• Fără categorie

Google Keep vs. Evernote vs. Apple Notes: care este cea mai bună aplicație pentru a lua note?

Best Note Taking App Feat
⏱️ 13 min read

În prezent, există o mulțime de aplicații pentru luarea de note. Evernote este la fel de veșnic verde cum a fost vreodată și continuă să evolueze în timp. Google Keep de către gigantul motorului de căutare este o altă pană în capacul său. Apple Notes a primit o actualizare uriașă odată cu lansarea recentă a iOS 15, aducându-l la egalitate cu restul pachetului. Aici examinăm Google Keep vs. Evernote vs. Apple Notes pentru a vedea care este mai bun și de ce.

Interfață cu utilizatorul (UI)

Evernote a primit recent o actualizare foarte necesară, în care interfața de utilizare a fost reproiectată pentru a ține pasul cu industria de luare de note. Este mult mai curat acum, cu note recente în partea de sus, Scratch Pad pentru a lua note rapide de mai jos și opțiunea de a crea note noi în diferite formate în partea de jos. Restul opțiunilor – cum ar fi etichete, categorii, sarcini etc. – au fost ascunse într-un meniu din bara laterală.

Evernote Ios Ui

Unde Evernote strălucește cu adevărat este capacitatea sa de a personaliza pagina de pornire, astfel încât să puteți adăuga/elimina elemente precum calendar, sarcini etc. de pe pagina de pornire pentru a o personaliza pentru dvs. Doar atingeți pictograma „Acasă cu creion” din partea de sus pentru a adăuga/elimina elemente.

Pagina de pornire Evernote Personalizați Ios

Google Keep are mai puține opțiuni – prin urmare, o interfață de utilizare mai curată, cu notele care apar în ordine cronologică și un meniu din bara de jos. Setările și unele opțiuni avansate sunt ascunse în meniul din bara laterală. O pictogramă multicolor plus familiară este plasată în partea de jos pentru a crea note noi.

Google Keep Ios Ui

Apple Notes are o interfață de utilizare datată în care va trebui să mergeți înainte și înapoi între foldere pentru a accesa note. Nu există nicio comandă rapidă în bara laterală sau opțiune de note recente ca în Evernote. Totuși, etichetele pot fi o modalitate rapidă de a localiza notele, la fel ca și bara de căutare din partea de sus, care vine în ajutor.

Apple Notes Ui Ios 15

Câştigător: Evernote. Interfața de utilizare Evernote nu este doar funcțională, ci și personalizabilă, astfel încât să puteți adăuga/elimina elemente precum Scratch Pad. Acest lucru ajută la reducerea distragerilor.

Crearea și formatarea notelor

Începând cu Evernote, pur și simplu atingeți butonul Nou din partea de jos a paginii de pornire și alegeți un tip de notă de creat. Veți observa că Evernote acceptă o serie de formate de note, cum ar fi text, to-do, audio, cameră, desen sau schiță și cu fișiere atașate. În interior, puteți alege dintr-unul dintre sutele de șabloane. Există, de asemenea, un meniu de formatare robust, care este ușor de utilizat.

Formatarea notei Evernote Ios 15

Crearea unei noi note în Google Keep este simplă; cu toate acestea, există mai puține tipuri de note acceptate. De asemenea, o notă poate fi fie o notă text, fie o activitate de făcut, dar nu ambele în același timp, ceea ce poate fi destul de limitativ pentru unii utilizatori.

Puteți să vă codificați notele prin culori sau să alegeți un fundal dintre opțiunile date, dar nu există nicio modalitate de a vă încărca propriul fundal sau de a alege un șablon. În cele din urmă, nu există nicio bară de meniu de format disponibilă, în afară de unele comenzi rapide de marcare, cum ar fi aldine și cursive.

Google continua să formateze Ios 15 2

Apple Notes acceptă liste, tabele, imagini și note text cu un număr decent de opțiuni de formatare care se află undeva între Evernote și Keep. Veți găsi acolo toate opțiunile utilizate în mod obișnuit și utilizarea acesteia este la fel de ușoară ca o plăcintă.

La fel ca Scratch Pad de la Evernote, Apple Notes oferă Quick Notes, dar în prezent, este limitat doar la iPad-uri.

Meniul de formatare Apple Notes Ios 15

Câştigător: Evernote. Spre deosebire de Google Keep și Apple Notes, Evernote acceptă cele mai multe formate de luare de note. Opțiunile de formatare a textului sunt cele mai bune din clasă, chiar și în aplicațiile mobile.

Clasificați, căutați și preluați notele

Evernote folosește o combinație de caiete/directoare, stive și etichete pentru a clasifica notele. Puteți căuta note folosind cuvinte cheie sau puteți utiliza etichete și foldere pentru a le localiza. Evernote nu acceptă foldere imbricate sau etichete, chiar dacă aceasta a fost o cerere populară din partea utilizatorilor de ceva timp. Toate sarcinile care au date scadente sau care sunt atribuite cuiva sunt enumerate separat.

Categorii Evernote Etichete Ios 15

Google Keep adoptă o abordare diferită. Nu există dosare, dar primești etichete la fel ca în Gmail. Puteți, de asemenea, să atribuiți o culoare de fundal notelor și să le găsiți după culoarea respectivă. Google va încerca automat să detecteze alimente, loc/locație, oameni, călătorii etc. în note și va crea categorii inteligente pentru ei. În cele din urmă, toate notele cu mementouri, adrese URL, înregistrări etc. sunt clasificate separat automat.

Bacsis: Un hack Keep puțin cunoscut folosește etichete. Deși nu există nicio modalitate de a atribui etichete direct, ceea ce puteți face este să adăugați un „#tag” într-o notă, apoi să utilizați bara de căutare puternică a Keep pentru a găsi toate notele care au acele etichete.

Opțiuni de căutare Google Keep Ios 15

Apple Notes adoptă abordarea folderului, dar nu imbricat – la fel ca Evernote. Odată cu lansarea iOS 15, puteți adăuga etichete care sunt listate separat și există bara de căutare de încredere în partea de sus. O caracteristică intuitivă sunt folderele inteligente, în care creați un folder personalizat și îi atribuiți etichete. Toate notele cu etichetele alese vor fi listate sub acel folder inteligent. Puteți să vă gândiți la el ca pe categorii într-un fel.

Opțiuni de căutare Apple Notes Ios 15

Cu toate acestea, Apple Notes oferă și câteva filtre inteligente, cum ar fi capacitatea de a filtra notele după locație, memento, dată, steag și prioritate. Când apăsați pe bara de căutare pentru a introduce o interogare, veți observa că Apple grupează notele după liste de verificare, desene, atașamente, scanări etc. pentru o recuperare mai rapidă. Acest lucru face și mai ușor să localizați anumite tipuri de note sau note cu date și atribute specifice.

Câştigător: Note Apple. Evernote se află pe locul doi, deoarece a fost conceput pentru a fi o arhivă digitală. Apple depășește oferind o serie de filtre inteligente de la început, ceea ce îl face mult mai bun.

Partajarea și colaborarea la note

Evernote are mai multe opțiuni pentru a partaja note sau caiete. Deschideți o notă și puteți fie să creați un link care poate fi partajat către notă, fie să invitați pe cineva să vadă/editeze nota prin e-mail. De asemenea, o copie a notei poate fi trimisă prin e-mail pentru a le citi. Este rapid și ușor să revocați accesul la notă în orice moment.

Opțiunea Evernote Share Note

Google Keep are mai puține opțiuni, dar funcționează. Poți invita pe cineva să colaboreze la notă, dar nu poți controla dacă poate doar să vizualizeze sau să editeze nota. În mod implicit, au permisiuni de editare. De asemenea, nu există nicio modalitate de a partaja un link către o notă. Puteți copia nota în Google Docs, care oferă un control mai granular precum Evernote, dar nu este același cu o aplicație de luare de note.

Opțiuni de partajare Google Keep Ios 15

La fel ca Evernote, Apple Notes permite utilizatorilor să partajeze note cu alții, dar permite și controlul dacă pot vizualiza și/sau edita. Totuși, nu există nicio modalitate de a crea un link care poate fi partajat. Atât Evernote, cât și Apple Notes vă permit, de asemenea, să controlați dacă utilizatorii invitați la notă pot invita în continuare noi utilizatori la nota respectivă sau nu. Acestea sunt drepturi la nivel de administrator.

Apple Notes Meniu Partajare Ios 15

Toate cele trei aplicații de luare de note acceptă @mention, ceea ce înseamnă că puteți adăuga rapid membri ai familiei sau ai echipei la o notă și le puteți atribui sarcini, de exemplu.

Câştigător: Evernote. În timp ce toate cele trei aplicații de luare de note permit partajarea și colaborarea, Evernote face un pas mai departe și oferă control. Tu decizi cine poate interacționa cu nota și cum.

Caracteristici suplimentare

Cele de mai sus sunt caracteristici standard care fac sau distrug o aplicație bună de luare a notelor. Dar există și caracteristici suplimentare, atent, care fac o aplicație excelentă pentru luarea de note, distanțand-o de turmă.

Evernote:

  • Puteți cripta text ca și parole în interiorul unei note, dar nu există nicio modalitate de a cripta nota în sine sau un caiet. De asemenea, chiar dacă textul este criptat, acesta poate fi șters accidental, ceea ce poate fi catastrofal, în unele cazuri.
  • Puteți atașa tot felul de fișiere la o notă, cum ar fi imagini, videoclipuri, documente etc.
  • Evernote urmează un model freemium, unde oferă anumite funcții gratuit, dar păstrează unele funcții avansate în spatele unui paywall.
  • Evernote funcționează pe Windows, macOS, Android, iOS și web și are, de asemenea, extensii de browser.

Google Keep:

  • Puteți atașa imagini doar la o notă, dar nu și alte tipuri de fișiere.
  • Este complet gratuit.
  • La fel ca majoritatea aplicațiilor Google, Keep a fost concepută având în vedere o abordare care să axeze pe web și funcționează pe web, Android și iOS.

Note Apple:

  • iOS 15 acceptă traducerea la nivel de sistem, care funcționează și în aplicația Notes.
  • Vizualizarea activității vă permite să urmăriți editările făcute de alți utilizatori și modul în care aceștia au interacționat cu nota. Vizualizarea Evidențieri va lista toate modificările făcute de alți utilizatori într-o listă ordonată.
  • La fel ca majoritatea aplicațiilor Apple, Notes este limitată la ecosistemul Apple, dar beneficiază de integrarea sa profundă cu alte aplicații.

întrebări frecvente

1. Planul gratuit Evernote are o limită?

Planul gratuit permite încărcare de 60 MB de date pe lună pe viață, fiecare notă fiind limitată la 25 MB. Îl puteți folosi pe până la două dispozitive. Află mai multe despre planuri aici.

2. Puteți folosi Google Keep Offline?

Nu. Ca majoritatea aplicațiilor Google, Keep nu vine cu o versiune desktop. Atât aplicațiile web, cât și cele mobile necesită o conexiune activă la Internet pentru a funcționa și a sincroniza datele.

3. Notele Apple au o limită?

Se pare că nu există limite. Apple nu a specificat nimic în mod explicit.

Castigatorul este …

Evernote este un produs mai rotunjit și potrivit ca arhivă digitală. Planul gratuit este suficient de bun pentru majoritatea utilizatorilor, în timp ce utilizatorii avansați și profesioniști pot explora planurile plătite.

Google Keep este mai potrivit pentru nevoi ocazionale și pentru câteva notări rapide sau pur și simplu pentru a vă organiza ziua. Nu este potrivit pentru a crea proiecte și a urmări progresul, de exemplu, ci pentru a crea liste rapide sau pentru a nota gânduri în miezul nopții.

Apple Notes a devenit un produs de luare de note mai complet, cu funcțiile care au fost adăugate în iOS 15. Dacă vă aflați adânc în ecosistemul Apple, Notes este un candidat solid și va livra acolo unde este necesar. Citiți mai departe pentru a afla despre alte aplicații grozave pentru luarea de note pentru iOS.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x