Google anunță modificări vitale ale funcției de căutare

Google anunță modificări vitale ale funcției de căutare
⏱️ 4 min read

Căutările Google afectează o parte atât de mare din căutările noastre generale, încât nu mai „căutăm” sau „căutăm” ceva ce trebuie să știm – îl „Google”. Pe cât de important este Google, nu fac modificări foarte des, dar atunci când o fac, este demn de remarcat. Pentru a merge împreună cu a douăzecea aniversare, au anunțat câteva modificări majore ale funcției lor de căutare.

Primii douăzeci de ani ai Google

Ben Gomes, vicepreședintele Căutării, Știrilor și Asistentului, a anunțat aceste modificări într-un postare pe blog. El a vorbit despre creșterea în India cu sete de informații, ceea ce a dus la o mutare în Statele Unite pentru a studia informatica, unde a aterizat mai târziu cu Google pentru a deveni unul dintre primii lor angajați.

Aparent pentru a înlătura acuzațiile potrivit cărora rezultatele căutării sunt părtinitoare din punct de vedere politic, el a vorbit despre concentrarea Google asupra punerii la dispoziție a informațiilor cu accent pe utilizator, un obiectiv de a oferi utilizatorilor cele mai relevante informații de cea mai înaltă calitate, abordarea lor algoritmică și testarea fiecărei modificări face.

Anul douăzeci și dincolo

Pentru a merge împreună cu această etapă uriașă pe care Google se apropie, ei anunță noi schimbări, Gomes explicând că încearcă să „facă informațiile mai accesibile peste tot”.

„Următorul capitol” al lor este condus de trei schimbări în abordarea căutării: trecerea de la răspunsuri la călătorii, trecerea de la interogări la furnizarea unui mod de a obține informații și trecerea de la text la un mod mai vizual de a găsi informații.

Și cum vor face toate aceste schimbări? Cu inteligență artificială. Google intenționează să îmbunătățească modul în care înțeleg limbajul, în moduri care sunt posibile în 2018 și după aceea nu erau posibile acum douăzeci de ani.

știri-google-căutare-ochi

Gândul este că rețelele neuronale îi pot ajuta acum să caute cu concepte în loc de cuvinte. Gomes explică, „încorporările neuronale, o abordare dezvoltată în domeniul rețelelor neuronale, ne permite să transformăm cuvintele în reprezentări mai neclare ale conceptelor subiacente și apoi să potrivim conceptele din interogare cu conceptele din document”.

Ei numesc această „potrivire neuronală”, un proces care le permite să abordeze întrebări cu cele mai relevante rezultate, chiar dacă cuvintele nu sunt folosite.

Schimbarile

Prima schimbare este că, atunci când vizitați pagina de pornire de pe un dispozitiv mobil, veți fi introdus la o nouă versiune a fluxului Google, una care a fost introdusă pentru prima dată anul trecut în aplicația de căutare. Ei numesc acest lucru „Descoperă”. Acesta va afișa conținut de suprafață și articole relevante atașate la ceea ce Google știe deja despre dvs.

O altă modificare este că veți vedea carduri de informații și imagini care vor fi numite „Carduri de activitate”. Acestea vor fi afișate în partea de sus a rezultatelor căutării și vor afișa căutările și activitatea anterioară, dacă Google consideră că este util pentru căutarea curentă. Puteți elimina cardurile care nu se aplică.

Funcția de carduri „Featured Video” va apărea într-un carusel dacă căutarea dvs. este legată de un videoclip. Filele suplimentare de informații despre un subiect comun vor fi oferite în „subiecte îmbunătățite”, acele lucruri care sunt căutate des. De asemenea, va exista o opțiune care vă va salva căutările pentru o posibilă utilizare în viitor. Aceasta se va numi „Colecții”.

știri-google-căutare-afișare

Întrucât orice alt serviciu tehnologic se mută în „Povestiri”, la fel și Google. La fel ca Instagram și Snapchat, poveștile AMP vor fi disponibile cu informații text, videoclipuri și imagini curate.

Căutările de imagini vor primi mai multă calitate și prioritate în paginile utilizate și se vor integra și cu Lens, instrumentul lor care vă va permite să identificați ceea ce căutați utilizând propria fotografie.

Va schimba acest lucru opinia Google?

Dar toate acestea vor schimba cu adevărat părerea Google? Ei primesc o astfel de flack pentru colectarea de informații despre utilizatori, în special în ceea ce privește căutarea, și se pare că toate aceste modificări au doar tendința de a agrava.

Asta crezi și tu? Sunteți îngrijorat că acest lucru va face ca Google să aducă mai multe informații despre dvs.? Spuneți-ne ce părere aveți despre noile modificări ale Google în funcția lor de căutare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x