Google pare să construiască un înlocuitor pentru Android numit Fucsie. Ieri, au dezvăluit cum arată noua lor interfață de utilizare Armadillo (vezi fotografia de mai sus, prin amabilitatea Ars Technica).

Iată ce știm despre Fuchsia până acum:

  • Este scris parțial în Dart, un limbaj de programare open source dezvoltat de Google, care se compilează în JavaScript
  • Spre deosebire de Chrome OS și Android, Fuchsia nu folosește nucleul Linux. În schimb, are propriul său microkernel numit Magenta.

Poate vă întrebați: ce naiba este microkernel? Este practic o versiune dezactivată a unui kernel tradițional (nucleul unui sistem de operare care controlează hardware-ul de bază al unui computer).

Această imagine ilustrează unele dintre sarcinile pe care nucleele le gestionează pe care nu le realizează mircokernelurile:

Cum sa creati o vedere de gradient frumoasa reutilizabila in

Google nu a spus oficial nimic despre scopul acestui sistem de operare, așa că voi specula:

  • De la achiziția Sun Microsystems de către Oracle în 2010, ecosistemul Java (pe care Android este construit deasupra) nu a fost la fel de prietenos cu sursa deschisă ca pe vremuri. De fapt, Oracle a dat în judecată fără succes Google pentru 9 miliarde de dolari anul trecut susținând că Android a încălcat licențele Sun. Noul sistem de operare Google reprezintă o oportunitate pentru Google de a nu mai folosi Java împreună (și până în prezent, niciunul dintre codurile open source Fuchsia nu este scris în Java).
  • Depărtându-se de kernel-ul Linux și concentrându-și toată energia asupra Magenta, Google ar putea să introducă caracteristici specifice de care are nevoie mai repede decât ar putea comunitatea Linux – cu interesele sale mai diverse.
  • Android nu a fost conceput având în vedere realitatea virtuală sau realitatea augmentată. Acest se pare că se îndreaptă spre calcul. Începând cu Fuchsia, Google va permite să se concentreze de la început pe realitatea virtuală.

Iată o analiză completă a Fuchsia (Citiți 6 minute)

  1. De ce am părăsit o firmă de avocatură mare și prestigioasă, am învățat să codez și am devenit manager de produs la o startup (5 minute de citire)
  2. Cum să construiești interfețe de utilizator complexe fără să te înnebunești complet (5 minute de citire)
  3. Cum se utilizează obiectul Window JavaScript pentru a muta, deschide, închide și redimensiona o fereastră de browser (Ceas de 7 minute)

Bonus: Cineva a întrebat pe Quora: „Ați angaja un camper Routech ca dezvoltator?” Un manager a răspuns că a angajat deja unul și intenționează să angajeze un al doilea (1 minut citit)

Gandul zilei:

„Vedem doar ceea ce știm.” – Goethe

Amuzantul zilei:

Google dezvolta un nou misterios sistem de operare mobil numit

Webcomic de CampComic.com

Grupul de studiu al zilei:

Routech Lagos

1611326887 838 Google dezvolta un nou misterios sistem de operare mobil numit

Codificare fericită!

– Quincy Larson, profesor la Routech

Dacă obțineți valoare din aceste e-mailuri, vă rugăm să luați în considerare susținând organizația noastră nonprofit.