Google Maps vs. Waze: Care este cea mai bună aplicație de navigare?

Google Maps vs. Waze: Care este cea mai bună aplicație de navigare?
⏱️ 6 min read

Waze și Google Maps sunt armele mari ale lumii de navigare a smartphone-urilor. Chiar dacă ambele aplicații sunt deținute de Alphabet, există diferențe substanțiale între cele două. Citiți mai departe pentru a afla dacă Google Maps sau Waze este cea mai bună aplicație de navigare.

Waze vs. Google Maps: căutarea destinațiilor

Căutarea Waze poate fi eronată și nesigură, returnând zero rezultate pentru adresele existente și formatând rezultatele căutării într-un mod confuz. De asemenea, suferă de o problemă comună majorității aplicațiilor GPS: preferând un rezultat aflat la mii de kilometri distanță, deoarece este o potrivire mai apropiată pentru șirul de căutare.

Căutarea Google Maps este cât se poate de perfectă. De obicei, are nevoie doar de o adresă parțială pentru a obține rezultatul corect al căutării. Deși formatarea rezultatelor poate fi ciudată, Google Maps nu suferă de aceleași sughițuri „fără rezultate”. Căutarea punctelor de reper (de exemplu, „Monumentul Washingtonului”) este, de asemenea, mai fiabilă pe Google Maps.

Pentru opriri de-a lungul drumului, atât Waze, cât și Google Maps pot căuta destinații de-a lungul traseului dvs. planificat, fie pentru categorii precum Alimente sau Cafea sau șiruri de căutare personalizate. Interfața Google pentru localizarea acestor opriri este mult superioară, în timp ce hibridul listă / hartă Waze este înghesuit și greu de citit. În plus, Waze tinde să sugereze destinații care sunt aproape de locația dvs. actuală, dar de fapt în direcția opusă călătoriei dvs., ceea ce nu este foarte util într-o căutare „pe drum”. Google primește puncte majore pentru că are o interfață utilizabilă aici.

Google Maps vs. Waze: traseu, navigare și trafic

Când trebuie să ieșiți sau să vă despărțiți, Google Maps vă ajută să intrați pe banda dreaptă pentru mutare. De exemplu, vă poate sugera să intrați pe banda dreaptă pentru o ieșire viitoare sau să rămâneți pe cele trei benzi din stânga pentru o viitoare divizare a autostrăzii. Waze nu pare să aibă acces la baza de date care conține aceste informații, deci nu oferă recomandări de bandă.

Navigare interfață Waze Vs Google Maps

Datele despre trafic provenite din mulțimi erau cel mai important punct de vânzare al Waze. Încă este: utilizatorii raportează cu ușurință și fiabilitate traficul, poliția, construcțiile, închiderile străzilor și multe altele. Ca atare, Waze are de obicei cele mai actualizate informații despre trafic. Acestea fiind spuse, atât Google, cât și Waze navighează eficient. În majoritatea cazurilor, acestea sugerează același traseu către o locație. În timp ce Waze poate fi mai rapid pentru a vă comuta pe un alt traseu pentru a evita traficul, atât Google Maps, cât și Waze vă vor duce la majoritatea destinațiilor în câteva minute una de cealaltă.

Waze vs. Google Maps: Prompturi vocale și interfață

Interfața Google Maps este mai personalizabilă, cu opțiuni pentru vizualizarea hărții și a satelitului. Waze oferă o interfață mai desenată și mai prietenoasă, în timp ce Google Maps este proiectat cu un limbaj de design material blocant și colorat. Ambele sunt adecvate pentru navigație, cu o interfață suficient de clară pentru viraje, dar niciuna nu este perfectă. Google Maps face o treabă mai bună de a afișa în mod constant informații despre stradă, în timp ce Waze tinde să deplaseze dinamic etichetele pe măsură ce locația dvs. se actualizează.

Interfața Waze Vs Google Maps

Solicitările vocale sunt eficiente și bine programate, dar pot fi detaliate, în special la ieșirile de pe autostradă. Waze este forțat să întrerupă redarea audio a telefonului pentru a oferi navigare vocală. Cu setările corecte, Google Maps va reduce în schimb volumul sunetului dvs. redat, evitând opririle grele pe care le introduce Waze. În funcție de ceea ce ascultați, ar putea fi mai puțin perturbator cu sistemul Google, dar poate fi greu să înțelegeți direcțiile care se joacă simultan cu un podcast sau muzică.

Google Maps vs. Waze: utilizarea datelor

Utilizarea datelor pe Google Maps și Waze este atât de minimă încât este irelevantă. Navigarea GPS nu necesită conexiunea dvs. de date: utilizează un sistem de poziționare globală (GPS) bazat pe satelit pentru a vă localiza, nu pe internet. Căutarea, descărcarea datelor de pe hartă, preluarea traficului, generarea de rapoarte și actualizarea traseului, toate datele preluate. Dar nu iau prea mult. În general, constatăm că veți utiliza mai puțin de câțiva megaocteți de date pentru majoritatea sarcinilor de navigație. Aveți nevoie de un fel de conexiune de date pentru a obține date de pe serverele Google, care include direcția dvs., dar poziția dvs. actuală este actualizată în principal de către sateliții GPS.

Waze vs. Google Maps: Alte caracteristici

Atât Google Maps, cât și Waze oferă opțiuni de integrare a calendarului, dar preferăm sistemul Waze. Înainte de a pleca, Waze oferă un timp estimat de plecare cu timpul de călătorie, astfel încât să ajungeți la destinație la momentul potrivit. Apoi, cu vreo zece minute înainte de a pleca, Waze trimite un „Time to Go!” notificare. Atingeți acea notificare pentru a vedea instrucțiunile. Google Maps oferă doar acces rapid la adresele programărilor viitoare din zona sa de căutare. Nu este la fel de robust sau util ca Waze, dar este totuși util.

Google Maps pierde puncte majore din punct de vedere al confidențialității, dar utilizatorii inteligenți pot controla ceea ce învață Google despre ei dezactivând istoricul locațiilor. Dar Waze vă poate partaja datele despre locație cu Google Mothership cu puține opțiuni pentru controlul fluxului de date respectiv. Acest lucru face ca Waze să fie cel mai rău infractor, chiar dacă ambele aplicații concurează pentru ultimul loc.

Concluzie: Preferatul nostru

Google Maps și Waze sunt în general echivalente, oferind rute și experiențe de navigare similare. Acestea fiind spuse, Google Maps câștigă în ceea ce privește interfața, navigarea și căutarea. În timp ce Waze vă poate ajuta într-o situație de trafic deosebit de lipicioasă și include informații mai actualizate, interfața obraznică și căutarea dezamăgitoare nu merită la fel de mult ca înainte. Drept urmare, vă recomandăm Google Maps ca aplicația noastră GPS preferată.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x