Google intră pe piața Game-Streaming

Google intră pe piața Game-Streaming
⏱️ 3 min read

Google lucrează la ideea de a implementa un serviciu de streaming de jocuri de trei ani cu „Protect Steam”. În această săptămână, ei vor anunța în cele din urmă serviciul la Game Developer Conference (GDC).

În plus față de serviciul de streaming de jocuri, se așteaptă să ofere și consola de jocuri „Yeti”. Speranța este că, împreună cu Project Stream, se vor combina pentru a deveni ceea ce a fost descris ca un „Netflix pentru jocuri video”, ceea ce are atât de mult sens încât te face să te întrebi de ce nimeni nu a pus încă pe deplin această idee în uz.

Cont Netflix Gratis
Cont Netflix Gratis

Jocuri în cloud

Acest lucru ar putea revoluționa jocurile. În prezent, puteți cheltui câteva sute de dolari pe o consolă de jocuri – cum ar fi PlayStation, Xbox sau chiar Wii – și chiar mai mulți bani pentru a cumpăra fiecare joc pe care doriți să îl jucați. Ori trebuie să cumpărați un disc care include jocul, fie să așteptați ceea ce pare o eternitate pentru ca acesta să se descarce pe consola dvs. de jocuri.

Dar Noul serviciu Google de streaming de jocuri va schimba acest lucru, permițându-vă să jucați jocuri fără costul cumpărării și fără a fi nevoie să așteptați o descărcare și vă va permite să le transmiteți în flux pe orice dispozitiv, cum ar fi un computer, un smartphone sau o casetă de streaming.

„Jocurile în cloud le vor permite editorilor să-și lărgească și mai mult acoperirea prin potențialul acces la noi segmente de public pe orice dispozitiv și pe orice ecran”, a explicat Thomas Husson, vicepreședinte și analist principal Forrester.

„Dincolo de muzică sau video, jocurile reprezintă o altă oportunitate de a oferi venituri de streaming recurente pentru companiile din ecosistemul jocurilor. Pentru platformele cloud precum Amazon, Google sau Microsoft, va deveni, de asemenea, o oportunitate de a oferi servicii de stocare și servicii cloud editorilor de jocuri care cheltuiesc din ce în ce mai mult în infrastructura lor IT. ”

Este ușor de văzut acolo de ce este un efort important pentru Google. Aceștia vor câștiga și mai mulți bani, deoarece în timp ce schimbați doar o consolă cu alta pentru a trece la Yeti și, în timp ce veți plăti un abonament pentru a reda jocuri în loc să le cumpărați, Google își propune să câștige bani și de la editorii de jocuri care își difuzează produsul.

Google a avut un gust în ultimii ani despre cum ar funcționa acest lucru. Au inițiat procesul Project Stream, care le-a permis oamenilor să transmită „Assassin’s Creed Odyssey”. Acest lucru se poate face doar cu browserul web Google Chrome.

Nu se cunoaște modul în care Yeti va lua în considerare procesul prin transmiterea prin streaming, indiferent dacă este vorba de un controler, de o casetă de streaming etc.

Va reuși Google?

Există întrebări dacă noul serviciu Google de streaming de jocuri va avea succes, deoarece nu sunt singurii care se aventurează în acel spațiu. Sony și NVIDIA au oferit ambele un serviciu de streaming de jocuri, ambele fiind încă în funcțiune. A existat și serviciul OnLive care nu a reușit să obțină suficienți abonați.

Unii sugerează că Google nu ar putea avea nici un mare succes, deoarece nu au avut niciodată succes cu alte servicii cu plată, precum muzică, filme și cărți. În plus, nu au un catalog de jocuri pe care să se bazeze, așa cum face Sony. Și se spune că Microsoft și Amazon lucrează la servicii similare de streaming de jocuri.

Credeți că noul serviciu Google va avea succes? Ce crezi că vom afla mai multe despre serviciul de streaming de jocuri și despre Yeti când vor fi anunțate? Adăugați părerile dvs. despre toate acestea la comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x