Google Maps va funcționa acum ca aplicație de mesagerie.  Avem cu adevărat nevoie de asta?

Google Maps va funcționa acum ca aplicație de mesagerie. Avem cu adevărat nevoie de asta?

⌛ Reading Time: 4 minutes

Nu trebuie să analizăm modul în care Google s-a răspândit în fiecare colț al lumii noastre online. Indiferent dacă este vorba de Gmail, Google Maps, YouTube, Căutare Google, Google Chrome, Google Docs etc. Dacă există ceva ce puteți face online, Google oferă o opțiune de a face acest lucru.

Și acum face ca una dintre aplicațiile sale să facă totul. Google Maps nu mai oferă pur și simplu indicații de orientare pentru a ajunge oriunde în lume, acum vă permite să faceți mai mult pentru a nu găsi doar o companie, ci să primiți recenzii, să lăsați recenzii și acum chiar să trimiteți mesaje companiei, totul în aplicația Google Maps pe atât Android, cât și iOS.

Modificări Google Maps

Majoritatea sunt familiarizați cu aplicația Google Maps. Introduceți pur și simplu o adresă a locului în care doriți să mergeți și obțineți indicații despre cum să ajungeți acolo, cât va dura până când ajungeți acolo, opțiuni pentru a ajunge acolo etc. Există, de asemenea, alte aplicații de navigare, dar 67% dintre utilizatorii de smartphone-uri preferă Google Maps conform unui raport la începutul acestui an.

Dar acum au făcut-o adăugat pe mai multe funcții. Unul include posibilitatea de a adăuga recenzii la companii care sunt similare cu ceea ce ați găsi în Yelp. Dacă solicitați aplicației să găsească restaurante în apropierea locației dvs., puteți face clic pe opțiuni pentru a citi recenziile. După vizită, puteți să vă lăsați propria recenzie.

În plus, vă puteți partaja locația din aplicație, iar acest lucru vă permite, desigur, să permiteți prietenului și familiei dvs. să se întâlnească cu dvs. Această opțiune nu este atât de necesară, deoarece este, de asemenea, suficient de simplă pentru a face același lucru într-o aplicație de mesagerie sau social media.

Dar cel mai interesant lucru pe care l-a adăugat acum este opțiunea „mesaje”. Acest lucru vă permite să trimiteți mesaje direct întreprinderilor pentru a face o rezervare la acel restaurant sau pentru a întreba care este supa lor de zi. Puteți avea grijă de el chiar în aplicația Google Maps în timp ce vă deplasați, fără a fi nevoie să părăsiți aplicația.

„Acum veți vedea mesajele dvs. în cadrul companiilor cu care vă conectați prin intermediul profilurilor de afaceri din aplicația Google Maps, unde căutați deja lucruri de făcut și locuri unde să mergeți sau să faceți cumpărături”, a spus Google într-o postare pe blog. „Veți găsi aceste mesaje în meniul lateral al Google Maps pentru Android și iOS.”

Toate acestea sună cu adevărat interesante și puteți vedea cum funcționează din imaginile furnizate de Google. Cu toate acestea, nu am reușit să funcționeze pe iPhone și iPad. Nu am putut ajunge la „Mesaje” și nu am același meniu ca cel afișat. Desigur, am iOS și nu Android așa cum este descris aici; totuși, ei spun că această modificare a fost lansată pe ambele platforme, iar aplicația mea are o actualizare recentă.

știri-google-hărți-mesaje-meniu

Cu toate acestea, am recenzii în aplicație și am opțiunea de a-mi lăsa propria recenzie. De asemenea, au adăugat o nouă aplicație Compania mea pe Google pentru companiile care doresc să se înscrie pentru a începe conectarea prin mesaje. Deci, este posibil ca companiile pe care le-am localizat să nu se fi înscris încă pentru ca eu să le trimit mesaje, dar încă nu am opțiunea de mesaje în meniul din dreapta.

În plus

Cu toate acestea, chiar presupunând că toate acestea funcționează corect, este cu adevărat ceva de care avem nevoie? Chiar avem nevoie de o opțiune pentru a trimite mesaje companiilor în cadrul aplicației Google Maps?

Știu că sunt mulți care cred că Google își depășește deja limitele în viața lor zilnică online și intenționat nu folosesc produsele Google pentru a le evita. Cu siguranță nu este ceva ce își doresc.

Și chiar și pentru alții care în mod normal nu sunt deranjați de acest lucru, ar putea să-i determine să se alăture celorlalți și acum să fie deranjați de asta? În timp ce verificam companiile din apropierea mea, inclusiv un restaurant / bar pe care îl frecventez, Google Apps „cu ajutor” mi-a spus că am fost acolo în ultima lună. Să știți că nu m-am conectat deloc cu Google în ceea ce privește faptul că mă aflu în acea afacere, totuși, prin activitatea mea online, ei știu deja.

Este doar o altă intruziune Google în viața noastră? Sau vedeți noua opțiune de mesaje Google Maps ca ceva util? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos ce părere aveți despre acest lucru.

Credit de imagine: Blogul Google