Google își propune să sporească securitatea Gmail cu BIMI

Gmail Bimi Featured
⏱️ 4 min read

Probabil că sunteți obișnuit să primiți e-mailuri care par a fi de la o instituție financiară sau un magazin online pe care îl frecventați. Vă direcționează să faceți clic pe un link pentru a vă verifica identitatea sau pentru a vă repara contul. Dar ceva vă indică faptul că e-mailul nu este real. Google dorește să îți fie mai ușor să diferențiezi e-mailurile false de cele reale. Vrea să vă sporească securitatea în Gmail adăugând indicatori de marcă pentru identificarea mesajelor (BIMI).

Google lansează în sfârșit BIMI pentru Gmail

Acesta a fost un efort care a durat mai mult de un an. Google a anunțat BIMI pentru Gmail anul trecut și într-un postare recentă pe blog a spus că este în sfârșit gata să înceapă lansarea funcției în săptămânile următoare.

Postarea pe blog a susținut că „crearea unei experiențe securizate implicit bazate pe apărări robuste a fost întotdeauna un principiu de bază pentru Gmail”. Cu toate acestea, acum obiectivul a fost extins cu BIMI și un accent pe autentificarea puternică a expeditorului pentru toate e-mailurile.

Gmail Bimi Inbox

Intenția din spatele BIMI este de a crește încrederea în locul în care provin e-mailurile. Bank of America apreciază ușurința pe care o oferă. „Bank of America are o gamă largă de măsuri de securitate pentru a ne sprijini clienții și ne dezvoltăm constant programul pentru a oferi cea mai bună protecție din clasă. O parte a acestui efort este parteneriatul nostru cu Google pe BIMI, care oferă o modalitate ușoară de a valida dacă corespondența este de la noi”, a spus instituția financiară.

Autentificarea, raportarea și conformitatea mesajelor bazate pe domeniu (DMARC) este un standard actual pentru a furniza autentificarea expeditorului. Permite o filtrare mai bună pentru a valida proprietarul siglei și trimite rezultatele la Google. BIMI ajută organizațiile care folosesc deja DMARC să valideze siglele afișate în e-mailurile trimise.

Cum funcționează Securitatea Gmail cu BIMI

Postarea de blog explică cum funcționează BIMI cu un șir lung de acronime: „Organizațiile care își autentifică e-mailurile folosind Sender Policy Framework (SPF) sau Domain Keys Identified Mail (DKIM) și implementează DMARC pot furniza siglele lor de marcă comercială validate către Google printr-o marcă verificată. Certificat (VMC). BIMI folosește autoritățile de verificare a mărcii, cum ar fi autoritățile de certificare, pentru a verifica proprietatea siglei și pentru a furniza dovada verificării într-un VMC. Odată ce aceste e-mailuri autentificate trec de celelalte verificări ale noastre antiabuz, Gmail va începe să afișeze sigla în slotul pentru avatar existent.”

Google vede acest lucru ca fiind doar începutul pentru BIMI. Se așteaptă ca suportul să se extindă la mai multe tipuri de sigle și validatori. BIMI începe extinderea cu logo-uri înregistrate, deoarece acestea sunt adesea falsificate.

Email Bimi Gmail

Organizațiile care doresc să folosească BIMI au fost sfătuite în postarea de blog să se asigure că folosesc DMARC și că logo-ul lor a fost validat cu un VMC. Utilizatorii Gmail care doresc să fie siguri că deschid un e-mail sigur care a fost validat de BIMI nu trebuie să ia nicio măsură.

Google promite că este „mândru să fie unul dintre membrii lideri atât în ​​stabilirea, cât și în sprijinirea standardului BIMI și va continua să sprijine eforturile care contribuie la securitatea întregului ecosistem de e-mail”.

Citiți mai departe pentru a afla sfaturi importante de securitate Gmail pentru a vă securiza contul și urmați sfaturile din acest ghid dacă Gmail nu funcționează.

Credit imagine: Google

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x