Google annuncia che inizierà a utilizzare la verifica in due passaggi automaticamente

Google anunță că va începe să utilizeze automat 2SV

⌛ Reading Time: 3 minutes

Am auzit adesea că autentificarea cu doi factori este calea de urmat, că pasul suplimentar vă va ajuta să vă păstrați conturile în siguranță. Google este de acord cu acest lucru atât de mult încât intenționează să utilizeze automat ceea ce numește 2SV (verificare în doi pași) pe toate conturile. Din toate punctele de vedere, 2SV este doar un alt mod de a face referire la 2FA (autentificare cu doi factori). Cei doi termeni sunt adesea interschimbabili.

Planul Google pentru utilizarea automată a 2SV

Google a fost prezentat într-un postare pe blog problemele legate de conectare doar cu o parolă: „Sunt ușor de furat, sunt greu de reținut și gestionarea lor este plictisitoare.” Se adaugă că o parolă lungă nu este întotdeauna mai sigură, deoarece tind să îi facă pe oameni să le folosească pentru mai multe conturi, deoarece nu vor să-și amintească mai multe parole lungi.

Observând că „păstrarea în siguranță online este prioritatea noastră principală”, Google a prezentat o previzualizare a noii sale politici 2SV. În prezent, deținătorilor de cont Google li se cere să se înscrie în 2SV, dar vor fi înscriși automat în viitor.

Postarea de pe blog explică procesul Google 2SV care implică utilizarea unui dispozitiv mobil ca al doilea pas în procesul de verificare. Utilizatorii își verifică identitatea atingând o solicitare Google atunci când se conectează. „Folosirea dispozitivului mobil pentru conectare oferă oamenilor o experiență de autentificare mai sigură și mai sigură decât parolele numai”.

Google „construiește tehnologii avansate de securitate în dispozitive pentru a face această autentificare multi-factor fără probleme și chiar mai sigură decât o parolă. De exemplu, ne-am construit cheile de securitate direct pe dispozitivele Android și am lansat aplicația Google Smart Lock pentru iOS, astfel încât acum oamenii își pot folosi telefoanele ca formă secundară de autentificare. ”

Manager parolă și importare parolă

Adăugarea automată a 2SV la toate conturile se va adăuga la celelalte moduri în care Google păstrează deja procesul de conectare în siguranță. Aceasta include Password Manager și Password Import.

Managerul de parole este încorporat în Chrome, Android și chiar iOS. Este mai ușor să creați și să utilizați parole unice, complexe și să nu vă mai amintiți. Acesta vă va completa automat parola atunci când vă conectați și utilizează Google Security Checkup pentru a vă informa dacă parolele dvs. au fost compromise, dacă refolosiți o parolă și puterea parolei.

Google 2sv.gmail

Importarea parolei permite utilizatorilor să încarce parole, până la 1.000 la un moment dat, de pe site-uri terțe în Password Manager.

Desigur, s-ar putea să fiți mulțumit de managerul dvs. actual de parole și de procesul actual al 2SV. Rămâneți cu el. Știi doar că Google oferă o altă opțiune.

Sincer, Google are nevoie de un pic de PR pentru a asigura siguranța utilizării serviciilor sale. Poate că adăugarea acestor servicii, automat sau nu, va ajuta publicul să vadă compania un pic diferit, păstrând în același timp conturile în siguranță în acest proces.

„Într-o zi, sperăm că parolele furate vor fi un lucru din trecut, deoarece parolele vor fi un lucru din trecut, dar până atunci, Google va continua să vă păstreze în siguranță dvs. și parolele.”

Citiți mai departe pentru a afla cum utilizarea 2FA legată de numerele de telefon reciclate poate fi, de asemenea, un risc de securitate.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.