvoltatorii să vină și ei să se joace mai târziu în acest an, când se așteaptă lansarea Android Privacy Sandbox. Dar nu va fi suficient loc pentru utilizatori.

Citiți mai departe pentru a afla cum Google urmărește și Apple pe piața tabletelor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x