Google neagă afirmația lui DuckDuckGo că te urmărește când este activat modul incognito

Google neagă afirmația lui DuckDuckGo că te urmărește când este activat modul incognito

⌛ Reading Time: 3 minutes

Două motoare de căutare populare o analizează în ceea ce privește căutarea bazată pe confidențialitate. DuckDuckGo sugerează că Google urmărește utilizatorii pentru a furniza rezultate de căutare personalizate, chiar și atunci când modul incognito este activat. Cu toate acestea, Google contestă acest lucru, spunând că metodele de cercetare ale rivalului lor sunt defectuoase.

Revendicarea lui DuckDuckGo

DuckDuckGo susține acest lucru Google utilizează informațiile dvs. personale – inclusiv istoricul căutărilor, istoricul navigării și achizițiile online – pentru a personaliza rezultatele căutării pe care le vedeți atunci când utilizați motorul de căutare. Se referă la aceasta drept „bule de filtrare Google”.

„Aceste rezultate editorializate sunt informate de informațiile personale pe care Google le are asupra dvs. (cum ar fi căutarea, navigarea și istoricul achizițiilor) și vă plasează într-un balon pe baza algoritmilor Google care cred că sunteți cel mai probabil să dați clic”, a explicat DuckDuckGo în o postare pe blog.

Un rezultat al cercetării care i-a determinat să facă această afirmație este că, în studiul lor de cercetare a confidențialității, participanții au văzut rezultate ale căutării care erau unice pentru fiecare persoană. În plus, activarea modului incognito nu a influențat rezultatele de la o persoană la alta.

„Modul de navigare privată și deconectarea de la Google au oferit o protecție foarte mică a filtrelor cu bule. Aceste tactici pur și simplu nu oferă anonimatul pe care majoritatea oamenilor îl așteaptă. De fapt, pur și simplu nu este posibil să folosești căutarea Google și să eviți filtrul său ”, a conchis postarea de pe blog.

Au continuat spunând: „Am văzut că atunci când se compară la întâmplare modurile private ale oamenilor între ele, a existat mai mult decât dublul variației decât atunci când se compară modul privat al cuiva cu modul lor normal”. Ei cred că cercetările lor arată că „Google adaptează rezultatele căutării indiferent de modul de navigare”.

Sunt deosebit de îngrijorătoare subiectele politice căutate. DuckDuckGo a analizat modul în care acest lucru ar fi putut avea impact asupra alegerilor prezidențiale din 2012, întrucât un articol de pe Wall Street Journal susținea că Google „personalizează adesea rezultatele persoanelor care au căutat recent„ Obama ”- dar nu și ale celor care au căutat recent„ Romney ”. ”

Acest lucru a intrat în joc și recent. Donald Trump a criticat Google spunând că este posibil să-și fi folosit rezultatele căutării pentru a arăta preferința față de vocile mai liberale, dar Google neagă această afirmație, precum și DuckDuckGo.

Răspunsul Google

știri-google-duckduckgo-rezultate

După ce au fost publicate rezultatele cercetării DuckDuckGo, Google a contestat concluziile, afirmând că metodele de cercetare erau defecte.

„Metodologia și concluziile acestui studiu sunt eronate, deoarece se bazează pe presupunerea că orice diferență în rezultatele căutării se bazează pe raționalizare”, a insistat Google.

„Asta pur și simplu nu este adevărat. De fapt, există o serie de factori care pot duce la ușoare diferențe, inclusiv timpul și locația pe care acest studiu nu pare să le fi controlat în mod eficient. ”

În plus

Având în vedere aceste diferențe de opinie între Google și DuckDuckGo, doi rivali, nu se pare că vom afla adevărul în curând. Se pare că fiecare utilizator trebuie să decidă singur cu ce se simte cel mai confortabil în ceea ce privește confidențialitatea și utilizarea modului incognito. Afirmația lui DuckDuckGo nu este o dovadă irefutabilă, dar nici Google nu a reușit să demonstreze că sunt greșite.

Alegeți să credeți Google sau sunteți de acord cu DuckDuckGo și decideți să nu utilizați behemoth-ul de căutare pe baza a ceea ce au concluzionat? Spuneți-ne părerile dvs. despre Google și despre DuckDuckGo care sunt în contradicție cu privire la faptul dacă Google vă urmărește sau nu în timp ce utilizați modul incognito.