Google Chrome oferă o soluție Spectre care folosește mai multă memorie

Google Chrome oferă o soluție Spectre care folosește mai multă memorie
⏱️ 3 min read

Anterior am discutat că o posibilă soluție pentru o defecțiune a procesorului de tip Spectre ar încetini mașinile. Versiunea 67 a browserului Chrome implementează acum remedierea. Vă va proteja într-adevăr împotriva atacurilor bazate pe Spectre, dar va mesteca, de asemenea, cu zece până la treisprezece procente mai multă memorie de sistem.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Izolarea site-ului

Google Chrome 67 activează „Izolarea site-ului” pentru a proteja împotriva bug-urilor de tip Spectre, dar asta îl face să folosească mai mult RAM.

Izolarea site-ului determină Chrome să creeze mai multe procese de redare care vin cu compromisuri de performanță,”, Explică Charlie Reis de la Google.

În plus, fiecare proces de redare este mai mic, cu o durată mai scurtă și are mai puțină dispută la nivel intern, dar există aproximativ o zece până la treisprezece procente de memorie totală în sarcinile reale de lucru datorită numărului mai mare de procese. Echipa noastră continuă să lucreze din greu pentru a optimiza acest comportament pentru a menține Chrome atât rapid cât și sigur.

Izolarea site-ului a fost disponibilă experimental de la Chrome 63, dar acum este activată în mod implicit pentru aproape toți utilizatorii Chrome.

Izolarea site-ului este o mare schimbare a arhitecturii Chrome care limitează fiecare proces de redare la documente de pe un singur site,”Continuă Reis.

Aceasta înseamnă că, chiar dacă un atac Spectre ar avea loc într-o pagină web rău intenționată, datele de pe alte site-uri web nu ar fi, în general, încărcate în același proces și, prin urmare, ar exista mult mai puține date disponibile pentru atacator. Acest lucru reduce semnificativ amenințarea reprezentată de Spectre.

Va face acest lucru computerul meu mai lent?

Din punct de vedere tehnic, dacă dețineți un computer de ultimă generație cu o mulțime de memorie RAM și nu deschideți sute de file în același timp, probabil că acest lucru nu vă va afecta prea mult. Pe un Chromebook sau un computer / telefon mai vechi, s-ar putea să simțiți efectul după ce ați deschis mai multe file decât este necesar.

Protejându-te

Defectele CPU bazate pe Spectre pot fi foarte dăunătoare. S-ar putea deteriora firmware-ul, sistemul dvs. de operare, software-ul etc. Nu este ceva cu care să ne deranjăm. În timp ce nimeni nu dorește ca browserul lor să încetinească semnificativ, perspectiva pagubei pe care Specter ar putea să o provoace ar fi mai gravă.

Chrome nu este nici măcar singurul browser accesat și toate browserele majore lucrează la actualizări pentru a vă proteja împotriva Spectre.

news-chrome-spectre-fix-man

De îndată ce acest lucru a fost descoperit la începutul anului, Microsoft a lansat o actualizare de securitate Windows atât pentru Internet Explorer, cât și pentru Edge. A gestionat-o făcând mai dificilă accesarea informațiilor confidențiale prin întârzieri de sincronizare în CPU-ul unui dispozitiv. Firefox include tehnici de atenuare și lucra la modalități suplimentare de protejare prin eliminarea scurgerii mai aproape de sursă. Apple, de asemenea a instituit remedieri în Safari pentru a proteja împotriva acestor atacuri și a făcut acest lucru fără niciun impact imediat asupra performanței.

Dar aceste browsere și sisteme de operare au fost actualizate constant pe tot parcursul anului, deoarece continuă să lucreze la protejarea împotriva atacurilor de tip Spectre. Cel mai important sfat pentru a vă păstra toate datele în siguranță este să acordați atenție actualizărilor. Atâta timp cât îți actualizezi sistemul de operare și browserul, indiferent care este, poți fi sigur că folosești cele mai bune modalități de a te proteja împotriva atacurilor de tip Spectre.

Browserele și sistemul dvs. de operare sunt actualizate? Observați că Chrome este mai mult un porc de memorie acum că vă protejează împotriva unui atac de tip Spectre? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x